با ما همراه باشید
Zox Leader

اقتصاد

ماجراهای یک گنج‌یابی، علاقه نسل Z به پیکاسو و یک نیاز مهم صدا و سیما

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در


ماجراهای یک گنج‌یابی، علاقه نسل Z به پیکاسو و یک نیاز مهم صدا و سیما

ستاره‌ای نداشتند اما برای مردم جذاب بودند، چرا تصویب «سند ملی اسباب بازی» به سرانجام نمی‌رسد؟، انقلاب «پایتخت» در تلویزیون، آخرین آمار اسیرانی که در خاک عراق شهید شده‌اند، سرانجام «گنج‌یابی در بهشت زهرا» و واکنش رسمی میراث فرهنگی تهران، فلوشیپ و ماجراهایش!، چرا نسل Z از نمایشگاه پیکاسو در موزه هنرهای معاصر استقبال کرد؟ و … از جمله اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.

به گزارش ایسنا، فیلم‌های نوروزی سینماها پس از گذشت پنج هفته با ۲ میلیون نفر تماشاگر و حدود ۲۰۰ میلیارد تومان فروش اولین نوبت اکران سال جدید را در حالی به روزهای پایانی می‌رسانند که با وجود تنوع ژانری، گیشه چندان پررونقی را به جا نگذاشتند.

چرا گیشه نوروزی سینما انتظارات را برآورده نکرد؟

«زن و بچه» روستایی با معادی، ایزدیار و حسن پورشیرازی به کن می‌رسد؟

فیلم جدید سعید روستایی با بازی پیمان معادی، پریناز ایزدیار و حسن پورشیرازی با تدوین بهرام دهقانی در تدارک حضور در جشنواره کن است.

ستاره‌ای نداشتند اما برای مردم جذاب بودند

در میان آثاری که سال گذشته روی صحنه رفتند، سه نمایش به طور ویژه مورد توجه تماشاگران قرار گرفتند؛ نمایش‌هایی که ستاره یا چهره مشهوری نداشتند اما برای مخاطبان تئاتر جذابیت داشتند. به طوری که اجرای هر سه نمایش چندین بار تمدید شد و هر یک از این آثار با در نظر گرفتن ظرفیت سالن و قیمت بلیت خود به فروشی قابل توجه نیز دست یافتند.

اولویت‌های شورای فرهنگ عمومی در ۱۴۰۴ / رفع چالش شوراهای استانی با آیین‌نامه جدید

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور اولویت‌های مهم شورا برای سال جاری را تشریح و در عین حال تاکید کرد: بر اساس آیین‌نامه جدید، عدم اجرای مصوبات شورای فرهنگ عمومی به عنوان ترک فعل تلقی شده و هر فردی که در انجام وظایف خود کوتاهی کرده باشد مورد بازخواست قرار می‌گیرد.

چرا تصویب «سند ملی اسباب بازی» به سرانجام نمی‌رسد؟

نگارش و تدوین سند اسباب‌بازی برای ساماندهی به صنعت اسباب‌بازی در ایران به‌صورت رسمی و مشخص از اواسط دهه ۹۰ به‌ویژه پس از تأکید رهبر انقلاب در سال ۱۳۹۲ بر ضرورت توجه به صنایع فرهنگی، تولید داخلی و وجود پیوست فرهنگی برای تولید اسباب‌بازی آغاز شد. سندی که تاکنون بارها وعده تصویب آن توسط افراد و نهادهای مرتبط داده شده، اما همچنان به سرانجام مشخصی نرسیده است.

پایان سال پر سروصدای نمایش خانگی

سال ۱۴۰۳ در حالی پایان یافته که برای شبکه نمایش خانگی، سالی پراتفاق و پرخبر بود. پلتفرم‌های وی‌اودی در این سال رخدادهای مختلفی را تجربه کردند و مسیری سنگلاخ را با حاشیه‌های فراوان پیمودند.

انقلاب «پایتخت» در تلویزیون/ صداوسیما آدم جذاب می‌خواهد

یک منتقد سینما و تلویزیون با بیان اینکه تلویزیون همچنان برای جامعه پیشرفته امروزی کهنه برنامه‌سازی می‌کند، درباره ویژه‌برنامه‌های نوروز ۱۴۰۴ با اشاره به سریال «پایتخت»، اظهار کرد: با پخش این مجموعه، تلویزیون از این رو به آن رو شد. گویی انقلابی اتفاق افتاد. هرچند آمدن «پایتخت» نشان می‌دهد در این چند سال تلویزیون در زمینه‌ جایگزینی بِرندهایش کوتاهی کرده است.

نگاهی به مهمترین اتفاقات تلویزیون در نیمه دوم ۱۴۰۳

تلویزیون پس از پشت سر گذاشتن سال پُراتفاق ۱۴۰۳ در شش ماه نخست، نیمه دوم سالِ گذشته را کمی آرام‌تر با تمرکز بر بالا بردن کیفیت آثار تولیدی گذراند. با این همه به اقتضای شرایط رسانه، شش ماه دوم سال ۱۴۰۳ هم چندان از حاشیه‌ها دور نبود.

آخرین آمار اسیرانی که در خاک عراق شهید شده‌اند

دبیر کنگره شهدای غریب گفت: بیش از دو هزار تن از اسیرانی که توسط رژیم بعث صدام در دوران جنگ تحمیلی به شهادت رسیده‌اند پیکرشان به وطن باز نگشته است.

یک توصیه از حضرت علی (ع) درباره خوبی به مردم

امیرالمومنین(ع) در یکی از توصیه‌های خود به امام حسین(ع) فرمودند: «این هنر نیست که در ازای خوبی مردم تو خوبی کنی؛ باید برسی به جایی که خوبی کردن را فوق معامله ببینی».

چرا «مازیار» هیچ‌گاه ترک وطن نکرد؟

۱۶ فروردین‌ماه، بیست و هشتمین سالگرد درگذشت «مازیار» است. خواننده‌ی پاپی که از سال ۱۳۵۹ بدون دلیل مشخصی به حاشیه رفت، اما هیچ‌گاه حاضر به ترک وطنش نشد.

از بازخوانی آهنگ «بوی عیدی» تا بیمه ۵ میلیاردی حنجره «سالار عقیلی»

ایام نوروز ۱۴۰۴، ایام کم‌حاشیه‌ای برای موسیقی نبود؛ در این مدت اخبار و حواشی مختلفی از جمله بازداشت و سپس آزادی سهراب پاکزاد تا لغو کنسرت حامد همایون در ارگ بم را پشت سر گذاشتیم.

کتیبه مهم داریوش بزرگ در معرض فرسایش و آسیب جدی + عکس

کتیبه داریوش یکم هخامنشی که به عنوان «نخستین فرمان داریوش بزرگ» و بزرگترین کتیبه تخت جمشید شناخته می‌شود، به دلیل تغییرات آب و هوایی و کم‌ترین محافظت‌ها، دچار فرسایش شده و به گفته سیاوش آریا، کنشگر میراث فرهنگی، بخش‌هایی از آن ریخته است. پایگاه میراث جهانی تخت جمشید اطلاع داده است که از این هفته پروژه حفاظت و مرمت این کتیبه را آغاز می‌کند.

پری‌کُشی در رشت؛ سرنوشت تلخ دو رود

در دل شهر رشت، دو رودخانه «زرجوب» و «گوهررود»، سال‌هاست که دیگر نه صدای آب، بلکه صدای زنگ خطر فراموشی می‌دهند؛ رودهایی که زمانی در آیین‌ها، افسانه‌ها و زیست فرهنگی مردم گیلان جایگاهی روشن داشتند، امروز به حاشیه رانده شده‌اند. آنچه اکنون در بستر آنها جاری‌ست، نه فقط فاضلاب شهری، بلکه نشانه‌ای از گسست ما با میراث فرهنگی‌مان است. علیرضا حسن‌زاده، انسان‌شناس و پژوهشگر میراث فرهنگی، از جایگاه فراموش‌شدۀ این رودها در حافظه جمعی، معناهای اسطوره‌ای و آیینی آنها و ضرورت احیای فرهنگی‌شان می‌گوید؛ احیایی که شاید نخست باید از بازخوانی قصه‌ها و روایت‌های بومی آغاز شود.

کشف دو مجسمه بزرگ در شهری سوخته

باستان‌شناسان با کاوش در شهر باستانی «پمپئی» ‌(معروف به شهر سوخته در ایتالیا)، مجسمه یک کاهن را کشف کردند.

عکس‌های جدید از خمرۀ نویافته در حوالی تخت جمشید و توضیحات بیشتر

کارگران در جریان عملیات برق‌رسانی در روستایی از توابع ارسنجان در استان فارس، خمره‌ سفالین بزرگی را تصادفی کشف کرده‌اند. مدیرکل میراث فرهنگی فارس می‌گوید خمره در حضور کارشناس میراث فرهنگی و یگان حفاظت از زمین خارج شده و سپس به تخت جمشید منتقل شده است. مدیر پایگاه تخت جمشید اما می‌گوید این خمره هیچ ارتباطی به تخت جمشید ندارد و فقط برای مطالعه و مرمت به این محل منتقل شده است. گمانه‌زنی‌های اولیه بر این است که خمرۀ نویافته به دوره ساسانی مربوط باشد.

سرانجام «گنج‌یابی در بهشت زهرا» و واکنش رسمی میراث فرهنگی تهران

پس از اظهارات ضد و نقیض درباره حفاری غیرمعمول در قطعه ۲۵۲ بهشت‌ زهرا که بنابراظهارات برخی از اعضای شورای شهر تهران به انگیزه یافتن گنج پهلوی انجام شده بود، معاونت میراث فرهنگی استان تهران سرانجام به آن حفاری و اظهارات واکنش نشان داد و اعلام کرد: هیچ‌گونه اطلاعی از حفاری‌های ادعاشده در محدوده بهشت زهرا (س) نداشته و مجوزی برای این موضوع صادر نشده است.

افضل کاشانی که بود؟

سیدعلی میرافضلی از نگارش کتابی درباره افضل کاشانی خبر داد و به ارائه توضیح درباره این شخصیت و کتابش پرداخت.

فلوشیپ و ماجراهایش!

نخستین فلوشیپ نشر تهران همزمان با سی‌وششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار می‌شود و هنوز برگزار نشده، حاشیه‌هایی به همراه داشته است.

مُشمَّع، مُشما یا مشمبا؟

یکی از واژه‌هایی که برخی در تلفظ و نگارشش دچار تردید می‌شوند، «مشمع یا مشما» است که به اشتباه آن را «مشمبا» می‌گویند.

چرا نسل Z از نمایشگاه پیکاسو در موزه هنرهای معاصر استقبال کرد؟

نمایشگاه «پیکاسو در تهران» که با نمایش بیش از ۶۰ اثر از این هنرمند از ۲۱ اسفند در موزه هنرهای معاصر برپا است، تاکنون با بیش از ۵۵ هزار مخاطب همراه بوده که بیشتر آنها از نسل جوان بودند؛ اما چرا جوانان ایرانی تا این حد به نمایشگاه آثار پیکاسو علاقه نشان داده‌اند؟

پیشنهادهایی برای خواندن:

۶۰ درصد مردم سفر نرفتند

مردی که به محل فاجعه برگشت

فرزاد حسنی به «خانه دراکولا» می‌رود

وقتی شهید صیاد در میان دشمن جا ماند!

جوانی که نام ایران را در پرتغال مطرح کرد

شما فارسی حرف می‌زنید؟

شهدایی که در عملیات «کربلای ۸ » جا ماندند

آخرین وضعیت قبرستان بقیع + ویدئو

هدایت در پاسخ به ایراد مینوی چه گفت؟

انتهای پیام



منبع خبر

اقتصاد

بازی رویا میرعلمی، گیتی قاسمی و نسیم ادبی در نمایشی از ساناز بیان

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

توسط

%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C %D8%B1%D9%88%DB%8C%D8%A7 %D9%85%DB%8C%D8%B1%D8%B9%D9%84%D9%85%DB%8C%D8%8C %DA%AF%DB%8C%D8%AA%DB%8C %D9%82%D8%A7%D8%B3%D9%85%DB%8C %D9%88 %D9%86%D8%B3%DB%8C%D9%85 %D8%A7%D8%AF%D8%A8%DB%8C %D8%AF%D8%B1 %D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4%DB%8C


ساناز بیان از اجرای دوباره نمایش «عامدانه، عاشقانه، قاتلانه» خبر داد که به زودی روی صحنه می‌رود و بازیگران آن (به ترتیب ورود به صحنه) آیه کیان‌پور، گیتی قاسمی، نسیم ادبی و رویا میرعلمی هستند.

این نمایشنامه‌نویس و کارگردان تئاتر که حدود ۶ سال از صحنه دور بوده است، درباره حضور دوباره خود در تئاتر به ایسنا گفت: قرار است به زودی نمایش «عامدانه، عاشقانه، قاتلانه» را در مجموعه تئاتر لبخند روی صحنه بیاورم.

او که پیش از این همین نمایش را در دو مقطع گوناگون اجرا کرده است، یادآوری کرد: نخستین اجرای این نمایش در افتتاحیه کنفرانس زنان نمایشنامه‌نویس جهان در استکهلم بود که تابستان ۹۱ برگزار شد. در آن رویداد، اپیزود دوم نمایشنامه به زبان انگلیسی و توسط بازیگران سوئدی نمایشنامه‌خوانی شد. بعد از آن، اولین نوبت اجرای ما سال ۹۲ در تالار شمس موسسه اکو روی صحنه رفت و سال ۹۴ هم دوباره نمایش را در تئاتر «باران» روی صحنه بردیم.

بیان اضافه کرد: بسیار علاقه‌مند بودم که بعد از این مدت، نمایش تازه‌ای اجرا کنم و تمرین یک کار جدید را هم شروع کردم ولی در این سال‌ها، مناسبات تولید تئاتر آنچنان دشوار و متفاوت شده که با هم‌فکری گروه بهتر دیدیم فعلا یکی از نمایش‌های قبلی‌ را دوباره اجرا کنیم.

این کارگردان درباره تفاوت‌های احتمالی این اجرا با آنچه که قبلا روی صحنه رفته است، نیز گفت:
ترجیح می دهم تماشاگر درباره‌ی تفاوت ها صحبت کنند، اما شاید آن زمان، نمونه چنین کارهایی کمتر اجرا شده بود. به همین دلیل در نگاهم به این نمایش، قدری احتیاط داشتم ولی بیشتر می‌توانم به آنچه در ذهنم داشته‌ام، نزدیک شوم.

بیان با تاکید بر اینکه تمایلی ندارد که برچسب تئاتر مستند را بر این نمایش بزند، در این زمینه توضیح داد: شاید چیزی که سبب شد آن زمان این نمایش به عنوان تئاتر مستند تلقی شود، فرم اجرای مستندگونه آن بود ولی من ترجیح می‌دهم از عنوان تئاتر واقعیت استفاده کنم.

نمایش «عامدانه، عاشقانه، قاتلانه»، روایتگر سه زن متهم به قتل و از جمله آثاری است که در هر دو اجرای خود در دهه ۹۰ با اقبال تماشاگران رو به رو شد.
این نمایش در حال حاضر مراحل تمرین و آماده‌سازی را طی می‌کند و جزییات بیشتر درباره زمان دقیق اجرای آن بعد از دریافت مجوز اعلام می‌شود.

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب

اقتصاد

قلمی که درد مردم را ننویسد، به قلمرو فراموشی سپرده می‌شود

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

توسط

%D9%82%D9%84%D9%85%DB%8C %DA%A9%D9%87 %D8%AF%D8%B1%D8%AF %D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85 %D8%B1%D8%A7 %D9%86%D9%86%D9%88%DB%8C%D8%B3%D8%AF%D8%8C %D8%A8%D9%87 %D9%82%D9%84%D9%85%D8%B1%D9%88 %D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%88%D8%B4%DB%8C %D8%B3%D9%BE%D8%B1%D8%AF%D9%87


ایسنا/لرستان سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داده روزنامه‌نگارانِ متعهد را پلِ اعتماد بین مردم و حاکمیت می‌داند.

در یادداشت دکتر سعید پورعلی آمده است: این یادداشت کوتاه در تکریم خدمات فرهنگی و رسانه‌ای عزت الله چنگایی و به بهانه برگزاری بزرگداشت او در هفته هنر انقلاب اسلامی نوشته شده است.

نوشتن در باره خدمات فرهنگی چنگایی را برای خودم فریضه می‌دانم. در مدت کوتاه آشنایی با جناب چنگایی او را انسانی دردمند، وطن دوست، امیدوارم، پرانگیزه و با ریشه‌های عمیق فرهنگی در سرزمین مفرغ و بلوط یافتم. قدر او را باید دانست و به پاس خدمات پر دامنه و مستمرش به دیار لرستان تمام قد ایستاد.

عزت الله چنگایی، روزنامه‌نگار پیشکسوت لرستانی، از چهره‌های تأثیرگذار رسانه‌ای در غرب ایران است که سال‌ها با قلمش در عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی منطقه حضور داشته است. او از آن دست نویسندگانی بوده که رسالت روزنامه‌نگاری را فراتر از اطلاع‌رسانی صرف می‌داند و همواره بر مسئولیت اجتماعی قلم، حفظ اعتماد عمومی و نقش رسانه در توسعهٔ پایدار تأکید کرده است.

برای او قلم، سلاح بی‌خشی است که می‌تواند هم زخم بزند و هم درمان کند. بارها گفته است که روزنامه‌نگار نباید به دنبال جنجال یا حاشیه باشد، بلکه باید روایت‌گرِ راستینِ رنج‌ها و امیدهای مردمش باشد.

از دید او نوشتن از لرستان فقط گزارش‌دادن از مشکلات نیست، بلکه کشف ظرفیت‌های ناشناختهٔ این سرزمین است. چنگایی عمیقاً باور دارد که روزنامه‌نگارانِ متعهد می‌توانند پلِ اعتماد بین مردم و حاکمیت باشند. در جامعه‌ای مثل لرستان که گاه سیاست‌زدگی و کم‌اعتمادی تاریخی وجود دارد، رسانه‌ها نقش کلیدی در بازسازی این اعتماد دارند.

او همیشه از رسانه‌های محلی به عنوان بازوی توسعهٔ منطقه یاد می‌کند و معتقد است اگر رسانه‌های محلی قدر ببینند، می‌توانند جلوی بسیاری از ناعدالتی‌ها را بگیرند.

یکی از دغدغه‌های همیشگی او، انتقال تجربه به نسل تازه‌نفس روزنامه‌نگاران است. بارها هشدار داده که جوان‌ترها گاهی به دام خبرنگاری سطحی، سیاه‌نمایی یا تبعیت از جریان‌های سیاسی می‌افتند. از نظر او، روزنامه‌نگار جوان لرستانی باید:تاریخ شفاهیِ منطقه را بداند و از کلیشه‌سازیِ منفی دربارهٔ لرستان بپرهیزد و بداند که هر خبری که می‌نویسد، آیندهٔ اجتماعیِ مردم را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

چنگایی از آن جمله روشنفکرانی است که کمتر دیده شده‌اند، اما تأثیرشان ماندگار بوده است. اگر دنبال نوشته‌هایش بگردید ردپایش را در روزنامه‌های محلی دهه‌های ۷۰ و ۸۰، یا در میان گفت‌وگوهای قدیمی با فعالان فرهنگی لرستان پیدا خواهید کرد. شاید بهترین جمله‌ای که بتوان از او نقل کرد این باشد: “قلمی که درد مردم را ننویسد، به قلمرو فراموشی سپرده می‌شود.

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب

اقتصاد

اکران «صیاد» در شهرهای بدون سینما و چند خبر دیگر

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

توسط

%D8%A7%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D9%86 %D8%B5%DB%8C%D8%A7%D8%AF %D8%AF%D8%B1 %D8%B4%D9%87%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C %D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86 %D8%B3%DB%8C%D9%86%D9%85%D8%A7 %D9%88 %DA%86%D9%86%D8%AF %D8%AE%D8%A8%D8%B1 %D8%AF%DB%8C%DA%AF%D8%B1


اکران فیلم «صیاد» در شهرها و روستاهای بدون سینما، میزبانی ایران مال از یک جشنواره فیلم و عکس و برپایی نشست‌های سینما سلامت از جمله خبرهای روز 26 فرودین هستند.

به گزارش ایسنا، اکران مردمی فیلم سینمایی «صیاد» -که به تازگی روی پرده سینماها آمده- از امروز ۲۶ فروردین و همزمان با ایام سالگرد شهادت شهید صیاد و روز ارتش در روستاها و شهرهای بدون سینما آغاز خواهد شد.

فیلم صیاد برشی از زندگی شهید علی صیاد شیرازی در اوایل انقلاب و روزهای ابتدایی جنگ است و تلاش بی‌وقفه و توأمان این قهرمان ملی برای حفظ خاک کشور و رفع برخی معضلات داخلی مثل مسئله انحلال ارتش یا رابطه میان ارتش و سپاه را به تصویر کشیده است.

فیلم‌نامه فیلم صیاد را حسین تراب‌نژاد نوشته که در دهه اخیر، فیلمنامه‌های آثار موفقی مانند فیلم‌های «ماجرای نیمروز: رد خون» و «دارکوب» و سریال‌هایی مانند «خانه امن» و «شوق پرواز» را به نگارش درآورده است.

جواد افشار – کارگردان گاندو و کیمیا- کارگردان صیاد و محمدرضا شفیعی تهیه‌کننده آن است. این فیلم محصول مشترک بنیاد سینمایی فارابی و بنیاد شهید انقلاب اسلامی است که با حمایت سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و توسط موسسه فرهنگی هنری صاد تولید شده.

فیلم سینمایی صیاد همزمان با اکران در سینماهای کشور، قابلیت نمایش برای عموم مردم در شهرهای بدون سینما و روستاها توسط خود مردم و فعالان فرهنگی در مکان‌هایی مانند مساجد، مدارس، دانشگاه‌ها، سالن‌های ادارات مختلف، پایگاه‌های بسیج و … را دارد. برای ثبت درخواست اکران این فیلم می‌توانید به نشانی https://ekranmardomi.ir/movie/sayad مراجعه کنید یا با شماره ۰۲۱۴۲۷۹۵۰۵۰ تماس بگیرید.

اکران مردمی عمار هم‌اکنون فیلم‌های به‌روز دیگری مثل «موسی کلیم الله»، «پیشمرگ»، «ساعت جادویی»، «پروین»، «باغ کیانوش» و … را نیز در حال اکران دارد.

فیلم صیاد در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر حضور داشت و برنده دو سیمرغ بلورین جلوه‌های ویژه بصری و جلوه‌های ویژه میدانی شد.

استفاده از هوش مصنوعی برای بازسازی صدای شهید صیاد شیرازی نیز از جذابیت‌های این فیلم سینمایی است.

***

سلسله نشست‌های ماهانه «سینماسلامت» از اول اردیبهشت ۱۴۰۴ در سالن استاد ناصری خانه هنرمندان ایران شروع به کار می‌کند.

به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، «رضا درستکار» منتقد سینما و سینماگر که مدیر و مجری این نشست‌هاست، در این زمینه گفت: از آنجا که بخش مهمی از آثار سینمای ایران با دغدغه‌های اجتماعی خالقان فیلم‌ها ساخته می‌شود، خود به خود حوزه سلامت موضوعیت پیدا می‌کند.

عضو هیأت داوران چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، ادامه داد: این آثار روایت‌گر وضعیت جامعه‌ای است که در آن، آدم‌ها از نظم طبیعی بیرون مانده‌اند و با ناهنجاری‌ها و مشکلات ریز و درشت مواجه هستند، همان طور که در دوره اخیر جشنواره فیلم فجر، بسیاری از فیلم‌ها چنین بودند و سازندگانشان دغدغه اجتماعی داشتند.

درستکار با اشاره به این که سال‌ها پیش به همراه زنده‌یاد علی معلم آغازگر جلسات نقد و بررسی فیلم در فرهنگسرای ارسباران بوده، گفت: باید تلاش کرد هویت سینماتک‌ها و این دست نشست‌ها که امروز بهترین‌شان در خانه هنرمندان ایران به عنوان یک تشکل اصیل و اثرگذار برگزار می‌شود، حفظ شود. معتقدم هر سیستمی که از مناسبات فرهنگی و تعامل دور باشد و یا بخواهد فرهنگ را از در براند، زیان می‌دهد و این اهمال، گریبان خودش را می‌گیرد. برپایی جلسات نقد و بررسی فیلم یک نوع پویش اجتماعی جریان‌ساز است و زنده نگه داشتن و تقویت اینگونه جلسات، اقدامی است که سبب می‌شود بیشتر با جامعه ایران دیالوگ برقرار شود.

او گفت: سال‌هاست که در کنار فعالیت سینمایی، در حوزه رسانه‌ای سلامت به اداره یک زنجیره رسانه‌ای با نام «فن سالاران» مشغول هستم. روز اول اردیبهشت ۱۴۰۴، با بیستمین شماره مجله‌ای تخصصی به همین نام مصادف است و آغاز به کار جلسات «سینما سلامت» در ادامه مسیر توسعه این زنجیره قرار دارد. این سلسله‌ برنامه قرار است روز اول هر ماه، برگزار شود. اولین فیلم «شوهر ستاره» ساخته ابراهیم ایرج‌زاد خواهد بود و ما قرار است در «سینما سلامت» فیلم‌ها را با حضور عوامل سازنده، از منظر روانشناسی و جامعه‌شناسی مورد بررسی قرار دهیم.

اکران «صیاد» در شهرهای بدون سینما و چند خبر دیگر

***

ششمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم و عکس «پنج» در کتابخانه جندی‌شاپور ایران‌مال برگزار می شود.

به گزارش روابط‌عمومی رویداد، مهدی شادی‌زاده دبیر و موسس جشنواره بین‌المللی فیلم و عکس «پنج» عباس کیارستمی اعلام کرد که قرار است ششمین دوره این جشنواره با اجرایی متفاوت‌تر از دوره‌های قبل و نزدیک‌تر به فضای جشنواره‌های مطرح جهان ۲۱ مهرماه در کتابخانه جندی‌شاپور ایران‌مال برگزار شود.

وی درباره دلایل برگزاری این رویداد در ایران‌مال توضیح داد: تنها فضایی در ایران که می‌شود به آن برای برگزاری مراسم‌هایی بزرگ در سطح بین‌المللی استناد کرد، فضای ایران‌مال است. این مکان به دلیل داشتن تمامی امکانات و ساختارهای استاندارد روز جهان و معماری بی نظیر، حتی در عرصه جهانی، می تواند برای هر رویداد بزرگ فرهنگی یک اتفاق بزرگ محسوب شود.

دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم و عکس «پنج» تصریح کرد: آرزوی شورای سیاست‌گذاری جشنواره این است تا بتوانند از این به بعد با تلاش تیم اجرایی خود و همکاری بازار بزرگ بین المللی ایران‌مال در صورت توان، از این فضا به عنوان کاخ دائمی این جشنواره استفاده شود که با نام فیلمساز فقید عباس کیارستمی تاسیس شده و نمایندگی بخش کوچکی از فضای بین‌المللی سینما و حوزه عکاسی کشور ایران را با افتخار برعهده دارد.

وی درباره مهمان بین‌المللی این رویداد گفت: امسال در جشنواره فیلم و عکس «پنج» میزبان داوران مهم عرصه بین‌الملل در حوزه سینما و عکاسی هستیم. به دلیل همکاری این جشنواره با جشنواره مهم زنان کشور ترکیه به نام جشنواره کادین دبیر این رویداد خانم تارانس از فیلمسازان و مدیران تراز اول کشور ترکیه و افراد مهم فرهنگی و سینمایی کشور ترکیه نیز در ایران حضور خواهند داشت.

ششمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم و عکس «پنج» در کتابخانه جندی‌شاپور ایران‌مال برگزار می شود.

به گزارش روابط‌عمومی رویداد، مهدی شادی‌زاده دبیر و موسس جشنواره بین‌المللی فیلم و عکس «پنج» عباس کیارستمی اعلام کرد که قرار است ششمین دوره این جشنواره با اجرایی متفاوت‌تر از دوره‌های قبل و نزدیک‌تر به فضای جشنواره‌های مطرح جهان ۲۱ مهرماه در کتابخانه جندی‌شاپور ایران‌مال برگزار شود.

وی درباره دلایل برگزاری این رویداد در ایران‌مال توضیح داد: تنها فضایی در ایران که می‌شود به آن برای برگزاری مراسم‌هایی بزرگ در سطح بین‌المللی استناد کرد، فضای ایران‌مال است. این مکان به دلیل داشتن تمامی امکانات و ساختارهای استاندارد روز جهان و معماری بی نظیر، حتی در عرصه جهانی، می تواند برای هر رویداد بزرگ فرهنگی یک اتفاق بزرگ محسوب شود.

دبیر جشنواره بین‌المللی فیلم و عکس «پنج» تصریح کرد: آرزوی شورای سیاست‌گذاری جشنواره این است تا بتوانند از این به بعد با تلاش تیم اجرایی خود و همکاری بازار بزرگ بین المللی ایران‌مال در صورت توان، از این فضا به عنوان کاخ دائمی این جشنواره استفاده شود که با نام فیلمساز فقید عباس کیارستمی تاسیس شده و نمایندگی بخش کوچکی از فضای بین‌المللی سینما و حوزه عکاسی کشور ایران را با افتخار برعهده دارد.

وی درباره مهمان بین‌المللی این رویداد گفت: امسال در جشنواره فیلم و عکس «پنج» میزبان داوران مهم عرصه بین‌الملل در حوزه سینما و عکاسی هستیم. به دلیل همکاری این جشنواره با جشنواره مهم زنان کشور ترکیه به نام جشنواره کادین دبیر این رویداد خانم تارانس از فیلمسازان و مدیران تراز اول کشور ترکیه و افراد مهم فرهنگی و سینمایی کشور ترکیه نیز در ایران حضور خواهند داشت.

علاقه‌مندان می‌توانند برای دریافت اطلاعات این رویداد به سایت جشنواره به آدرس WWW.5photoaward.com و صفحه اینستاگرام رویداد به نشانی 5filmfotofestival مراجعه کنند.

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب
تبلیغاتZox300

برترین ها