با ما همراه باشید
Zox Leader

اقتصاد

کارگردان «نانوشته» : درباره مهاجرت حکم ندادم

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DA%AF%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D9%86 %D9%86%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%B4%D8%AA%D9%87 %D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87 %D9%85%D9%87%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%AA %D8%AD%DA%A9%D9%85 %D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D9%85


کارگردان فیلم «نانوشته» با بیان اینکه در این فیلم سعی کرده راوی قصه‌ها باشد، گفت: نمی‌خواستم درباره مسئله مهاجرت حکم بدهم به همین دلیل دوربین‌ «نانوشته» قضاوت‌گر نبود.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط‌عمومی گروه سینمایی هنر و تجربه، نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «نانوشته» به نویسندگی و کارگردانی امین بخشیان با حضور سازندگان اثر و جواد طوسی، منتقد سینما توسط گروه سینمایی هنر و تجربه شامگاه یکشنبه ۱۴ اردیبهشت‌ماه در پردیس چارسو برگزار شد.

جواد طوسی در ابتدای این نشست با اشاره به جایگاه سینمای مستقل و آثاری که نگاه تجربی را مبنا قرار می‌دهند گفت: در سال‌های اخیر با تلاش‌های فعالین این مجموعه سینمایی سعی بر این است که این نوع سینما بتواند رونقی دوباره بگیرد اما این امر مستلزم این است که مدیران فرهنگی ما نیز این افق دید روشن و درعین‌حال واقع‌بینانه‌ای داشته باشند و در نظر بگیرند که این نوع سینما باید حتماً مخاطب خاص خودش را داشته باشد و در طول سال بتواند به‌درستی اکران شود تا در یک‌روند تکثرگرایی رفته‌رفته بتواند یک پل ارتباطی بین مخاطب و صاحب اثر ایجاد کند.

وی با اشاره به فیلم «نانوشته» که در گروه هنرو تجربه اکران شده افزود: فیلم نانوشته ویژگی‌های مثبتی دارد. وجه پژوهشی این اثر یکی از عوامل قابل‌دفاع این فیلم است بخصوص در دو اپیزود سوم و چهارم این مسئله را به عینه می‌بینید و مشخص است که کارگردان در آن محیط و فضا با این افراد حضور داشته است.

او ادامه داد: به نظر می‌رسد رکن اصلی برای آقای بخشیان کارگردان این فیلم نزدیک‌شدن به آن موقعیت‌های انسانی است و در همه اپیزودهای این فیلم این مرکزیت و نقطه محوری را به من بیننده به‌نوعی انتقال می‌دهد جدا از تمام نقاط قوت و اشکالاتی که وجود دارد کارگردان نشان داده که گرامر سینما را خوب بلد است و از طریق خود دوربین می‌تواند شخصیت فیلمش را بیشتر پرورش دهد.

امین بخشیان تهیه‌کننده و کارگردان فیلم نیز با اشاره به روند شکل‌گیری قصه گفت: در دورانی که در انگلستان مشغول به تحصیل رشته سینما بودم درگیر مسئله مهاجرت و مهاجران غیرقانونی شدم و در دادگاه‌هایی که برای آن‌ها برگزار می‌شد شرکت می‌کردم. در این زمینه چند فیلم کوتاه و چند مستند ساختم و با نمونه‌ها و داستان‌های متفاوتی مواجه شدم و از بین آن‌ها چهار قصه را انتخاب کردم و سعی کردیم در قالب یک فیلم اپیزودیک یک سفر را تقریباً از مبدأ تا مقصد روایت کنیم.

وی ادامه داد: پروسه این پژوهش و الزامات حضور در دادگاه‌هایی که برگزار می‌شد و ارتباط‌ گرفتن با کسانی که در بازار سیاه آن فعالیت می‌کردند حدود یک سال طول کشید. بخشی از کار شنیدن داستان این افراد و مصاحبه‌ها بود که به‌صورت صوتی ضبط و سپس پیاده‌سازی می‌شد. من نمی‌خواستم در این فیلم درباره مسئله مهاجرت حکم بدهم و دوربین ما نیز دوربین قضاوت‌گری نبود به همین دلیل از مستقیم‌گویی به‌صورت کپشن پرهیز شده است و بیشتر سعی کردم راوی این قصه‌ها باشم.

بخشیان ادامه داد: ما در این فیلم از ترکیب بازیگر و نا بازیگر استفاده کردیم و اغلب بازیگران اپیزود دوم هم نا بازیگر بودند؛ اما در آن لوکیشن بسته فرصت بیشتری برای تمرین داشتیم به همین علت بازی‌های قابل قبول‌تری می‌بینیم علاوه بر این تجربه کارهای قبلی نیز وجود داشت.

او با اشاره به تفاوت میان تصویر رسانه‌ها از مهاجرت با واقعیت گفت: ما در این فیلم به مشکلات مهاجران غیرقانونی پرداختیم. بسیاری از مهاجران هستند که از این طریق مهاجرت می‌کنند و وقتی به کشور مقصد می‌رسند روند رسیدگی به پرونده‌های آنها به یک پروسه‌ای برزخ گونه تبدیل می‌شود که طی آن هیچ‌گونه چشم‌اندازی ندارد و می‌تواند برای برخی از آنها بسیار طولانی شود.

بخشیان بیان کرد: مهاجرت به‌هرحال برای فردی که مهاجرت می‌کند سخت است؛ اما برای بسیاری از کسانی که در این کار قرار دارند حکم تجارت و کاسبی را دارد متأسفانه بسیاری از رسانه‌ها تصویر غیرواقعی و شیرین از مهاجرت ارائه می‌کنند درحالی‌که برای همه این‌گونه نیست و قطعاً مشکلات خاص خودش را دارد و آن تصویر زندگی رؤیایی که همه چیز آن گل‌وبلبل است یک تصویر واقعی از مهاجرت نیست.

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب
تبلیغاتZox728
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اقتصاد

«کارناوال» رامبد جوان به راه افتاد

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

توسط

%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D9%86%D8%A7%D9%88%D8%A7%D9%84 %D8%B1%D8%A7%D9%85%D8%A8%D8%AF %D8%AC%D9%88%D8%A7%D9%86 %D8%A8%D9%87 %D8%B1%D8%A7%D9%87 %D8%A7%D9%81%D8%AA%D8%A7%D8%AF


رامبد جوان از آغاز ضبط برنامه جدید خود با عنوان «کارناوال» در شبکه نمایش خانگی خبر داد.

به گزارش ایسنا، رامبد جوان از آغاز ضبط برنامه «کارناوال» از ۱۸ اردیبهشت ماه خبر داد.

جوان که در برنامه «خندوانه» رقابتی را در حوزه استندآپ کمدی در آیتمی با عنوان «خنداننده شو» روی آنتن می‌بُرد، حالا پس از تعطیلی این برنامه در تلویزیون، ضبط مجموعه‌ تخصصی در این حوزه را آغاز کرده است.

او پیش از این اعلام کرده بود، برنامه «کارناوال» یک مسابقه استعدادیابی در ابعاد بزرگ و با رقابتی میان حرفه‌ای‌هاست.

«کارناوال» قرار است در پلتفرم فیلم‌نت از شبکه نمایش خانگی منتشر شود.

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب

اقتصاد

توضیحات محمدرضا احمدی درباره پخش دیدار استقلال از شبکه نسیم

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

توسط

%D8%AA%D9%88%D8%B6%DB%8C%D8%AD%D8%A7%D8%AA %D9%85%D8%AD%D9%85%D8%AF%D8%B1%D8%B6%D8%A7 %D8%A7%D8%AD%D9%85%D8%AF%DB%8C %D8%AF%D8%B1%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87 %D9%BE%D8%AE%D8%B4 %D8%AF%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1 %D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%82%D9%84%D8%A7%D9%84 %D8%A7%D8%B2 %D8%B4%D8%A8%DA%A9%D9%87 %D9%86%D8%B3%DB%8C%D9%85


محمدرضا احمدی ـ مجری برنامه فوتبال برتر ـ توضیحاتی را درباره علت پخش دیدار استقلال ـ چادرملو از شبکه نسیم عنوان کرد. شبکه نسیم برای نخستین بار بود که به جمع شبکه‌های پخش کننده فوتبال می پیوست.

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب

اقتصاد

خبرهایی از «پیر پسر»، نقد ۲ سریال و ماجرای یک فریب

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

توسط

%D8%AE%D8%A8%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C %D8%A7%D8%B2 %D9%BE%DB%8C%D8%B1 %D9%BE%D8%B3%D8%B1%D8%8C %D9%86%D9%82%D8%AF %DB%B2 %D8%B3%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%84 %D9%88 %D9%85%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C %DB%8C%DA%A9


پخش «پیرپسر» منوط به رده‌بندی سنی، چرا بلیت هواپیما برای اتباع خارجی دوبرابر حساب می‌شود؟، جای خالی صنایع خلاق ایران در عرصه بین‌المللی، انتقاد از نحوه تخصیص غرفه در نمایشگاه کتاب، ماجرای افشای راز یک جاسوس در اسارت، هنوز یاد نگرفتیم از کشته‌های یک انفجار عکس منتشر نکنیم! و … از جمله اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.

به گزارش ایسنا، معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی با بیان اینکه نظام‌نامه اکران با اعمال تغییراتی تازه در دست تدوین است و فعالیت شورای صنفی نمایش هم با حضور نماینده‌های جدید صنف به زودی آغاز می‌شود، از تهیه آیین‌نامه رده‌بندی سنی سینما برای اکران فیلم‌هایی همچون «پیرپسر» خبر داد.

ما ایرانیان باید به اسطوره‌های خودمان توجه کنیم

محمد حاتمی از اجرای نمایش «آرش» خبر داد و گفت: آرش مایه افتخار ما ایرانیان است و باید ما به اسطوره‌ها و قهرمان‌های حماسی خود بپردازیم.

چرا انیمیشن ایرانی به ژانر تخیلی و آینده‌نگر کمتر پرداخته است؟

«چرا انیمیشن ایران، با وجود برخورداری از ظرفیت‌های تکنیکی و هنری، کمتر به ژانر علمی‌ تخیلی و آینده‌نگر پرداخته و در عوض، روایت خود را بیشتر با زبان اسطوره و ناخودآگاه جمعی درآمیخته است؟» این پرسشی است که یکی از سازندگان انیمیشن با نگاهی انتقادی آن را مطرح کرده است.

می‌خواستند سرویس‌های بهداشتی مسجد شاه را به مغازه تبدیل کنند!

محمدحسن محبعلی از مشکلات ساختاری و چالش‌هایی که در مرمت آثار تاریخی وجود دارد و دست‌اندازی‌ها و کوتاهی‌هایی که می‌شود، و همچنین از دوران ریاست حمید بقایی در میراث فرهنگی که مرمت را از مسیر خود منحرف کرد، سخن گفت و به تجربه‌های خود در جریان مرمت و بازسازی‌های مسجد شاه، سبزه میدان تهران و کاخ گلستان اشاره کرد.

انتقاد به جابه‌جایی «موزه ملی قرآن» و تعطیلی «موزه آب»

رئیس ایکوم ایران (کمیته ملی موزه‌ها) در آستانه روز جهانی موزه از انتقال موزه ملی قرآن از کاخ مرمر به سعدآباد و تصمیم برای جابه‌جایی موزه آب از سعدآباد به پردیسان، انتقاد کرد.

مسئله فقط ایران‌هراسی نیست/ چرا بلیت هواپیما برای اتباع خارجی دوبرابر حساب می‌شود؟

عضو جامعه تورگردانان گفت: مسئله فقط ایران‌هراسی نیست؛ در این چند سال که گردشگری رکود داشت، بیشتر راهنماهای تور یا مهاجرت کرده‌اند یا تغییر شغل داده‌اند. اتوبوس و وسایل نقلیۀ مجهز وارد چرخه گردشگری نشده، کیفیت خدمات هتل‌ها افت کرده، نرخ‌ها ارزی حساب می‌شود. بلیت پرواز و قطار برای اتباع خارجی دو برابر قیمت مسافر ایرانی محاسبه می‌شود و زیرساخت‌ها تقریبا ضعیف و بی‌کیفیت شده است.

سودابه سالم: موسیقی راه خود را از دل مردم باز می‌کند

نمایشگاه موسیقی کودک و نوجوان در حالی اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ برگزار می‌شود که بسیاری از فعالان فرهنگی، این رویداد را فرصتی برای تقویت نقش موسیقی در رشد نسل آینده می‌دانند. سودابه سالم، موسیقیدان و پژوهشگر باسابقه حوزه کودک، با تأکید بر این‌که «موسیقی زبان طبیعی کودک است»، معتقد است این نمایشگاه می‌تواند بخشی از شکاف میان فرهنگ رسمی و فرهنگ زنده را پر کند.

هنوز یاد نگرفتیم از کشته‌های یک انفجار عکس منتشر نکنیم!

یک استاد ارتباطات با اعتقاد بر اینکه رسانه‌های ما همچنان در بحران‌ها محافظه‌کار عمل می‌کنند، این مساله را تا حدودی به نحوه برخورد با اشتباهات رسانه‌ای در کشور نسبت داد و در عین حال یادآور شد که رسانه‌های داخلی نسبت به بحران‌های گذشته نمره بهتری می‌گیرند.

در این برنامه از موضع بالا به پایین با مردم صحبت نمی‌کنیم

تهیه‌کننده مجموعه «خانه ایرانی» با اشاره به اینکه در این برنامه، اتفاقات عجیب و خارق‌العاده‌ای رخ نمی‌دهد، می‌گوید: آن‌چه ما در «خانه ایرانی» پیگیری کردیم، بهره‌گیری از شکل خالص رئالیتی بود؛ گونه‌ای که تمرکز آن بر شخصیت‌ها و موقعیت‌های واقعی زندگی افراد است و نه بر رقابت یا نمایشی ساختگی.

حضور زنان بدون صدای زنانه!/ نقدی بر سریال‌های «آبان» و «تاسیان»

در نشست بررسی تصویر زنان در سریال‌های «آبان» و «تاسیان» تاکید شد: تلاش‌هایی برای نمایش زنِ متفاوت صورت گرفته، ولی هنوز کارگردان ما آن زن تغییر یافته را، با همه‌ی پیچیدگی‌ها و عمق وجودی‌اش، درک نکرده است. هنوز هم در بیشتر موارد، زندگی زن توسط کاراکترهای بیرونی هدایت می‌شود؛ در حالی‌که در زندگی واقعی، ما با زنانی مواجهیم که زندگی خود را پیش می‌برند.

بی‌فرهنگی با عطرِ میوه!

قبلا اگر قرار بود کسی سیگار بکشد از اطرافیان اجازه می‌گرفت تا مبادا اذیت شوند یا این کار را در محیط‌های سربسته انجام نمی‌داد، این روزها اما فرقی نمی‌کند در حال تماشای ویترین مغازه‌های یک پاساژ باشید یا برای دیدن یک فیلم به سینما رفته باشید؛ به یک باره بوی تند میوه‌هایی مثل انبه، شاتوت و… تمام مشام شما را پر می‌کند و زمانی که به اطراف خود نگاه می‌کنید فرد یا افرادی را غرق در حلقه‌ای از دود می‌بینید؛ کسانی که حتی در آن شرایط هم نتوانستند «ویپ‌» را کنار بگذارند و مشغول کار دیگری شوند.

جای خالی صنایع خلاق ایران در عرصه بین‌المللی / واکاوی دو خسران بزرگ

یک پژوهشگر صنایع خلاق با اشاره به عدم حضور صنایع خلاق ایران در عرصه‌های بین‌المللی درباره از دست رفتن فرصت‌های مهمی که این حضور می‌تواند به همراه داشته باشد، سخن گفت و تاکید کرد: این حوزه به شدت قدرت توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی دارد ولی تنها در حد صحبت و لفاظی باقی مانده است.

انتقاد از نحوه تخصیص غرفه در نمایشگاه کتاب

یک ناشر با انتقاد از نحوه تخصیص غرفه ناشران در نمایشگاه کتاب تهران، اعلام کرد صرفا در نمایشگاه مجازی شرکت کرده و در بخش حضوری نخواهند بود.

نمایشگاه کتاب؛ چشم‌انتظار مردم

نمایشگاه کتاب تهران در روز اول برگزاری، روز خلوت و آرامی را پشت‌سر گذاشت و امید ناشران به روزهای آخر هفته و آینده است

مصوبات فرهنگستانِ زبان را اجباری نمی‌کنیم

غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی می‌گوید: فرق ما با فرهنگستان اول این است که مصوبات خود را الزامی و اجباری نمی‌کنیم. دنبال این نبودیم که به زور و تحمیل و فشار قانون، نویسندگان و اهل ادب را مجبور به استفاده از مصوبات بکنیم.

برنامه‌های اربعین در سال‌های اخیر همواره رو به پیشرفت و گسترش بوده‌اند

در جلسه کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین که با محوریت انتخاب و معرفی شعار اربعین در محل سازمان حج و زیارت برگزار شد بر ضرورت پویایی و نوآوری مستمر در فعالیت‌های مرتبط با مراسم اربعین تأکید شد.

پیشنهادهایی برای خواندن:

آموزگارانی که مدافع دو سنگر بودند

گلاب آدینه در شب نکوداشت‌اش چه گفت؟

یک فریب خاص

سیاست ایران رعایت مقررات عربستان است

ماجرای افشای راز یک جاسوس در اسارت

برندگان پولیتزر روزنامه‌نگاری و عکاسی خبری معرفی شدند

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب
تبلیغاتZox300

برترین ها