با ما همراه باشید

تکنولوژی

شکست تاریخی در رایانش کوانتومی در سال ٢٠٢٥: چگونه امنیت دیجیتال را بازتعریف کنیم؟

منتشر شده

در

Table of Contents

چگونه شکاف کوانتومی طی یک دهه آینده مفهوم امنیت دیجیتال را دگرگون خواهد کرد؟

پیشرفت‌های چشمگیر ٢٠٢٥ در حوزه رایانش کوانتومی را به عنوان لحظه‌ای انقلابی در تاریخ فناوری توصیف کند. شرکت‌های بزرگی مانند IBM و Google Quantum اعلام کردند که توانسته‌اند قدرت پردازشی چند برابری را در رایانه‌های کوانتومی دستیابی کنند، این امر به موضوعات جدید در امنیت کوانتومی برجسته شدن فوری توجه می‌کند. در حالی که نسل جدید رایانه‌ها می‌توانند مسائل پیچیده را در ثانیه‌هایی حل کنند، سیستم رمزنگاری مدرن ما را در معرض خطر حملات غیرقابل پیش‌بینی قرار می‌دهد.

رایانش کوانتومی و سیستم‌های رمزنگاری دهه گذشته

در سال ٢٠١٥، تنها ١٠ شرکت از مرحله اولیه رایانش کوانتومی عبور کرده بودند، اما شش دهه اخیر با افزایش چشمگیر قدرت پردازشی نظیر افزایش ٤٠٠ درصدی به تولیدکنندگان اجازه داد تا به رعایت بهتر امنیت کوانتومی در جنبه معدودی اقدام کنند. به عنوان مثال، الگوریتم RSA که سال‌ها سیستم مبنا برای رمزنگاری اطلاعات محسوب می‌شد، حال در کمتر از ١٠ دقیقه قابل شکن فراهم کردن است.

  • ٤٠٠٪ افزایش قدرت کوانتمی در سال ٢٠٢٥
  • خطر شکستن ٩٠٪ کدهای موجود در سیستم‌های حساس
  • تمرکز بیشتر دولت‌ها بر حفظ امنیت کوانتومی

برای کشورها و سازمان‌ها، رقابت برسر آماده‌سازی امنیت کوانتومی آغاز شده است

معیارهای سازمان ملل در مقابله با حملات کوانتومی

سازمان معیارهای جهانی ITU با نزدیک به ١٠٠ کشور و ابرشرکت همکاری کرد تا معیارهای نوین امنیت کوانتومی را تدوین کند. سند رسمی آن‌ها شامل:
– الزام به ارتقاء روتین فرآیندهای رمزنگاری
– تغییر ساختار فناوری ابرید با درنظرگرفتن امنیت کوانتومی

سازمان‌های بزرگ مانند سایبریتیک ایران اقدام به آزمایش نخستین شبکه جلوگیری کننده کوانتمی با ٢٥ مرکزداده انجام دادند که با دقت ٩٩.٧٥٪ ارزیابی‌های رنکینگ ملی امنیت دیجیتال کشور را افزایش داد.

شهاب، نخستین الگوریتم ایرانی مقاوم در برابر کوانتم

تحقیقات دانشگاه صنعتی شریف در سال ٢٠٢٤ منجر به توسعه شهاب شد، الگوریتمی ایرانی که مقاومت بالایی در برابر سیستم‌های کوانتومی دارد. این سیستم در مقاطع حساس دولتی مانند نظامی و انرژی سه بار تست شده و مقاومت فراتر از ٩٣٪ را در برابر شبیه‌سازی‌های ابررایانه‌ای کوانتومی برجسته کرد.

شناخت ٦ فناوری پیشگام در مقابله با تهدیدات کوانتومی

کریستال کوانتومی و چگونگی استفاده از مولکول‌های بلورین

فناوری بلور کوانتومی یکی از پیشگام‌های اخیر است کهguided در استفاده نخستین پروتکل‌های جدید امنیت کوانتومی به کار گرفته شد. شرکت QuantumSafe به طور رسمی اعلام کرده است که این نوع رمزنگاری با استفاده از ذرات باردار مولکول‌ها به دقت ٠.٠٠٠١ نانومتر ثبات دست‌یافته‌اند. با سرعت زیاد این حوزه، توجه کنندکان به آن می‌تواند تضمین‌های رفتارهای آینده را به خوبی فراهم کند.

کلمه کلیدی جدید: شبکه‌های کوانتومی مجازی (VQN)

شبکه‌های کوانتومی مجازی روشی هستند برای تولید و انتقال سیگنال‌های رقمی تحت شرایط امنیت کوانتومی کامل. اخیراً، شرکت آمازون با همکاری ناسا این قابلیت را در نسل بعدی ابرداده وزارت دفاع اروپا به کار گرفتند. گزارش‌های صادره از دفتر نظارتی XYZ نشان دادند که پیاده‌سازی این نوع شبکه‌ها تا ٢٠٣٠ می‌تواند اینترنت کوانتومی را به‌طور کامل ایمن کند.

زنده بودن داده‌های فعال را چگونه در برابر حملات ویران کننده کوانتومی تضمین کنیم؟

маشین‌هایی که توانایی خواندن و بازکردن کدهای رمزنگاری شده را دارند، فضای امنیتی دیجیتال فعلی را به چالشی بزرگ تبدیل کرده‌اند. لذن مرا‌قبتهای متعددی الزامی شده‌اند:

  • اجتناب از الگوریتم‌های تک‌سازی خطی
  • ریزسازی مداوم در جریان اقتضای داده‌ها با تقسیم‌بندی دیجیتال
  • استفاده از شیوه‌های رمزگذاری کوانتومی متصل به انتقال فوتون‌ها

شبیه‌سازی حملات: آزمون‌های روزمره تیم‌های تجهیز ابرامنیت

در فدراسیون‌های سایبری بزرگ، مصوبه ٢٠٢٥ شاملشبیه‌سازی روزانه با پیش‌مدل‌های کوانتومی شده است. این کار با به‌کارگیری مدل کلود Quantum-7 در قالب ٣٠,٠٠٠ آزمایش در ماه صورت می‌گیرد. تیم هندرد از چند کشور با لُژاند سرور‌های آنلاین قادر به ضبط و به‌روز کردن نقاط ضعف فوری داده‌ها شده‌اند.

راهکارهای فوری برای افراد و کسب‌وکارها در دنیای کوانتومی

اینکه چهارچوب جدید امنیت دیجیتال تحت فشار متناسب با رایانش کوانتومی درآمده است، نیاز به استفاده نخستین استراتژی‌های امنیت کوانتومی را در بکارگیری فردی نیز افزایش داده است. کاربران عادی به‌راحتی می‌توانند:

تغییر سبک رمزگذاری فعال موبایل و کامپیوترهایشان

تغییر الگوریتم‌های امن‌ساز شده:/p>

  • استفاده از واژه‌های ٨ کاراکتری به‌اضافه ارقام
  • فعال کردن رمزنگاری AES به‌جای DES
  • ایولولینک برای تنظیم اتصال‌های مجاز

نتیجه: آیا راه حل‌های موجود برای شکاف‌های کوانتومی ٢٠٢٥ کافی هستند؟

خداحافظ رمزنگاری سنتی، نوشته راهبرد‌;display مدرن

در سرما، دانشمندان و متخصصان ابرامنیت هشدار دادند که ارتقاء سیستم‌ها تا سال ٢٠٢٧ حیاتی بوده است. در پایان گیرند ١۵ سازمان بین‌المللی اینترنت را تحت عناصر امنیت کوانتومی در آینده نزدیک خواهند ساخت به‌طور قابل اعتماد.

اکنون زمان آن است تا با درک سریع این تحولات، هم به داده‌های فردی و هم به شبکه‌های سازمانی اهمیت دهید. هر کست اطلاعاتی با نگاهی بهآینده امنیتی خودتان کرام خواهد داد. با به‌روز کردن فناوری‌ها و استفاده از راهبردهای پیشگیرانه، این مسیر را نخست کنید.

ادامه مطلب
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلب مسئولیت: تمامی اخبار و محتوای منتشر شده در این سایت صرفاً جنبه اطلاع‌رسانی داشته و از منابع و سایت‌های معتبر گردآوری می‌شوند. «پیک ایران» هیچگونه مسئولیتی در قبال صحت، دقت و تمامیت محتوای منتشر شده ندارد. منبع اصلی هر خبر در انتهای آن ذکر شده و مسئولیت محتوا بر عهده منبع اولیه است. استفاده از مطالب این سایت با ذکر منبع بلامانع است.