با ما همراه باشید
Zox Leader

اقتصاد

صالحی: در صورت ضرورت سندنویسی کنیم / برای «سند هنر رضوی» ساختار جدید لازم نداریم

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

%D8%B5%D8%A7%D9%84%D8%AD%DB%8C %D8%AF%D8%B1 %D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%AA %D8%B6%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%AA %D8%B3%D9%86%D8%AF%D9%86%D9%88%DB%8C%D8%B3%DB%8C %DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%85 %D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C %D8%B3%D9%86%D8%AF %D9%87%D9%86%D8%B1


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه باید در صورت وجود ضرورت سندی را تهیه و مصوب کنیم، درباره «سند مکتب هنر رضوی» گفت: بهتر است در قالب این سند ساختار جدید همچون دانشگاه و پژوهشگاه درست نکنیم؛ چرا که به اندازه کفایت ساختارهای مورد نیاز را داریم و باید آنها را تقویت و تکمیل کنیم.

به گزارش ایسنا، جلسه یکصد و چهاردهم شورای هنر صبح امروز – ۱۵ اردیبهشت ماه – با ریاست سیدعباس صالحی – وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی طهرانچی – رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، امیرمهدی حکیمی – مدیرعامل مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و اعضای این شورا برگزار شد.

در ابتدای این جلسه پیش‌نویس «سند مکتب هنر رضوی» توسط مدیران موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی ارائه شد. این پیش‌نویس در جلسات قبلی در سال ۱۴۰۳ بررسی شده بود و ویرایش جدید آن در این جلسه مجددا مطرح و مورد بحث و بررسیِ اعضای شورای هنر قرار گرفت.

بعد از ارائه نظرات اعضای شورای هنر در مورد ابعاد مختلف این سند و همفکری جمعی در مورد آن سیدعباس صالحی در جمع‌بندی مباحث، گفت: یکی از میراث معنوی ناملموس ما در ایران، مربوط به امام رضا(ع) و میراث هنری رضوی است و همواره باید به آن توجه کنیم.

او اظهار کرد: این میراث معنوی می‌تواند بین ایرانیت و اسلامیت ما ارتباط برقرار کند و گذشته و حال ما را تلاقی داده و اقشار مختلف اجتماعی را به هم پیوند دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هنر رضوی را حوزه ارادت جمعی عنوان کرد و گفت: باید سند را به این سمت ببریم که هم از این حوزه صیانت کنیم و هم از آن استفاده حداکثری ببریم.

او با ارائه توضیحاتی در مورد سندنویسی در کشور، گفت: از این پس ما بیشتر باید به ضرورتِ سندنویسی توجه کنیم و در صورت وجود ضرورت، سندی را تهیه و مصوب کنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، افزود: در حوزه هنر رضوی ممکن است نتوانیم عنوان مکتب را به کار ببریم چرا که به اندازه کافی در مورد آن تعیّن صورت نگرفته است. البته ممکن است در ادامه و به مرور این مکتب به شکل تعیّنی ایجاد شود و از دلِ اتفاقات مختلف در بیاید. لذا بهتر است در مورد کلمه مکتب فعلا تعصبی نداشته باشیم.

او ادامه داد: بهتر است در قالب این سند ساختار جدید همچون دانشگاه و پژوهشگاه درست نکنیم؛ چرا که به اندازه کفایت ساختارهای مورد نیاز را داریم و باید آنها را تقویت و تکمیل کنیم.

صالحی ضمن تشکر از پیگیری موسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، ادامه داد: وجود یک سند خوب در هنر رضوی می‌تواند در تجمیع و صیانت، فراوری و نوآوری میراث هنری رضوی به ما کمک کند.

رئیس شورای هنر همچنین بیان کرد: در نهایی‌سازی سند هنر رضوی بهتر است طوری آن را تکمیل و اصلاح کنیم که محتوای آن نگاه حداکثری داشته و مخاطبان بیشتری را دربر بگیرد و همچنین با کار کارشناسی بیشتر، جامعیت آن بیشتر شود.

صالحی: در صورت ضرورت سندنویسی کنیم / برای «سند هنر رضوی» ساختار جدید لازم نداریم

بنابر اعلام روابط عمومی شورای هنر در این جلسه قرار شد جمعی از اعضای شورای هنر با همکاری موسسه آفرینش‌های هنری رضوی، سند هنر رضوی را بررسی، نهایی‌سازی و مصوب کنند.

در ادامه این جلسه نیز محمدمهدی طهرانچی – رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و محمدعلی نادی – معاون تربیتی و مهارتی این دانشگاه گزارشی از وضعیت آموزش هنر در این دانشگاه ارائه کرده و الگوی پیشنهادی خود را در مورد آموزش هنر ارائه کردند و قرار شد این موضوع در جلسه بعدی، مورد بررسی شورا قرار گیرد.

انتهای پیام



منبع خبر

اقتصاد

تأثیر فرهنگ سازی در سینما و آثار نمایشی در کاهش تخلفات و حوادث ترافیکی/ پویش نه به پلاک مخدوش در راه است

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

توسط

%D8%AA%D8%A3%D8%AB%DB%8C%D8%B1 %D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF %D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C %D8%AF%D8%B1 %D8%B3%DB%8C%D9%86%D9%85%D8%A7 %D9%88 %D8%A2%D8%AB%D8%A7%D8%B1 %D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4%DB%8C %D8%AF%D8%B1 %DA%A9%D8%A7%D9%87%D8%B4


رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در دیدار با خانواده سینما گفت: سینما آئینه تمام نمای زندگی است و امروز رانندگی و حوادث آن بخشی از زندگی افراد یک جامعه است.

به گزارش ایسنا، سردار سید ابوالفضل موسوی پور به همراه سرهنگ فیروز کشیر معاون اجتماعی پلیس راهور در نخستین نشست فصلی اعضای انجمن تهیه کنندگان مستقل سینمای ایران حضور داشت و با جمعی از تهیه کنندگان شناخته شده سینمای ایران به گفت‌وگو پرداخت. در حاشیه این مراسم سید غلامرضا موسوی رئیس انجمن از تلاش‌های تحسین برانگیز پلیس در فرهنگ سازی و ترویج فرهنگ راهنمایی و رانندگی تقدیر کرد.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در این مراسم به درخواست های پلیس از سینماگران و تاثیر سینما بر فرهنگ سازی و ارتقاء فرهنگ ترافیک در میان شهروندان تهرانی و همه مردم کشور اشاره داشت.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ در پاسخ به علت حضورش در این مراسم و دیدار با خانواده سینما پس از حضور پلیس در جشنواره فیلم فجر سال گذشته گفت: نمی توان از جایگاه سینما و هنر نمایش در بحث فرهنگ سازی و یادآوری نکات مهم در حوزه قوانین راهنمایی و رانندگی به سادگی عبور کرد.

وی افزود:سینما و چهره های محبوب سینمایی شاید امروز بتوانند بیش از اعمال قانون های پلیس و تذکرات ما در بحث رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی تاثیر گزار باشند، چرا که فیلم و سینما برشی از زندگی است و می تواند آئینه ایی تمام نما برای مخاطب در ایجاد حس همزاد پنداری ایفا کند.چه بسیار بحران های حاصل از حوادث رانندگی که می توانند دست مایه فیلم های قوی سینمایی باشند و مخاطبان را به فکر فرو ببرند که این آمار و ارقام حاصل از تصادفات و تلفات ترافیکی در طول سال و در معابر و در جاده های کشور تنها برای همسایه نیست.

رئیس پلیس راهور تهران بزرگ افزود: در این دیدار همراه با اهالی سینما در حوزه تهیه فیلم تبادل نظرهای مفیدی داشتیم خواسته ها و مطالبات پلیس را از خانواده سینما مطرح کردیم و درخواست های اهالی سینما را هم شنیدیم که این مساله می تواند تعاملی موثر میان سینما و پلیس با هدف کاهش رخداد های ناگوار رانندگی باشد.

سردار موسوی پور گفت: پیام های فرهنگی پلیس، یادآوری قوانین راهنمایی و رانندگی ، به تصویر کشیدن عینی پویش های مختلف فرهنگی ما از جمله نه به تصادف و کلاه ایمنی کلاه زندگی می تواند در درام های سینمایی از همان ابتدای شکل گیری فیلمنامه ها جان بگیرد و در زمان ساخت و تولید تنها یک اتفاق سفارشی نباشد.

موسوی پور افزود: پس از سال ها فعالیت در این لباس باید اذعان داشته باشم که حتما استفاده از کلاه ایمنی در یک فیلم سینمایی توسط یک قهرمان محبوب سینما می تواند برای خانواده ها و به خصوص نوجوانان و جوانان یک درس ماندگار باشد.قطعا عدم استفاده از تلفن همراه در یک اثر نمایشی می تواند تذکری کوتاه اما موثر بر روی مخاطب باشد و مانند استفاده از کمربند ایمنی به یک فرهنگ تبدیل شود. تحقیقات و بررسی های ما در حوزه های مختلف فرهنگی پیرامون هنجارها و ناهنجاری های ترافیکی نشان از این دارد که پیام غیر مستقیم که محصول یک اثر سینمایی می تواند باشد با استقبال بیش تری از سوی مخاطب مواجه خواهد شد و نتیجه آن کاهش اتفاقاتی که هرساله در خیابان ها و معابر شهر شاهد آن هستیم و زندگی بسیار از خانواده ها ایرانی را تحت شعاع قرار داده و مسیر زندگی بیساری از فرزندان ما را تغییر می دهد.

بر اساس گزارش مرکز اطلاع رسانی پلیس راهور تهران بزرگ، سردار موسوی پور در پایان از همه شهروندان خواهش کرد به پویش نه به تصادف بپیوندید و پویش کلاه ایمنی کلاه زندگی را مدنظر داشته باشید و البته پویش نه به پلاک مخدوش نیز مورد توجه همه عزیزان باشد.

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب

اقتصاد

فیلمی که مناسب نسل زد است

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

توسط

%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85%DB%8C %DA%A9%D9%87 %D9%85%D9%86%D8%A7%D8%B3%D8%A8 %D9%86%D8%B3%D9%84 %D8%B2%D8%AF %D8%A7%D8%B3%D8%AA


بازیگر نقش شهیاد علی هاشمی با بیان اینکه فیلم «اسفند» برای نسل جدید اثرگذار است، گفت: «اسفند» به دلیل تمرکز بر شیوه زیست شهید هاشمی می‌تواند برای مسئولان یک تلنگر باشد چرا که تصمیم‌های این شهید همواره برای مردم بود.

رضا مسعودی که برای بازی در نقش شهید علی هاشمی نامزد سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره فجر سال قبل شده بود، درباره فیلم «اسفند» به ایسنا گفت: «اسفند» در مقایسه با فیلم‌های جنگی سال‌های اخیر متفاوت است چون ما در این قصه خیلی به جنگ ورود نکردیم و این رویکرد می‌تواند برای تماشاگران بسیار جذاب باشد.در این قصه یک عملیات از صفر تا صد طراحی می‌شود و ما این دست طراحی‌ها را در قصه‌های سینمایی بسیار کم داریم و این می‌تواند نکته جذابی برای مخاطب باشد که پشت صحنه جنگ را ببیند.

او با بیان اینکه این گونه فیلم‌ها می‌توانند برای نسل جدید بسیار اثرگذار باشند، افزود:نسل زد از جنگ چیزهایی شنیده‌ اما با جزئیات نمی‌داند چه اتفاقاتی رقم خورده است. «اسفند» شبیه قصه‌های هالیوودی است که احتمالا نسل جدید می‌تواند با آن ارتباط برقرار کند.

وی یاداور شد:‌ امروزه برخی فیلمسازان به دلایل مختلف همچون تکراری بودن موضوع یا نداشتن نگاه نو سراغ فیلم‌های جنگی نمی‌روند، این در حالی است که فیلم «اسفند» به دلیل قصه و مضمون متفاوت می‌تواند برای مخاطب جذاب باشد. این فیلم قصه دوستانی را روایت می‌کند که توسط شهید هاشمی به هم نزدیک شدند و قرارگاه سری نصرت را راه انداختند و پیش رفتند تا عملیاتی به نام «خیبر» را طراحی کردند.

تبلیغات فیلم باید مناسب با سن جوانان باشد

مسعودی با تاکید بر این که لازم است نوجوانان و جوانان «اسفند» را تماشا کنند، گفت: باید تبلیغات درستی برای این رده سنی متناسب با شیوه متفاوت و به زبان خودشان در فضای مجازی تولید شود. بخش تبلیغات بسیار مهم است. علاوه براین‌ها جامعه‌شناسی بر اساس فیلم اهمیت دارد از جمله اینکه فیلم را در دانشگاه‌ها و فضاهای این چنینی نمایش داد و با دانشجویان نشستی برای صحبت برگزار کرد تا فضای گفت‌وگو شکل بگیرد و حقایق به درستی تشریح شود.

این بازیگر گفت: شهید علی هاشمی مانند هر آدمی که برای مملکتش دغدغه دارد انسانی دغدغه‌مند بود و برای حفظ خاکش تلاش می‌کرد. «اسفند» به دلیل تمرکز بر شیوه زیست شهید علی هاشمی فارغ از مردم می‌تواند برای مسئولان تلنگری باشد چراکه تصمیم‌های او همواره برای مردم بود و این موضوع می‌تواند در نگاه مسئولان راهگشا باشد. علی هاشمی با جمع کردن همه طوایف کنار هم، اتحادی را رقم زد که در بحبوحه جنگ کار سختی بود و این جزو دستاوردهای بزرگ اوست.

فیلمی که مناسب نسل زد است

مسعودی در پاسخ به این پرسش که چطور طوایف عرب زبان به حرف علی هاشمی به رغم جوانی‌اش گوش دادند گفت: عرب زبان بودن او بسیار کمک کننده بود و دیگر این که او از جنس خود آن مردم و بسیار قابل اعتمادشان بود. مثل همان سکانسی که دغدغه آب مردم را دارد و به فرمانداری می‌رود و با فرماندار مجادله می‌کند. او دغدغه‌های مردم را درک می‌کرد، می‌شنید و دنبال برطرف کردن مشکلات بود و به همین دلیل اعتماد مردم را داشت که کمکش می‌کرد تا آدم‌ها را بی‌دغدغه به هم نزدیک کند.

وی در مورد نقش خود در فیلم سینمایی «اسفند» یادآور شد: شهید علی هاشمی فرمانده قرارگاه سِری نصرت بود که کارش را از سپاه سوسنگرد شروع کرد و جلو آمد. او بچه حصیرآباد اهواز بود و ماجرای قرارگاه سری نصرت را رقم زد چون راه‌های زمینی ایران به عراق در زمان جنگ به بن بست رسیده بود، پس تصمیم گرفت که از راه آبی و هورالعظیم عملیاتی را طرح ریزی کند. این یکی از سخت‌ترین راه‌ها بود ولی با تدبیری که داشت و قرارگاهی که راه انداخت توانست عملیاتی را با همه دوستانش طرح ریزی کند که در آخر به عملیات خیبر و فتح جزیره مجنون منجر شد.

حرف‌ و حدیث‌هایی که درباره شهید هاشمی زیاد بود

مسعودی در توضیح چرایی شناخته نشدن شهید هاشمی تصریح کرد: پیکر ایشان بعد از این که شهید و مفقود شد، پیدا نشد و سالها گذشت و هزار حرف و حدیث درباره‌اش زیاد بود تا زمانی که شکر خدا استخوان هایش پیدا و دی ان ای او کشف شد. او در خوزستان شناخته شده و یک قهرمان ملی است و امروز دارد در کل ایران شناخته می‌شود و «اسفند» می‌تواند بیشتر او را به مردم بشناسد.

او همچنین درباره نامزدیی دریافت جایزه در جشنواره فیلم فجر گفت: از همه کسانی که از عملکردم تعریف کردند ممنونم و خدا را شاکرم. دلیل این توفیق را دانش اقباشاوی (کارگردان فیلم) می‌دانم که تحقیقات بسیاری کرده بود و به من کمک کرد تا در دورخوانی‌ها و شنیدن فایل‌های صوتی و دیدن ویدیوهای شهید هاشمی به او و شخصیتش نزدیک شوم. ضمن این که جلسات بسیاری با دانش داشتیم و مدام در مورد شخصیت علی هاشمی و ریزترین جزئیات رفتاری او صحبت کردیم. من از زمان شروع فیلمبرداری باید شخصیت را طراحی و به نقش اضافه می‌کردم اما در طول مسیر مدیون این شهید هستم که همیشه و در همه جای فیلم او را کنارم حس کردم؛ به خصوص در آن سکانس تاثیرگذار با مادر که هم دلش پر بود و هم نمی‌توانست حرف بزند و حال من هم بد شد.

رضا مسعودی درپایان گفت: شهید هاشمی هنوز با من است و گاهی می‌آید و کمکم می کند؛ وقتی به بن‌بست می‌خورم می‌نشینم و فکر می‌کنم. چون هر وقت به بن‌بست می‌خورد می‌نشست و فکر می‌کرد و راه حلی پیدا می‌کرد و این درس بسیار بزرگی برای من است.

«اسفند» به نویسندگی و کارگردانی دانش اقباشاوی محصول مشترک سازمان هنری رسانه‌ای اوج و بنیاد سینمایی فارابی است که مقطع مهمی از زندگی شهید علی هاشمی از فرماندهان مطرح دوران دفاع مقدس در شناسایی و طرح‌ریزی عملیات خیبر در قرارگاه سری نصرت را به تصویر می‌کشد. رضا مسعودی، مهدی زمین‌پرداز، سعید آلبوعبادی، خیام وقار کاشانی، جلال باوی، طاهر نیک آزاد، محمد عسگری، یاسین مسعودی و محمدرضا عقدائی یزدی در این فیلم بازی کرده‌اند.

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب

اقتصاد

چگونه می‌توانیم فکر کنیم کسی نام جعلی بر مادرمان بگذارد؟

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

توسط

%DA%86%DA%AF%D9%88%D9%86%D9%87 %D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%85 %D9%81%DA%A9%D8%B1 %DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%85 %DA%A9%D8%B3%DB%8C %D9%86%D8%A7%D9%85 %D8%AC%D8%B9%D9%84%DB%8C %D8%A8%D8%B1 %D9%85%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86 %D8%A8%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%9F


امیر دژاکام با ابراز تاسف فراوان از مطرح شدن بعضی از ادعاها درباره جعل نام خلیج فارس در چند روز اخیر تاکید کرد: بسیار برآشفته و غمگینم. این مساله روح و جان همه ایرانیان را آزرده و خشمگین کرده است. اگر این نام را از ما بدزدند، تاریخ تا ابد و کسانی را زیر سئوال می برد که وظیفه داشتند این نام را زنده نگه دارند و چنین نکردند.

او که سال‌ها پیش نمایش «رویاهای خلیج فارس» را روی صحنه برده، در گفتگو با ایسنا با تاکید بر ضرورت توجه به هویت ملی و تمامیت ارضی کشورمان در آثار هنری افزود: آنقدر باید نام «خلیج فارس» را تکرار کنیم که دیگر جای هیچ ادعایی نماند.

دژاکام تاکید کرد: خلیج فارس بخشی از مام میهن است؛ مگر وطن، مادر نیست، چگونه می‌توانیم فکر کنیم که کسی نامی جعلی بر مادرمان بگذارد؟!

این کارگردان با تاکید بر ضرروت ساخت آثار هنری درباره هویت و داشته‌های ملی و فرهنگی‌مان افزود: ما به یک انفجار فعالیت فرهنگی در این زمینه نیاز داریم. باید بودجه خوبی اختصاص داده شود تا آثار هنری متنوعی اعم از فیلم، سریال، تئاتر و موسیقی درباره خلیج فارس و دیگر داشته‌های کشورمان ساخته شود.

دژاکام ادامه داد: نیروی انسانی توانمندی داریم که به خوبی می‌توانند درباره هویت و فرهنگ کشور خود آثار هنری بسازند. همین الان کارگردانانی داریم که می‌توانند سریالی ۱۰۰ قسمتی درباره خلیج فارس و تاریخ و قصه‌های آن بسازند. به اندازه کافی بودجه هم داریم؛ این همه بودجه‌ در پلتفرم‌ها در گردش است و تجربه نشان داده که همین بودجه هم برمی‌گردد. بنابراین مساله مالی هم نداریم.

چگونه می‌توانیم فکر کنیم کسی نام جعلی بر مادرمان بگذارد؟
نمایش «رویاهای خلیج فارس»

او با انتقاد از بی‌توجهی مدیران فرهنگی در توجه و حمایت از آثاری که مرتبط با هویت و مفاخر کشورمان است، افزود:مدیران و سیاستمداران ما باید آگاه باشند که کلمه حرمت دارد و تکثیر می‌شود و باید به کلماتی که وجود دارد، ارزش بدهند. کلمه خلیج فارس، بخشی از هویت ماست که باید به آن ارزش بدهیم.

این کارگردان و مدرس تئاتر خاطرنشان کرد: مدیران فرهنگی ما باید جنگجو باشند. وقتی هر از چندی همسایگان‌مان می‌کوشند تا مولوی و نظامی و رودکی را از آن خود بسازند، مدیران ما باید برای حفظ این شخصیت‌ها که بخشی از هویت ملی ما هستند، بجنگند. در سالن‌های بزرگ تئاتر ما نمایشنامه‌های خارجی روی صحنه می‌رود اما چرا نمایشی درباره سهروردی و نظامی و فردوسی یا خلیج فارس کار نمی‌شود.

دژاکام با اشاره به استقبال تماشاگران از نمایش «رویاهای خلیج فارس» که سال ۸۸ روی صحنه رفته است، افزود: تماشاگران برای اجرای این نمایش سر و دست می‌شکستند. حتی بخشی از نمایش را در تنگه هرمز فیلمبرداری کردیم چون می‌خواستیم چیزی کم نگذاریم. سیروس کهوری‌نژاد، بازیگر نمایش در عرض هرمز شنا کرد. تکرار نام خیلج فارس مانند این است که این بذر کاشته شود و حیات آن همه جا متکثر شود.

چگونه می‌توانیم فکر کنیم کسی نام جعلی بر مادرمان بگذارد؟

او ادامه داد: خلیج فارس، جزایر هرمز، هنگام، قشم و … هر یک تاریخ و داستان‌هایی شگفت‌انگیز و جهان بی‌پایانی دارند، اگر از نزدیک خلیج فارس را دیده باشید، می‌دانید که طوفانش، آرامشش، آفتابش، طلوعش، غروبش، شبش و … هر یک ویژگی‌های منحصر به فردی دارد و گویی خود به تنهایی یک کشور است، یعنی حتی از نظر دراماتیک هم این خطه می‌تواند دستمایه خلق آثار هنری متعددی بشود. ما باید کنش‌گرا باشیم و پیش از اینکه چنین ادعاهایی مطرح شود، باید درباره هویت کشور خود کار کنیم تا این تکرارها اجازه طرح چنین ادعاهایی ندهد.

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب
تبلیغاتZox300

برترین ها