کارلوس جیهگس، فیلمساز برجسته برزیلی و چهره پیشرو در جنبش سینما نوو، در ۸۴ سالگی درگذشت.
به گزارش ایسنا، کارلوس جیهگس، فیلمساز مشهور برزیلی و یکی از چهرههای پیشرو در جنبش سینما نوو در سن ۸۴ سالگی در ریو دو ژانیرو درگذشت. او که بیش از ۲۰ فیلم از جمله «شیکا دا سیلوا» و «خداحافظ برزیل» را کارگردانی کرده بود، به دلیل عوارض پس از عمل جراحی درگذشت.
جیهگس که بیش از ۲۰ فیلم را در کارنامه داشت، یکی از چهرههای پیشرو در جنبش سینما نوو (Cinema Novo) به شمار میرفت. این جنبش که در دهه ۱۹۶۰ ظهور کرد، از سینما برای نقد نابرابریهای اجتماعی استفاده میکرد و از موج نوی فرانسه و نئورئالیسم ایتالیایی الهام گرفته بود.
این فیلمساز که به طور گسترده با نام کاکا جیهگس شناخته میشد، پس از عمل جراحی دچار عوارض شد. این موضوع را آکادمی ادبیات بریل که او یکی از اعضای آن بود در بیانیهای اعلام کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا رئیسجمهور برزیل، در واکنش به درگذشت این سینماگر در بیانیهای نوشت: «فیلمهای جیهگس بازتابدهنده تاریخ، هویت و خلاقیت برزیل هستند. او در طول زندگیاش برزیل و فرهنگ برزیلی را به صفحه سینما آورد و توجه تمام جهان را به خود جلب کرد.»
فیلم «خداحافظ برزیل» ساخته این کارگردان، یک فیلم جادهای درباره کشوری در حال گذار است که در سال ۱۹۸۰ برای کسب نخل طلای جشنواره فیلم کن رقابت کرد. در سال ۲۰۱۰، دیگس فیلم «۵ در فاولا» را تولید کرد که به طور کامل توسط فیلمسازان جوان از جوامع فقیرنشین ریو دو ژانیرو طراحی، نوشته و کارگردانی شده بود.
کارلوس جیهگس در طول دوران حرفهای خود به عنوان یکی از مهمترین چهرههای سینمای برزیل شناخته میشد و آثارش تأثیر عمیقی بر سینمای اجتماعی و سیاسی این کشور گذاشت. او با استفاده از سینما به عنوان ابزاری برای بیان مسائل اجتماعی، میراثی ماندگار از خود به جای گذاشت.
این سینماگر برخی از فیلمهای خود را در جشنواره کن ارائه کرده است، از جمله سه فیلم در بخش رقابتی شامل« خداحافظ برزیل» «کولومبو» و «منطقه ریو». او همچنین چندین بار عضو هیات داوران جشنواره کن بوده است و نخستین بار در سال ۱۹۸۱ در بخش اصلی، در سال ۲۰۱۰ در بخش فیلم های کوتاه و در سال ۲۰۱۲ نیز ریاست هیات داروان جایزه دوربین طلایی کن را بر عهده داشت.
تهیهکننده فیلم و سریال «خجالت نکش» اظهاراتی را درباره شباهت کاراکتر «قنبر» با «ارسطو» هر دو با بازی احمد مهرانفر بیان کرد. او همچنین از تصمیم برای ساخت فصل چهارم سریال «ساخت ایران» خبر داد.
به گزارش ایسنا، سیدامیر پروینحسینی در پاسخ به اینکه آیا کاراکتر «قنبر» در «پایتخت» بازی کرد، چنین گفت: عوامل «پایتخت» دوستان خوب من و بسیار حرفهای، دلسوز و به معنای کامل کلمه فرهنگی هستند. افرادی که این اخلاق را دارند، معمولا برای ساخت یک سریال و فیلم دلیل مهتری دارند. همانطور که می بینید سریال «پایتخت» یک دفعه همه را غافلگیر میکند و به مسائل اجتماعی و آموزشی هم میپردازد. ما هم همین راه را می رویم. «خجالت نکش» در حقیقت با هدف انتقاد از تاثیر رسانه بر مردم ساخته میشود. بر این اساس من خوشحالم که آقای احمد مهرانفر آگاهانه یا ناآگاهانه تجربه این سمت («خجالت نکش») که مورد استقبال مردم قرار گرفته است را در آن سمت (پایتخت) هم استفاده می کند.
این تهیهکننده سینما و تلویزیون سپس اظهار کرد: از طرفی این اتفاق طبیعی هم هست؛ به هر حال دو شخصیت به هم نزدیک هستند، لهجه مشابه دارند و فقط اختلاف سنی دارند. از طرفی تمایز کامل این دو شخصیت برای بازیگر سخت است. آقای مهرانفر این کاراکتر (قنبر) را خلق کرده است و حتی در خارج از کشور هم خیلیها این شخصیت را میشناسند. همه ما در اطرافمان مشابه کاراکتر قنبر را داشتهایم و برایمان ملموس است. بنابراین مهم این است که مردم دوست دارند و زیاد هم نباید سخت گرفت. از نظر من اتفاق خوبی بود.
درباره ساخت فصل چهارم سریال ساخت ایران هم گفت: ساخت ایران ۱۵ سال قدمت دارد و الان هم یکی از پلتفرم ها برای ساخت فصل بعدی این سریال با ما مذاکره کرده است. معتقد بودند برند هنوز دارد کار می کند.
او که با برنامه سینماگرام شبکه نمایش رادیو صحبت میکرد، در پاسخ به اینکه چه شد که «خجالت نکش» به عنوان سریال در شبکه نمایش خانگی مطرح شد، گفت: قسمت نخست فیلم «خجالت نکش» کار جسورانهای بود؛ چراکه بسیاری می گفتند ساخت فیلمی که قصه آن در روستا میگذرد فروش خوبی نخواهد داشت. ضمن اینکه همه چیز تجربه اول بود. کارگردان فیلم اولش بود، بازیگران باید نقشهایی دور از خودشان را بازی میکردند و … . خود من هم برایم جذاب بود که بتوانم فیلمی تهیه کنم که در عین حال که مخاطب را درگیر میکند، منتقدان هم دوست داشته باشند. در آن مقطع زمانی مدتی بود که به فیلمهای کمدی توجه نمیشد. ما اسم این کار را گذاشتیم کمدی غیرهالیوودی؛ چون همه چیز برای خودمان بود و مردم هم دوست داشتند و به دلشان نشست. بنابراین بعد از پنج ـ شش سال به دلیل استقبال تصمیم گرفتیم ورژن بعدی را بسازیم.
پروینحسینی درباره نسخه سریال «خجالت نکش» ادامه داد: واقعیت این است که قبل از کرونا ما تصمیم داشتیم ورژن دوم سینمایی را بسازیم. کرونا که شد، کلا سینماها تعطیل شد و گفتیم حالا که سینما نیست بیاییم سریال را بسازیم. سریال را که نوشتیم تا آمدیم تصمیم به ساخت بگیریم و آماده شویم، سینماها دوباره رونق گرفت. حالا یک فیلمنامه سینمایی داشتیم به علاوه متن یک سریال هشت قسمتی.
سید امیر پروینحسینی
او با تاکید بر اینکه از همان ابتدا تصمیم بر ساخت سریال «خجالت نکش» گرفته بودند، در این زمینه خاطرنشان کرد: شما نگاه میکنید و می بینید که سریال نزدیک به ۴۵۰ دقیقه فیلم مفید است؛ در حالی که یک سینمایی نهایتا ۹۰ دقیقه است. در قدیم یک فیلم سینمایی را برمی داشتند و با تدوین، سریال می کردند. خجالت نکش قدم اول برای ساخت یک سریال مستقل در پلتفرم ها بر اساس نسخه سینمایی است و در حال حاضر چند کار بر همین اساس در شبکه نمایش خانگی با کارگردانهای شناخته شدهای در حال تولید است.
تهیه کننده «خجالت نکش» ادامه داد: فرمی که ما انتخاب کردیم، به دلیل ریتمی که مخاطبان سریال انتظار دارند که داستان به نرمی روایت شود، قصههای فرعی را در سریال باز کردیم. اما فرمتهای دیگری هم هست. می تواند بخش از قصه در سینمایی اتفاق بیفتد و بقیه اش در سریال یا برعکس. اما اینکه خجالت نکش این فضا را برای همکاران من باز کرد، اتفاق مثبتی است.
پروینحسینی درباره بازخوردها از سریال «خجالت نکش»، تاکید کرد: تا کار به طور کامل پخش نشود، نمی توانیم برآورد داشته باشیم که چقدر درست فکر می کردیم. تا الان هنوز کار به پایان نرسیده است اما بخشی از مردم به دلیل اطلاع رسانی ناقص پلتفرم و تبلیغات نامناسب فکر می کردند که همان نسخه سینمایی است که سریال شده است. و چون تیزر خود سینمایی برای سریال پخش شد هم این اشتباه پیش آمد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتشار پیامی در شبکه ایکس نسبت به شهادت عکاس خبری راوی مظلومیت غزه واکنش نشان داد.
به گزارش ایسنا، سیدعباس صالحی در این پیام آورده است: «شهادت فاطمه حسونه عکاس خبری مظلومیت غزه با ۹ عضو خانوادهاش جانگداز است، او با حضورش در فیلم مستند: «روحت را در دست بگیر و برو » راوی ماندگار زخم سرزمین زیتون است، فیلمی که یک روز قبل از شهادتش در جشنواره کن پذیرفته شد، خون پاک او در رگ تصویر جاری است و تصویر است که میماند.»
به تازگی ویدئویی از پشت صحنه «پایتخت ۷ » منتشر شده که پیمان جبلی با حضور در لوکیشن این مجموعه در مازندران از نزدیک در جریان روند ساخت آن قرار گرفته است.
به گزارش ایسنا، پیمان جبلی _ رئیس سازمان صدا و سیما_ در زمان تولید «پایتخت ۷ » از لوکیشن این مجموعه بازدید کرده بود.
بعد از پایان تولید و پخش «پایتخت ۷ » جبلی در اظهاراتی ضمن قدردانی از زحمات تیم سریال پایتخت در حاشیه جلسه هیات دولت اظهار کرد: سریال پایتخت نشان داد این آمادگی را رسانه ملی دارد که تمام مخاطبان را از اقصی نقاط کشور پای تلویزیون بنشاند.
رییس صدا و سیما اعلام کرده بود: آماده همکاری با هنرمندانی هستیم که به ساخت آثار جذاب فاخر و مخاطب پسند علاقه دارند.