با ما همراه باشید
Zox Leader

اقتصاد

رسانه‌های ایران به جای نقد سازنده دنبال انعکاس اخبارند

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

%D9%85%D8%A7%D9%85%D9%88%D8%B1%DB%8C%D8%AA %D8%B1%D8%B3%D8%A7%D9%86%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7 %D8%AF%D8%B1 %D9%85%D9%82%D8%A7%D8%A8%D9%84%D9%87 %D8%A8%D8%A7 %D8%AA%D9%87%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%AA %D9%86%D8%B1%D9%85 %D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%D8%B1%DB%8C


در نشستی که با موضوع «نسبت رسانه و سیاستگذاری عمومی» با حضور جمعی از اندیشه‌ورزان و فعالان رسانه‌ای برگزار شد، مطرح شد که کنترل افکار عمومی از طریق رسانه به‌اندازه جنگ‌افزارها اهمیت دارد.

به گزارش ایسنا، در نشستی که با موضوع «نسبت رسانه و سیاستگذاری عمومی» که با حضور جمعی از اندیشه‌ورزان و فعالان رسانه‌ای به میزبانی خانه اندیشه‌ورزان و با همکاری اندیشکده حکمرانی مشارکتی ایرانیان برگزار شد، راه‌ها و چالش‌های مشارکت رسانه‌ها در حکمرانی مورد بررسی قرار گرفته و حاضران از زوایای مختلف، به ارائه نقطه نظرات خود پیرامون رسانه و سیاستگذاری عمومی پرداختند.

در ابتدای این نشست میلاد گودرزی ـ مدیر اندیشکده حکمرانی مشارکتی ایرانیان ـ ضمن اشاره به فرآیند سیاستگذاری عمومی و نقشی که رسانه‌ها در هر گام آن می‌توانند ایفا کنند، گفت: در نسبت سیاستگذاری و رسانه، می‌توانیم به دو دسته کلی از کنشگران عرصه عمومی اشاره کنیم: اول، رسانه‌های مسئله‌محوری که فراتر از روزمرگی‌ها و صرف انتشار اخبار، به دنبال نقش‌آفرینی در حل مسائل عمومی هستند و دوم، اندیشه‌ورزان و سیاستگذارانِ رسانه‌فهمی که برای رسانه و افکار عمومی شأن ویژه‌ای قائل بوده و از مشارکت آنها در حل مسائل عمومی بهره‌ می‌گیرند.

او سپس از افراد حاضر در این دورهمی خواست که نکات خود پیرامون نسبت رسانه و سیاستگذاری را بیان کرده و ناظر به تجربه خود، درمورد راه‌های اثربخشی بیشتر کنش رسانه‌ای در حل مسائل عمومی صحبت کنند.

وجود شکاف میان فضای سیاست‌گذاری و رسانه

نظری، مدیرعامل خانه‌اندیشه‌ورزان گفت: خانه اندیشه‌ورزان مانند یک «خوان»، نقش پشتیبانی از اندیشکده‌ها را بر عهده داشته و هدف اصلی آن‌ افزایش بهره‌وری و اثرگذاری زیست‌بوم سیاست‌پژوهی برای بهبود حکمرانی و توسعه کشور است. در نسبت فضای سیاست‌گذاری و رسانه، یک شکاف و قطبیدگی وجود دارد؛ برخی اندیشکده‌ها رسانه‌ها را پر از هیاهوی خبری می‌دانند و از آن‌ها دوری می‌کنند، درحالی‌که برخی دیگر رسانه را ابزار سیاست‌گذاری می‌بینند. از سویی، برخی موضوعات سیاست‌گذاری نیازمند دور ماندن از رسانه‌ها هستند تا از آسیب‌های احتمالی جلوگیری شود.

مهدی خراطیان، مدیر اندیشکده احیای سیاست با مرور تجربه خود از سیاست‌پژوهی و کنش رسانه‌ای، گفت: بسیاری از مسئولان به مسائل، سطحی نگاه می‌کنند و بیشتر تحت تأثیر رسانه‌ها و سلبریتی‌ها قرار دارند. این نگرش باعث می‌شود که تحلیل‌های عمیق‌تر به فراموشی سپرده شوند و مسائل اصلی حل نشوند. در این شرایط، تلاش‌ها برای تغییر و پیشبرد اندیشه‌های جدید با موانع جدی روبه‌رو است؛ چرا که قدرت و سازوکار تصمیم‌گیری در اختیار افرادی است که به مسائل فلسفی و نظریات حکمرانی توجه ندارند و تحت تأثیر رسانه هستند.

با تولید محتوا باید وارد عرصه عمومی شد، اما نه محتوای زرد

خراطیان با بیان این‌که اندیشکده‌ها در دنیا سه دسته هستند، در ادامه توضیح داد: دسته اول مشاوره‌ای و دسته دوم آکادمیک و دسته سوم ادووکیسی هستند که اندیشکده ما از این نوع است. در واقع ما پس از سال‌ها کار سیاست‌پژوهی و تولید و اراده گزارش سیاستی به مسئولین، به این نتیجه رسیدیم که باید با تولید محتوا وارد عرصه عمومی شد، اما نه محتوای زرد. این نوع اندیشکده‌ها برای اثرگذاری در سیاست‌گذاری‌های عمومی باید در چهارراه آکادمی، رسانه، بیزینس و حکومتی فعالیت کنند. در اینجا رسانه به عنوان ابزاری مهم برای انتقال پیام و اندیشه باید به درستی در خدمت این اندیشکده‌ها قرار گیرد تا بتوانند تأثیرگذار باشند.

امیرحسین ثابتی ـ نماینده مجلس ـ با مرور تجربیات خود از تأثیرگذاری رسانه در اصلاح امور گفت: رسانه‌ها می‌توانند سرعت حل مشکلات را افزایش دهند و در مواقعی که مسائل پیچیده یا پرچالش هستند، با جلب توجه عمومی به حل مسئله کمک کنند. نمایندگان مجلس می‌توانند با استفاده از رسانه‌ها در راستای اصلاحات قانونی و ساختاری عمل کنند و به مسائل کلان‌تر جامعه پرداخته و از محدودیت‌های محلی فراتر بروند. البته در این مسیر، چالش‌هایی نیز وجود دارد که شامل عدم هماهنگی در نهادهای مختلف، مشکلات ساختاری و تاثیرات منفی برخی رسانه‌هاست.

سیدعلی محسنیان ـ مدیر دفتر رسانه‌ و ارتباطات مرکز پژوهش‌های مجلس ـ با اشاره به الزامات سیاست‌گذاری گفت: در سیاست‌گذاری، گاهی لازم است برخی موضوعات چراغ خاموش پیش بروند، درحالی‌که در مواردی دیگر، همراه کردن افکار عمومی ضروری است. تجربه طرح صیانت نشان داد که نبود پیوست رسانه‌ای مناسب، موجب سوءبرداشت‌های گسترده‌ای می‌شود. این طرح در چند مرحله گسترش یافت و با ورود نهادهای مختلف، ذی‌نفعان و مخالفان بیشتری پیدا کرد. برخی بخش‌های دولتی و خصوصی در تعارض منافع قرار گرفتند و به دلیل عدم اطلاع‌رسانی شفاف، تصورهای نادرستی درباره مفاد طرح شکل گرفت. در برخی موارد، تغییرات غیرمنتظره در متن طرح اعمال شد که روند تصمیم‌گیری را پیچیده‌تر کرد.

طرح صیانت، نمونه بارز ناکارآمدی سیاست‌گذاری‌هاست

مرضیه ادهم، پژوهشگر حوزه فضای مجازی گفت: در سیاست‌گذاری رسانه‌ای ایران، بین نگاه حکومتی و تحولات جدید رسانه‌ای شکاف وجود دارد. در گذشته، رسانه‌ها به‌ویژه رسانه‌های رسمی، به‌عنوان ابزارهایی برای انتقال اطلاعات از بالا به پایین عمل می‌کردند. این رویکرد باعث شد که در مواجهه با اینترنت و رسانه‌های غیررسمی، نتوانند خود را وفق دهند. اینترنت و شبکه‌های اجتماعی با سرعت بالای تحولات خود باعث شد که مردم به دنبال اطلاعات بیشتر از منابع غیررسمی باشند و بسیاری از آن‌ها، به‌ویژه اینفلوئنسرها، در روند شکل‌گیری افکار عمومی نقش بسزایی پیدا کنند. متاسفانه در کنار این تغییرات، سواد رسانه‌ای و تفکر انتقادی در جامعه رشد نکرد. یکی از نمونه‌های بارز ناکارآمدی سیاست‌گذاری‌ها، طرح صیانت بود که هدفش کنترل فضای مجازی بود. این طرح نتواست با ویژگی‌های جدید فضای دیجیتال همگام شود و بیشتر به‌جای مواجهه با چالش‌های جدید، به دنبال محدود کردن رسانه‌ها و فضای آزاد اینترنت بود.

رسانه‌ها ضعف دارند

علی سعد ـ قائم مقام خانه‌ اندیشه‌ورزان ـ با اشاره به نقش اندیشکده‌ها در تولید ایده‌های سیاستی گفت: در بسیاری از کشورها، اندیشکده‌ها نقش مهمی در تولید، انتشار و اجرای ایده‌های سیاستی دارند. این اندیشکده‌ها معمولاً به دو دسته تقسیم می‌شوند: تولیدکننده ایده‌های سیاستی و انتشاردهنده این ایده‌ها. در حالی که در ایران، اندیشکده‌ها بیشتر به تفکر و ایده‌پردازی محدود هستند و از ظرفیت‌های رسانه‌ای برای پیشبرد اهداف خود استفاده نمی‌کنند. این در حالی است که در دیگر کشورها، اندیشکده‌ها معمولاً به کمک رسانه‌ها و با فشار افکار عمومی تلاش می‌کنند تا ایده‌های خود را به مرحله اجرایی برسانند. البته یکی از چالش‌های موجود در ایران، ضعف رسانه‌ها در نقد قدرت است. رسانه‌ها در اینجا غالباً به جای نقد سازنده، بیشتر به انعکاس اخبار می‌پردازند. البته از آن‌سو، کمپین‌های رسانه‌ای در ایران می‌توانند مانع از پیشرفت برخی ایده‌های سیاستی شوند، مانند طرح صیانت که علی‌رغم حمایت برخی گروه‌ها و نهادها، به دلیل فشار رسانه‌ها و افکار عمومی متوقف شد.

در جنگ‌ها، رسانه به اندازه‌ی جنگ‌افزارها مهم‌ است

حامد هادیان ـ خبرنگار بحران ـ با اشاره به نقش مهم رسانه‌ها در بحران‌ها گفت: در جنگ‌ها و درگیری‌های بین‌المللی، رسانه در کنار ابزارهای نظامی به‌عنوان ابزاری مؤثر عمل می‌کند. مشاهدات مستقیم من از جنگ‌های اخیر نظیر اوکراین، سوریه و… نشان می‌دهد که علاوه بر تسلیحات، کنترل افکار عمومی از طریق رسانه به‌ اندازه جنگ‌افزارها اهمیت دارد. در برخی کشورها، رسانه به‌ عنوان یک ابزار قدرتمند با سیاست‌گذاری شفاف به کار گرفته می‌شود، اما در برخی دیگر، استفاده از آن غیررسمی و کنترل‌نشده است. نگاه غیرحرفه‌ای به رسانه، یکی از موانع اصلی در بهره‌گیری مؤثر از آن محسوب می‌شود. در کشور ما بسیاری از مدیران رسانه‌ای، همانند الگوی سنتی سازمان‌های دولتی، رسانه را از بالا به پایین هدایت می‌کنند و تصور می‌کنند که می‌توانند آن را به‌طور کامل کنترل کنند.

اغلب رسانه‌ها در بحران تحت فشار قرار می‌گیرند و اطلاعات نادرستی را منتشر می‌کنند

الهام عابدینی، فعال رسانه‌ای و مجری تلویزیون با اشاره به مشکلات فضای رسانه‌ای کشور گفت: رسانه‌های رسمی، به ویژه در مواقع بحران، اغلب تحت فشار قرار می‌گیرند و اطلاعات نادرستی را منتشر می‌کنند که بعدها تکذیب می‌شود و این اشتباهات باعث کاهش اعتماد مردم به رسانه‌ها می‌شود. از سویی دیگر، تمرکز بیش از حد بر روی مباحثی که در فضای مجازی مانند توییتر مطرح می‌شوند، در حالی که بسیاری از این مسائل برای مردم عادی دغدغه اصلی نیستند، موجب شکاف میان مردم و رسانه‌ها شده است. در برخی موارد دستگاه‌های حاکمیتی به اشتباه تصور می‌کنند که دغدغه‌های مطرح در فضای مجازی نمایانگر نگرانی‌های واقعی جامعه هستند، در حالی که این مسائل ممکن است در سطح جامعه گستردگی نداشته باشند. شکاف بین فعالان رسانه‌ای و مردم عادی نیز به این مشکلات دامن می‌زند، زیرا بسیاری از موضوعات و مشکلات روزمره مردم از دید رسانه‌ها و حاکمیت دور می‌مانند.

نباید به صرف انتقال اطلاعات در رسانه‌ها اکتفا کنیم

سجاد اکبری، مدیر فرهنگسرای اندیشه با اشاره به نقش اندیشکده‌ها گفت: اندیشکده‌ها که مسئول تحلیل مسائل و ارائه راهکارهای حکومتی هستند، بدون داشتن قدرت اجرایی نمی‌توانند تأثیرگذاری قابل‌توجهی داشته باشند. در بسیاری از کشورها، اندیشکده‌ها با احزاب سیاسی ارتباط دارند و به نوعی در فرآیند سیاست‌گذاری وارد می‌شوند، اما در ایران این نهادها غالباً فاقد قدرت اجرایی هستند و بیشتر در نقش مشاور عمل می‌کنند. رسانه نیز به‌عنوان ابزاری برای انتقال اطلاعات، نقشی مهم در اعمال قدرت دارد. با این حال، فهم سطحی از رسانه، مانند تمرکز بر تعداد فالوورها و بازدیدها، موجب شده که اثرگذاری احساسی رسانه نادیده گرفته شود. رسانه باید شخصیتی معتبر و متناسب با محتوای خود بسازد تا تأثیرگذاری بیشتری داشته باشد. انتقال صرف اطلاعات به تنهایی کافی نیست و باید در کنار آن به انتقال احساسات و ایجاد رابطه احساسی با مخاطب توجه کرد.

سعید فضل زرندی، مدیر و سردبیر برنامه «تمام رخ» هم با بیان این‌که در ایران قدرت به‌معنای مسئولیت‌پذیری وجود ندارد، گفت: در کشور ما قدرت فقط به معنای جلوگیری کردن از فعالیت یکدیگر معنی می‌دهد؛ یعنی همه می‌کوشند تا مانع فعالیت همدیگر شوند، حال از زاویه مثبت که مثال آن افشای فساد است و یا از زاویه منفی همانند مواردی چون کمپین اخراج افغانستانی‌ها. در چنین فضایی رسانه سایه سیاست است و رسانه ما هم درگیر همین بحران مسئولیت‌پذیری است.

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب
تبلیغاتZox728
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اقتصاد

بعضی قسمت‌های «ساعت خوش» مجوز پخش نگرفت

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

توسط

%D8%A8%D8%B9%D8%B6%DB%8C %D9%82%D8%B3%D9%85%D8%AA%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C %D8%B3%D8%A7%D8%B9%D8%AA %D8%AE%D9%88%D8%B4 %D9%85%D8%AC%D9%88%D8%B2 %D9%BE%D8%AE%D8%B4 %D9%86%DA%AF%D8%B1%D9%81%D8%AA


نصرالله رادش و یوسف صیادی ـ بازیگران مجموعه نوستالژیک «ساعت خوش» ـ خاطرات ۳۰ قبل خود را مرور کردند.

به گزارش ایسنا، «ساعت خوش» یک مجموعه تلویزیونی در ژانر کمدی به کارگردانی مهران مدیری بود که در سال‌های ۱۳۷۳ و ۱۳۷۴ به صورت هفته‌ای یک بار از شبکه دو سیما پخش می‌شد. این مجموعه بازیگران جدیدی را معرفی کرد که بعدها به چهره‌هایی تاثیرگذار در عرصه کمدی سینما و تلویزیون بدل شدند.

نصرالله رادش و یوسف صیادی ۳۰ سال پس از تولید و پخش این مجموعه آیتماتیک به برنامه «۱۰۰۱» شبکه نسیم رفتند و خاطرات خود را مرور کردند.

پرسش محسن کیایی، مجری برنامه مبنی بر اینکه نقش‌های «ساعت خوش» چگونه تقسیم می‌شدند، با این توضیح یوسف صیادی همراه شد: «متن‌ها گاهی دو خط بود و بچه‌ها بداهه می‌گفتند. متن‌ها به دست تهیه‌کننده (آقای سمنانی) می‌رسید و او هم آن را به مهران مدیری، کارگردان تلویزیونی می‌داد و او هم می‌نوشت، برای مثال یوسف صیادی و نصرالله رادش این دو نقش را بازی کنند. کاراکترها اینگونه تقسیم می‌شد. خیلی از نقش ها هم بر اساس خود بازیگران نوشته می‌شد.»

یوسف صیادی در بخشی از صحبت‌هایش یادآور شد که بعضی قسمت‌های «ساعت خوش» در آن زمان از تلویزیون پخش نشد چون معتقد بودند بدآموزی دارد.

بعضی قسمت‌های «ساعت خوش» ۳۰ سال قبل پخش نشد

نصرالله رادش در بخشی دیگر، از «ساعت خوش» به عنوان دانشگاهی برای خود یاد کرد و افزود: همیشه در زندگی‌، رویایم کاری مثل «ساعت خوش» است که خدا هنوز صلاح ندانسته است مرا دوباره در آن فضا بگذارد. به قول وودی آلن، اگر دیدی همیشه کارت موفق است بدان که هیچ خلاقیتی نداری. در هر کاری اگر فضایی باشد که بتوانی خراب کنی، رشد می کنی. «ساعت خوش» برایم مثل دانشگاه بود. به ما فضا می‌داد که روزی چهار ـ پنج آیتم کار کنیم. وقتی می دیدم یک آیتمم خوب شده است و همه خندیدند، چهار آیتم دیگر را نمی‌رفتم برای خنداندن، بلکه می‌رفتم برای کشف کردن خودم.

این بازیگر به حرف‌هایش اضافه کرد: در «ساعت خوش» همه چیز ساده بود، تکنیک آنقدر بالا نبود، یک دوربین بود اما همه چیز داغ داغ بود. هیچکس با دیگری رقابت نمی کرد و در نتیجه اتفاق عجیبی شکل گرفت.

رادش با روایت خاطره‌ای خاطرنشان کرد، یک بار در حرم امام رضا (ع) نشسته بودم و مشغول راز و نیاز با خدا بودم و اشک می‌ریختم که یک‌دفعه یک نفر به شانه‌ام زد و گفت، کارت تمام شد بیا یک امضاء هم به ما بده!

یوسف صیادی هم در روایت خاطره‌ای کمدی، اظهار کرد: یک بار پس از دریافت وجه نقد از بانک بیرون آمدم. آن زمان پول نقد را در پاکت می‌دادند. یک موتوری با دونفر سرنشین سمت من آمد. پول را سریع قایم کردم و سوار ماشین شدم. با موتور من را دنبال کردند، پشت چراغ به من نزدیک شدند، دیدم قمه و چاقو دستشان است. گفت کمی شیشه را بده پایین و ادامه داد، من دزد هستم! گفتم من هم صیادی هستم! دست و پاهایم می لرزید. گفت یک سلفی بده و برو.

در این برنامه همچنین از مهران مدیری، رضا عطاران، رضا شفیعی جم، فاطمه هاشمی، پوپک گلدره، نعیمه نظام دوست و داوودی اسدی دیگر بازیگران ساعت خوش یاد شد.

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب

اقتصاد

با تلویزیون همکاری می‌کنم اگر نقش‌هایی را بازی کنم که مردمم دوست دارند

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

توسط

%D8%A8%D8%A7 %D8%AA%D9%84%D9%88%DB%8C%D8%B2%DB%8C%D9%88%D9%86 %D9%87%D9%85%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C %D9%85%DB%8C%E2%80%8C%DA%A9%D9%86%D9%85 %D8%A7%DA%AF%D8%B1 %D9%86%D9%82%D8%B4%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C %D8%B1%D8%A7 %D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C %DA%A9%D9%86%D9%85 %DA%A9%D9%87


امیرعلی دانایی ـ بازیگر «ذهن زیبا» ـ درباره جذابیت‌های شخصیتی دکتر بهاروند ـ دانشمند ایرانی که سریال بر اساس زندگی او ساخته شد ـ یادآور شد: در جلسه‌ای که داشتیم، ایشان فیلمنامه اولیه را به‌کلی رد کردند و گفتند که من یک چهره جهانی‌ام و می‌خواهم به جاهای مختلف دنیا سفر کنم و اصلا چهره امنیتی نیستم. این برخورد ایشان برای من بسیار جذاب بود. اینکه در فیلم و سریال‌هایمان، یک چهره هنری را هنرمند نشان دهیم و ‌یک چهره علمی را علمی و این اتفاق در «ذهن زیبا» افتاد.

امیرعلی دانایی ـ بازیگر سینما و تلویزیون ـ در گفت‌وگویی با ایسنا، مروری بر حضورش در سریال «ذهن زیبا» داشت و دلیل همکاری‌ دوباره با تلویزیون بعد از سریال «کلاه پهلوی» را بیان کرد.

در قدم اول پیشنهاد «ذهن زیبا» را رد کردم

با تلویزیون همکاری می‌کنم اگر نقش‌هایی را بازی کنم که مردمم دوست دارند

دانایی درباره حضورش در تلویزیون و بازی در نقش دکتر بهاروند، اظهار کرد: من بعد از «کلاه پهلوی» در تلویزیون کار نکرده بودم؛ منهای «رخ به رخ» که به عنوان مجری حضور داشتم. واقعیت این است که در قدم اول پیشنهاد «ذهن زیبا» را رد کردم اما وقتی دیدم محمدرضا خردمندان کارگردان این کار هستند و متوجه شدم که قصه هم در ارتباط با یک دانشمند برجسته ایرانی است، پذیرفتم.

از همکاری با مهرجویی، دُری و افخمی تا حضور در «ذهن زیبا»

با تلویزیون همکاری می‌کنم اگر نقش‌هایی را بازی کنم که مردمم دوست دارند
امیرعلی دانایی در «اشباح» داریوش مهرجویی

این بازیگر درباره پذیرش نقش دکتر بهاروند و ارتباط با این شخصیت در قالب نقش نیز توضیح داد: ایفای هر نقش‌ دشواری‌ خودش را دارد؛ چرا که شما قرار است شخصیتی را خلق کنید. همیشه این را می‌گویم که بازیگران بخشی از خودشان را در شخصیتی که ایفا می‌کنند، حل می‌کنند. اعتقاد من این است اگر کاری موفق می‌شود، حاصل تلاش تیمی است. نهایتا بازیگر ۳۰ درصد می‌تواند اثرگذار باشد؛ چون هر چقدر هم که شما در نقش حل شوید، وقتی کارگردان میزانسن و دکوپاژ خوبی نداشته باشد و پلان‌های درستی از شما نگیرد، آن کار درست دیده نمی‌شود.

با تلویزیون همکاری می‌کنم اگر نقش‌هایی را بازی کنم که مردمم دوست دارند
دانایی در سریال «کلاه پهلوی» دری

او درباره خروجی «ذهن زیبا» تصریح کرد: با توجه به اینکه شانس آن را داشتم با بزرگترین کارگردانان سینمای ایران کار کنم ـ با آقایان مهرجویی، ضیاءالدین دری، افخمی و خیلی از کارگردانان دیگر ـ محمدرضا خردمندان را یکی از بهترین کارگردانان سینمای امروز می‌دانم.

وقتی دکتر بهاروند فیلمنامه را رد کرد

با تلویزیون همکاری می‌کنم اگر نقش‌هایی را بازی کنم که مردمم دوست دارند
پروفسور بهاروند در مراسم تقدیر صدا و سیما از سازندگان «ذهن زیبا»

دانایی درباره برخوردی که با دکتر بهاروند داشته است، نیز اظهار کرد: این برخورد برای من خیلی جذاب بود. در جلسه‌ای که داشتیم ایشان فیلمنامه اولیه را به طور کل رد کردند. گفتند که من یک چهره جهانی‌ام و می‌خواهم به جاهای مختلف دنیا سفر کنم و اصلا چهره امنیتی نیستم. فیلمنامه حالت دیگری داشت که تغییر کرد و همین‌ها برای من جذاب بود؛ اینکه چهره هنری را هنرمند نشان دهیم و ‌چهره علمی را دانشمند.

این بازیگر به حرف‌هایش اضافه کرد: وقتی دیدم دکتر بهاروند یک چهره آزاده، دانشمند و فرهیخته‌ هستند، علاقه‌مند شدم نقش ایشان را بازی کنم. نتیجه آن هم این شد که سریال هیچ زاویه‌ و وابستگی به جایی ندارد و کاری کاملا علمی است و مخاطب آن را دوست دارد. روز دوم و سوم فیلمبرداری و با شناختی که از کارگردان داشتم متوجه شدم این کار با مدل کارگردانی که اتفاق می‌افتد بی‌نهایت موفق می‌شود.

نگرش‌هایی که باعث فاصله هنرمندان از تلویزیون می‌شوند

با تلویزیون همکاری می‌کنم اگر نقش‌هایی را بازی کنم که مردمم دوست دارند
سریال «ذهن زیبا»

بازیگر «کلاه پهلوی» درباره همکاری‌اش با تلویزیون نیز اظهار کرد: اگر کارهای از جنس «ذهن زیبا» ساخته شود قطعا همکاری می‌کنم. تلویزیون برای مردم است و مدیوم مهمی است. مردم به تلویزیون علاقمند هستند اما مدلی از نگرش‌ مدیران در این چندساله باعث شده که خیلی از هنرمندان از تلویزیون فاصله بگیرند که اشتباه است؛ این برمی‌گردد به اینکه چه فیلمنامه‌هایی ساخته شود، چه نگاهی به ساخت یک سریال باشد که اگر همین‌طور باشد که من به عنوان یک بازیگر، کارهایی را بازی کنم که مردم دوست دارند، چراکه نه همکاری می‌کنم.

در شبکه نمایش خانگی استقلال فیلمنامه برایم مهم است

دانایی که پیش از این در شبکه نمایش خانگی در سریال سیروس مقدم به نام «خواب‌زده» در سه نقش بازی کرده است، درباره فعالیت چشمگیر هنرمندان در شبکه نمایش خانگی، در پاسخ به اینکه آیا قرار است بار دیگر در این حوزه به فعالیت بپردازد؟ به اهمیت استقلال فیلمنامه تاکید کرد و گفت: پیشنهادهای زیادی به من می‌شود اما اصولا کم‌کار هستم و به زوایای مختلفی از ساخت یک پروژه توجه می‌کنم که اگر نباشد، ترجیح می‌دهم در خانه بنشینم و یا کارهای دیگری انجام دهم.

با تلویزیون همکاری می‌کنم اگر نقش‌هایی را بازی کنم که مردمم دوست دارند
دانایی در «خواب‌زده» سیروس مقدم

این بازیگر که پیش از بازیگری چهره‌ای شناخته شده در عرصه مدلینگ بود، در این سال‌ها در سریال «کلاه پهلوی»، «خواب‌زده‌ها» و همچنین فیلم‌های در «اشباح» داریوش مهرجویی، «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» بهروز افخمی، «این سیب هم برای تو» سیروس الوند، «آپاندیس» حسین نمازی، «انزوا» مرتضی علی‌عباس میرزایی، «بی‌وزنی» مهدی فرد قادری و «لاله» اسداله نیک‌نژاد بازی کرده است.

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب

اقتصاد

مستند سینماگر ایرانی به جشنواره ترایبکا دعوت شد

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

توسط

%D9%85%D8%B3%D8%AA%D9%86%D8%AF %D8%B3%DB%8C%D9%86%D9%85%D8%A7%DA%AF%D8%B1 %D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C %D8%A8%D9%87 %D8%AC%D8%B4%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%87 %D8%AA%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%A8%DA%A9%D8%A7 %D8%AF%D8%B9%D9%88%D8%AA %D8%B4%D8%AF


مستند «چشم در برابر چشم» ساخته طناز اسحقیان در جشنواره فیلم ترایبکا نیویورک به نمایش گذاشته می‌شود.

به گزارش ایسنا، بیست و چهارمین جشنواره فیلم ترایبکا نیویورک فهرست فیلم های بلند انتخابی خود را اعلام کرد و مستند بلند «چشم در برابر چشم» ساخته طناز اسحقیان و فرزاد جعفری محصول دانمارک،ایران و آمریکا در اولین نمایش جهانی در این رویداد معتبر حضور دارد.

بیست و چهارمین جشنواره فیلم ترایبکا از ۱۴ تا ۲۵ خرداد (۴ تا ۱۵ ژوئن) در نیویورک برگزار خواهد شد.

در خلاصه داستان این مستند آمده است:

طاهره که به اتهام قتل همسرش محکوم شده بود، دوران محکومیت خود را سپری کرده و اکنون با زمان محدودی روبروست تا با خانواده همسرش وارد مذاکره شود—خانواده‌ای که طبق قانون شریعت، حق قانونی دارند او را یا ببخشند یا حکم قصاص را اجرا کنند؛ البته در قبال دریافت مبلغی به‌عنوان خون‌بها.»

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب
تبلیغاتZox300

برترین ها