آئین بزرگداشت جهانگیر رجبیخواه سینماگر فقید برگزار میشود.
به گزارش ایسنا، همزمان با زادروز جهانگیر رجبیخواه از پیشکسوتان صنعت لابراتوار فیلم ایران ، آئین بزرگداشت این سینماگر فقید عصر دوشنبه اول اردیبهشت برگزار میشود.
این مراسم که به همت خانواده و با همراهی انجمن صنفی لابراتوار فیلم سینما و خانه سینما برپا خواهد شد، علاوه برنمایش فیلم ، تنی چند از سینماگران و فیلمسازان به مرور زندگی حرفهای ، فعالیتها و آثار زندهیاد رجبی خواه خواهند پرداخت.
این برنامه از ساعت ۱۷ تا ۱۹ در تالار اجتماعات خانه سینما (بهار جنوبی ، کوچه سمنان ، پلاک ۲۹ ) برگزار میشود.
نصرالله رادش و یوسف صیادی ـ بازیگران مجموعه نوستالژیک «ساعت خوش» ـ خاطرات ۳۰ قبل خود را مرور کردند.
به گزارش ایسنا، «ساعت خوش» یک مجموعه تلویزیونی در ژانر کمدی به کارگردانی مهران مدیری بود که در سالهای ۱۳۷۳ و ۱۳۷۴ به صورت هفتهای یک بار از شبکه دو سیما پخش میشد. این مجموعه بازیگران جدیدی را معرفی کرد که بعدها به چهرههایی تاثیرگذار در عرصه کمدی سینما و تلویزیون بدل شدند.
نصرالله رادش و یوسف صیادی ۳۰ سال پس از تولید و پخش این مجموعه آیتماتیک به برنامه «۱۰۰۱» شبکه نسیم رفتند و خاطرات خود را مرور کردند.
پرسش محسن کیایی، مجری برنامه مبنی بر اینکه نقشهای «ساعت خوش» چگونه تقسیم میشدند، با این توضیح یوسف صیادی همراه شد: «متنها گاهی دو خط بود و بچهها بداهه میگفتند. متنها به دست تهیهکننده (آقای سمنانی) میرسید و او هم آن را به مهران مدیری، کارگردان تلویزیونی میداد و او هم مینوشت، برای مثال یوسف صیادی و نصرالله رادش این دو نقش را بازی کنند. کاراکترها اینگونه تقسیم میشد. خیلی از نقش ها هم بر اساس خود بازیگران نوشته میشد.»
یوسف صیادی در بخشی از صحبتهایش یادآور شد که بعضی قسمتهای «ساعت خوش» در آن زمان از تلویزیون پخش نشد چون معتقد بودند بدآموزی دارد.
نصرالله رادش در بخشی دیگر، از «ساعت خوش» به عنوان دانشگاهی برای خود یاد کرد و افزود: همیشه در زندگی، رویایم کاری مثل «ساعت خوش» است که خدا هنوز صلاح ندانسته است مرا دوباره در آن فضا بگذارد. به قول وودی آلن، اگر دیدی همیشه کارت موفق است بدان که هیچ خلاقیتی نداری. در هر کاری اگر فضایی باشد که بتوانی خراب کنی، رشد می کنی. «ساعت خوش» برایم مثل دانشگاه بود. به ما فضا میداد که روزی چهار ـ پنج آیتم کار کنیم. وقتی می دیدم یک آیتمم خوب شده است و همه خندیدند، چهار آیتم دیگر را نمیرفتم برای خنداندن، بلکه میرفتم برای کشف کردن خودم.
این بازیگر به حرفهایش اضافه کرد: در «ساعت خوش» همه چیز ساده بود، تکنیک آنقدر بالا نبود، یک دوربین بود اما همه چیز داغ داغ بود. هیچکس با دیگری رقابت نمی کرد و در نتیجه اتفاق عجیبی شکل گرفت.
رادش با روایت خاطرهای خاطرنشان کرد، یک بار در حرم امام رضا (ع) نشسته بودم و مشغول راز و نیاز با خدا بودم و اشک میریختم که یکدفعه یک نفر به شانهام زد و گفت، کارت تمام شد بیا یک امضاء هم به ما بده!
یوسف صیادی هم در روایت خاطرهای کمدی، اظهار کرد: یک بار پس از دریافت وجه نقد از بانک بیرون آمدم. آن زمان پول نقد را در پاکت میدادند. یک موتوری با دونفر سرنشین سمت من آمد. پول را سریع قایم کردم و سوار ماشین شدم. با موتور من را دنبال کردند، پشت چراغ به من نزدیک شدند، دیدم قمه و چاقو دستشان است. گفت کمی شیشه را بده پایین و ادامه داد، من دزد هستم! گفتم من هم صیادی هستم! دست و پاهایم می لرزید. گفت یک سلفی بده و برو.
در این برنامه همچنین از مهران مدیری، رضا عطاران، رضا شفیعی جم، فاطمه هاشمی، پوپک گلدره، نعیمه نظام دوست و داوودی اسدی دیگر بازیگران ساعت خوش یاد شد.
امیرعلی دانایی ـ بازیگر «ذهن زیبا» ـ درباره جذابیتهای شخصیتی دکتر بهاروند ـ دانشمند ایرانی که سریال بر اساس زندگی او ساخته شد ـ یادآور شد: در جلسهای که داشتیم، ایشان فیلمنامه اولیه را بهکلی رد کردند و گفتند که من یک چهره جهانیام و میخواهم به جاهای مختلف دنیا سفر کنم و اصلا چهره امنیتی نیستم. این برخورد ایشان برای من بسیار جذاب بود. اینکه در فیلم و سریالهایمان، یک چهره هنری را هنرمند نشان دهیم و یک چهره علمی را علمی و این اتفاق در «ذهن زیبا» افتاد.
امیرعلی دانایی ـ بازیگر سینما و تلویزیون ـ در گفتوگویی با ایسنا، مروری بر حضورش در سریال «ذهن زیبا» داشت و دلیل همکاری دوباره با تلویزیون بعد از سریال «کلاه پهلوی» را بیان کرد.
در قدم اول پیشنهاد «ذهن زیبا» را رد کردم
دانایی درباره حضورش در تلویزیون و بازی در نقش دکتر بهاروند، اظهار کرد: من بعد از «کلاه پهلوی» در تلویزیون کار نکرده بودم؛ منهای «رخ به رخ» که به عنوان مجری حضور داشتم. واقعیت این است که در قدم اول پیشنهاد «ذهن زیبا» را رد کردم اما وقتی دیدم محمدرضا خردمندان کارگردان این کار هستند و متوجه شدم که قصه هم در ارتباط با یک دانشمند برجسته ایرانی است، پذیرفتم.
از همکاری با مهرجویی، دُری و افخمی تا حضور در «ذهن زیبا»
امیرعلی دانایی در «اشباح» داریوش مهرجویی
این بازیگر درباره پذیرش نقش دکتر بهاروند و ارتباط با این شخصیت در قالب نقش نیز توضیح داد: ایفای هر نقش دشواری خودش را دارد؛ چرا که شما قرار است شخصیتی را خلق کنید. همیشه این را میگویم که بازیگران بخشی از خودشان را در شخصیتی که ایفا میکنند، حل میکنند. اعتقاد من این است اگر کاری موفق میشود، حاصل تلاش تیمی است. نهایتا بازیگر ۳۰ درصد میتواند اثرگذار باشد؛ چون هر چقدر هم که شما در نقش حل شوید، وقتی کارگردان میزانسن و دکوپاژ خوبی نداشته باشد و پلانهای درستی از شما نگیرد، آن کار درست دیده نمیشود.
دانایی در سریال «کلاه پهلوی» دری
او درباره خروجی «ذهن زیبا» تصریح کرد: با توجه به اینکه شانس آن را داشتم با بزرگترین کارگردانان سینمای ایران کار کنم ـ با آقایان مهرجویی، ضیاءالدین دری، افخمی و خیلی از کارگردانان دیگر ـ محمدرضا خردمندان را یکی از بهترین کارگردانان سینمای امروز میدانم.
وقتی دکتر بهاروند فیلمنامه را رد کرد
پروفسور بهاروند در مراسم تقدیر صدا و سیما از سازندگان «ذهن زیبا»
دانایی درباره برخوردی که با دکتر بهاروند داشته است، نیز اظهار کرد: این برخورد برای من خیلی جذاب بود. در جلسهای که داشتیم ایشان فیلمنامه اولیه را به طور کل رد کردند. گفتند که من یک چهره جهانیام و میخواهم به جاهای مختلف دنیا سفر کنم و اصلا چهره امنیتی نیستم. فیلمنامه حالت دیگری داشت که تغییر کرد و همینها برای من جذاب بود؛ اینکه چهره هنری را هنرمند نشان دهیم و چهره علمی را دانشمند.
این بازیگر به حرفهایش اضافه کرد: وقتی دیدم دکتر بهاروند یک چهره آزاده، دانشمند و فرهیخته هستند، علاقهمند شدم نقش ایشان را بازی کنم. نتیجه آن هم این شد که سریال هیچ زاویه و وابستگی به جایی ندارد و کاری کاملا علمی است و مخاطب آن را دوست دارد. روز دوم و سوم فیلمبرداری و با شناختی که از کارگردان داشتم متوجه شدم این کار با مدل کارگردانی که اتفاق میافتد بینهایت موفق میشود.
نگرشهایی که باعث فاصله هنرمندان از تلویزیون میشوند
سریال «ذهن زیبا»
بازیگر «کلاه پهلوی» درباره همکاریاش با تلویزیون نیز اظهار کرد: اگر کارهای از جنس «ذهن زیبا» ساخته شود قطعا همکاری میکنم. تلویزیون برای مردم است و مدیوم مهمی است. مردم به تلویزیون علاقمند هستند اما مدلی از نگرش مدیران در این چندساله باعث شده که خیلی از هنرمندان از تلویزیون فاصله بگیرند که اشتباه است؛ این برمیگردد به اینکه چه فیلمنامههایی ساخته شود، چه نگاهی به ساخت یک سریال باشد که اگر همینطور باشد که من به عنوان یک بازیگر، کارهایی را بازی کنم که مردم دوست دارند، چراکه نه همکاری میکنم.
در شبکه نمایش خانگی استقلال فیلمنامه برایم مهم است
دانایی که پیش از این در شبکه نمایش خانگی در سریال سیروس مقدم به نام «خوابزده» در سه نقش بازی کرده است، درباره فعالیت چشمگیر هنرمندان در شبکه نمایش خانگی، در پاسخ به اینکه آیا قرار است بار دیگر در این حوزه به فعالیت بپردازد؟ به اهمیت استقلال فیلمنامه تاکید کرد و گفت: پیشنهادهای زیادی به من میشود اما اصولا کمکار هستم و به زوایای مختلفی از ساخت یک پروژه توجه میکنم که اگر نباشد، ترجیح میدهم در خانه بنشینم و یا کارهای دیگری انجام دهم.
دانایی در «خوابزده» سیروس مقدم
این بازیگر که پیش از بازیگری چهرهای شناخته شده در عرصه مدلینگ بود، در این سالها در سریال «کلاه پهلوی»، «خوابزدهها» و همچنین فیلمهای در «اشباح» داریوش مهرجویی، «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» بهروز افخمی، «این سیب هم برای تو» سیروس الوند، «آپاندیس» حسین نمازی، «انزوا» مرتضی علیعباس میرزایی، «بیوزنی» مهدی فرد قادری و «لاله» اسداله نیکنژاد بازی کرده است.
مستند «چشم در برابر چشم» ساخته طناز اسحقیان در جشنواره فیلم ترایبکا نیویورک به نمایش گذاشته میشود.
به گزارش ایسنا، بیست و چهارمین جشنواره فیلم ترایبکا نیویورک فهرست فیلم های بلند انتخابی خود را اعلام کرد و مستند بلند «چشم در برابر چشم» ساخته طناز اسحقیان و فرزاد جعفری محصول دانمارک،ایران و آمریکا در اولین نمایش جهانی در این رویداد معتبر حضور دارد.
بیست و چهارمین جشنواره فیلم ترایبکا از ۱۴ تا ۲۵ خرداد (۴ تا ۱۵ ژوئن) در نیویورک برگزار خواهد شد.
در خلاصه داستان این مستند آمده است:
طاهره که به اتهام قتل همسرش محکوم شده بود، دوران محکومیت خود را سپری کرده و اکنون با زمان محدودی روبروست تا با خانواده همسرش وارد مذاکره شود—خانوادهای که طبق قانون شریعت، حق قانونی دارند او را یا ببخشند یا حکم قصاص را اجرا کنند؛ البته در قبال دریافت مبلغی بهعنوان خونبها.»