شبکه نسیم که مدتی در افت و خیز قرار داشت و هدف انتقادهایی قرار میگرفت، با ترکیب یک مسابقه اطلاعات عمومی، جنگ شبانه و یک برنامه گفتگو محور طنز، به روزهای خوب گذشته نزدیک میشود.
به گزارش ایسنا، یکی از وظایف اصلی مدیوم تلویزیون در دنیا، تولید و پخش محتوای سرگرمکننده است و انجام این وظیفه در صداوسیمای کشورمان، بیش از همه بر دوش شبکه نسیم قرار دارد که بیش از هر چیز دیگر، با ماموریت پخش این دست برنامهها شناخته میشود.
وجود واژه «سرگرمی» به عنوان یکی از اجزای تشکیلدهنده نام شبکه نسیم، همواره پخش محصولات سرگرمیمحور را به عنوان وظیفه اصلی این شبکه یادآوری میکند. حال در شرایطی که حدود سه سال و نیم از آغاز تحول و حدود سه سال از استقرار مدیریت جدید شبکه نسیم گذشته، بررسی برنامههای این شبکه بهویژه در زمینه سرگرمی، اهمیت دارد.
شروع با پربینندهها، ولی بی«کتابباز»
شبکه نسیم دوره مدیریت قبلی را در حالی به پایان برد که دو برند اصلی خود «خندوانه» را در فصل هشتم و «دورهمی» را در فصل اول مسابقه روی آنتن داشت و البته در جدول پخش، از وجود عناوین دیگری مثل برنامه گفتگومحور «چهلتیکه» و مسابقه «تهمتن» نیز بهره میبرد. در این شبکه همچنین فصل جدید دو مسابقه «شوتبال» و «هوش برتر» تولید شده بود و در آستانه پخش قرار گرفته بود.

در این ایام همچنین شبکه نسیم سریال کمدی «جنابعالی» را در اختیار داشت که گفته میشد قرار است به عنوان سریال ویژه نوروز پخش شود، ولی در دوره مدیریت جدید این شبکه، انتشار این اثر به پلتفرم تلوبیون واگذار شد.
با این حال، برنامه «کتابباز» که آخرین بار در اردیبهشت ۱۴۰۰ روی آنتن رفته بود، در همان دوره مدیریت سابق شبکه نسیم، به وعده اولیه پخش در نیمه دوم همان سال نرسید و بعدها نیز دیگر برنگشت.
در این ایام، وجود «دورهمی» و «خندوانه» در جدول پخش، آنتن گرمی برای شبکه نسیم فراهم کرده بود و تحت تاثیر این دو برند پربیننده، سایر عناوین شبکه نیز به قدر مناسبی دیده میشدند.
آغاز دوران فترت، بدون بِرندها
روند یادشده تا نیمه سال ۱۴۰۱ ادامه داشت که «خندوانه» به پایان رسید و تحت تاثیر اظهارنظر مهران مدیری، باقیمانده قسمتهای مسابقه «دورهمی» از آنتن کنار گذاشته شد. غیبت این عناوین که میتوانستند حتی جور باقی برنامهها را بکشند، به جذابیت این شبکه نزد مخاطب عام لطمه زد.
در این زمان شبکه نسیم برخی از عناوین گذشته مانند «کارستون» و «آب و آتش» را به آنتن برگرداند، فصل چهارم «کودکشو» را با تغییر مجری با حمید گودرزی تولید و پخش کرد و چند برنامه جدید مانند «دیدینو» با اجرای شهرام شکیبا و رئالیتیشوی «چهار شگفتانگیز» به آنتن افزود.

در میان این عناوین، نه «دیدی نو» که گفته میشد جایگزینی برای «کتابباز» است، به توفیق قابل توجهی دست پیدا کرد و نه «آب و آتش» توانست در فصل جدید به عنوان برنامهای پربیننده مطرح شود. «چهار شگفتانگیز» و «کارستون» نیز که از ابتدا ظرفیت پربیننده شدن را نداشتند.
ایدههای تازه و موفقیتهای کوچک
از بهار ۱۴۰۲، آغاز دو برنامه «خوشنمک» و «بگو بخند» و البته بازگشت پژمان بازغی به عنوان مجری موفق «کودکشو» در فصل پنجم، اگرچه توانست تکانی به شبکه نسیم بدهد، ولی این شبکه را به دوره موفق گذشته برنگرداند. «خوشنمک» ایدهای نو و امتیازاتی در ساختار داشت، ولی در نهایت محصولی از آب درنیامد که طیف گستردهای از تماشاگران را جذب کند. «بگو بخند» هم اگرچه جانشینی خوشساخت و سربلند برای مسابقه استعدادیابی «خنداننده شو» بود، ولی در همان حد ماند و جای خالی «خندوانه» را پر نکرد.
«کودک شو» هم به اندازه گذشته دیده نشد، زیرا از لحاظ ساختار و طیف بیننده، از ظرفیت جذب گسترده تماشاگر برخوردار نبود و نمیتوانست به تنهایی شبکه نسیم را بالا بیاورد.
در کنار این عناوین، برنامههای جدیدی مثل «همآهنگ» با چهار هنرمند شناختهشده، «خانه جلال» با بهروز افخمی، «ایران بین» با مجید واشقانی، «سرنخ ۲» با آریا طاهری و «نسیمیشو» با اجرای پرهام عمرانی هم در عین برخورداری از ارزشهای فرمی و محتوایی، نتوانستند برندهای جدیدی برای این شبکه خلق و بیننده فراوانی را برای آن جلب کنند.

به همین دلیل، اگرچه شبکه نسیم با حضور چهرههای جدید و برنامههای تازه، موفقیتهای کوچکی کسب کرد، ولی همچنان از رونق گذشته بهره زیادی نداشت و به دوران خوب گذشته بازنگشت.
خیزش با فرمول موفق و آشنا
اما تغییر کلی دستفرمان برنامهسازی در سیما که از نیمه ۱۴۰۲ کلید خورد، نتایج خود را به تدریج در شبکه نسیم نیز نشان داد. اولین تلاش جدی این شبکه در اجرای رویکرد تازه، «جام آرزوها» با اجرای پژمان بازغی بود که با وجود ارتباط موضوعی به ورزش جذاب فوتبال، دعوت از سلبریتیها و استفاده از «جنابخان»، نتوانست به قدر کافی دیده و جریانساز شود.
با این حال، آغاز «برمودا»ی کامران نجفزاده از بهمن ۱۴۰۲ و «مهمانی» ایرج طهماسب از فروردین ۱۴۰۳، نوید بازگشت شبکه نسیم را به دوران خوب گذشته داد؛ اتفاقی که البته حدود یک سال طول کشید تا به سرانجامی قابل لمس برای مخاطب عام سیما برسد. پخش گفتگوهای خبرنگار جنجالی سابق صداوسیما با چهرههای آشنا و البته ترکیب عروسکهای محبوب برنامه پلتفرمی «مهمونی» و عروسکهای خاطرهانگیز «کلاهقرمزی»، نسیم را در رقابت شبکهها بالاتر آورد؛ تا نوبت به پخش برنامهای شبیه به برند سابق این شبکه رسید.

در اواخر دیماه ۱۴۰۳ برنامه «هزار و یک» با ساختاری مشابه «خندوانه» و حضور مجدد «جنابخان» به آنتن شبکه نسیم رسید و توانست در مدتی کوتاه، یکی از پربینندهترین عناوین روی آنتن سیما لقب گیرد. دیگر برنامه جدید شبکه که از نوروز ۱۴۰۴ پخش خود را آغاز کرد، «ماندنیها» با اجرای فرزاد حسنی بود که همراه با «هزار و یک»، ترکیب برنده یک برنامه طنز شبانه، همراه با یک مسابقه تماشاگرپسند اطلاعات عمومی را ـ که پیش از این در همنشینی موفق «خندوانه» و «دورهمی» تجربه شده بود ـ به آنتن برگرداند تا خیز شبکه نسیم برای بازگشت به روزهای خوب گذشته، کامل شده باشد.
در کنار این عناوین، محصولات دیگری چون «هموطنز» که از شبکه دو به نسیم انتقال یافت، «جواهر سرخ» که بازپخش شد، سیتکام آیتمی بازپخشی «با عرض معذرت!» و طنز نهچندان موفق «طنزیم» روی آنتن این شبکه قرار گرفت که هریک به قدر خود دیده میشوند و در مجموع، آنتن مفرحی را برای شبکه نسیم رقم زدهاند.

حال باید دید ترکیب حاضر تا چه زمان جواب میدهد و آیا با فصل دوم مجموعه نمایشی «مهمانی»، پخش قسمتهای باقیمانده «دورهمی» یا ساخت برنامههایی جدید احتمالی، این روند ادامه خواهد یافت؟
انتهای پیام