با ما همراه باشید
Zox Leader

اقتصاد

سال به پایان رسید و قصه تئاتر شهر به سرانجام نرسید

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

%D8%B3%D8%A7%D9%84 %D8%A8%D9%87 %D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%A7%D9%86 %D8%B1%D8%B3%DB%8C%D8%AF %D9%88 %D9%82%D8%B5%D9%87 %D8%AA%D8%A6%D8%A7%D8%AA%D8%B1 %D8%B4%D9%87%D8%B1 %D8%A8%D9%87 %D8%B3%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%AC%D8%A7%D9%85


هرچند در آخرین روزهای سال ۱۴۰۳ به سر می‌بریم اما ساخت و ساز حریم تئاتر شهر به عنوان اصلی‌ترین مجموعه تئاتر کشور و نماد تئاتر ایران همچنان بلاتکلیف است.

به گزارش ایسنا، محوطه پیرامونی مجموعه تئاتر شهر که در یکی از پرتپش‌ترین نقاط شهر تهران قرار گرفته، همواره نه تنها برای خانواده تئاتر، بلکه برای هر شهروندی که به اماکن فرهنگی هنری شهر علاقه دارد، دغدغه‌ای جدی بوده است.

در سال‌های گذشته فضای نامطلوب اطراف این مجموعه که بیشتر به بازار مکاره شباهت داشت، مورد نقد بود اما امسال اصلی‌ترین مساله، حریم نصفه و نیمه‌ای است که پیرامون اصلی‌ترین بنای تئاتری کشور ایجاد شده و بدتر از آن هیچ مشخص نیست که تکلیف این حریم چه خواهد شد.

این حریم در دولت پیشین و در دوره مدیریت سید جواد طاهری بر مجموعه تئاتر شهر ایجاد شد.

آن زمان عنوان شد که قرار است حریمی در اطراف تئاتر شهر ایجاد شود که هم مجموعه را حفاظت کند و در عین حال آن را منزوی هم نکند و این چنین بود که مدتی بعد دیواره‌های فلزی در اطراف این مجموعه نصب شد و نه تنها تئاتر شهر را از چشم‌ها پنهان کرد بلکه به دلیل وجود تنها یک در ورود و خروج، دسترسی به مجموعه را بسیار دشوار کرد که این می‌تواند در موارد خطرساز مانند احتمال آتش‌سوزی که قبلا در تئاتر شهر سابقه داشته، خطرات جدی و حتی جبران ناپذیر ایجاد کند.

مدیران وقت فرهنگی هرچند خود به همه این مشکلات معترف بودند، عنوان می‌کردند که به دلیل فضای کارگاهی در حیاط مجموعه و وجود چاله‌هایی که می‌تواند برای رهگذران محدوده، خطرآفرین باشد، به ناچار این دیوارهای فلزی کشیده شده است.

با استقرار دولت چهاردهم و حضور مدیران جدید فرهنگی، حریم تئاتر شهر به یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌ها تبدیل شد. اما مساله از آنچه آنان پیش‌بینی کرده بودند، بغرنج‌تر بود. پروژه ایجاد حریم به مدت ۶ ماه متوقف شده بود و راه‌اندازی دوباره آن نیازمند تخصیص اعتبار بود. با این حال، پاییز امسال و همزمان با برگزاری نوزدهمین جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک، هم نادره رضایی، معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و هم اتابک نادری، سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی عنوان کردند که همه تلاش خود را به کار می‌گیرند تا بخشی از این حریم همزمان با برگزاری چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر به سرانجام برسد تا همزمان با این اتفاق هم امکانی برای ارزیابی کلی حریم وجود داشته باشد و هم آمد و رفت به مجموعه تئاتر شهر آسان‌تر شود.

برنامه آنها این بود که بخشی از تیغه‌های جدید بر فوندانسیونی نصب شود ولی این ایده در ان مقطع اجرایی نشد. البته با اضافه شدن دو در ورودی دیگر، بخشی از مشکلات مراجعه‌کنندگان به مجموعه تئاتر شهر مرتفع شد.

به هر حال با همین برنامه‌ریزی بود که در حال حاضر حدود ۲۰ متر از پروژه کار شده ولی بر اساس پیگیری‌های ایسنا در حال حاضر بحث بودجه مطرح است و پیمانکار منتظر تامین اعتبار است که اگر تزریق شود، بقیه تیغه‌ها هم ساخته و نصب خواهد شد.

گفته می‌شود که طرح پیشنهادی همه مجوزهای لازم را از شهرداری، میراث فرهنگی و … دریافت کرده و طراحی به گونه‌ای است که مجموعه تئاتر شهر هم از منظر پیاده‌رو و هم سواره‌رو دید دارد.

مدیران هنری در گفتگوهای غیررسمی عنوان می‌کنند که اگر بودجه تزریق شود، این پروژه در حدود ۶ ماه به نتیجه می‌رسد.

با این حال از آنجاکه ضمانتی برای تامین اعتبار وجود ندارد و از سوی دیگر وضعیت فعلی تئاتر شهر که نه تنها برازنده این مجموعه نیست بلکه از نظر ایمنی هم شرایط نامطلوبی ایجاد کرده، جامعه تئاتری سال جاری را با یک نگرانی جدی از بابت این مجموعه به پایان می‌برند و پرونده تئاتر شهر همچنان برای سال آینده باز خواهد بود.

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب
تبلیغاتZox728
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اقتصاد

بازیگر تاجیکی «پایتخت ۷» کیست؟

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

توسط


بازیگر تاجیکی «پایتخت ۷» کیست؟

سازندگان «پایتخت» که در فصل‌های گذشته از بازیگران چینی، ترکیه‌ای و عرب‌زبان را مقابل دوربین برده بودند، این بار پای هنرمندان تاجیکستان را به فصل هفتم باز کردند.

به گزارش ایسنا، قربان صابر که بازی او سال‌ها پیش در سریال «در چشم باد» دیده شده بود، این‌ بار با «پایتخت ۷» به تلویزیون کشورمان آمده. او در یک تئاتر که در جشنواره فجر شرکت داشت هم نقش فردوسی را بازی کرده است.

این بازیگر تاجیک که در سریال «در چشم باد» به‌ کارگردانی مسعود جعفری‌جوزانی به ایفای نقش پرداخته بود، پس از حدود ۱۵ سال، با فصل هفتم سریال «پایتخت» در نقشی با عنوان شمشیر به تلویزیون ایران بازگشته است.

بازگشت بازیگر تاجیکی به تلویزیون ایران با «پایتخت۷»

این هنرمند ۶۴ ساله تاجیک پیش از این در سریال تاریخی «در چشم باد» ساخته مسعود جعفری جوزانی در نقش «لواکوی خبیث» به ایفای نقش پرداخته بود.

فصل هفتم پایتخت دومین حضور این بازیگر در سریال های تلویزیون است. قربان صابر پیش از این نیز بارها و بارها به ایران آمده است و خودش در این مورد می‌گوید «من در این مملکت زیاد نان و نمک خورده‌ام و خیلی دوستش دارم». سال ۱۴۰۰ او برای ایفای نقش فردوسی در نمایشی به همین نام به کارگردانی سلطان عثمانف در چهلمین جشنواره تئاتر فجر به کشورمان آمد.

قربان صابر همچنین با نمایش‌های «فریدون»، «مرگ یزدگرد»، «رستم و سهراب» و «رستم و اسفندیار» به جشنواره تئاتر فجر آمده‌ بود. در جشنواره رضوی‌ هم در نمایشی به نام «نیم‌مرده» به نویسندگی و کارگردانی علی عابدی بازی کرد که سه بازیگر از تاجیکستان و سه بازیگر از ایران داشت و در خراسان شمالی، بجنورد اجرا شد.

بازگشت بازیگر تاجیکی به تلویزیون ایران با «پایتخت۷»

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب

اقتصاد

بازگشت بازیگر تاجیکی به تلویزیون ایران با «پایتخت۷»

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

توسط

%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DA%AF%D8%B4%D8%AA %D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C%DA%AF%D8%B1 %D8%AA%D8%A7%D8%AC%DB%8C%DA%A9%DB%8C %D8%A8%D9%87 %D8%AA%D9%84%D9%88%DB%8C%D8%B2%DB%8C%D9%88%D9%86 %D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86 %D8%A8%D8%A7 %D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%AA%D8%AE%D8%AA%DB%B7


سازندگان «پایتخت» که در فصل‌های گذشته از بازیگران چینی، ترکیه‌ای و عرب‌زبان را مقابل دوربین برده بودند، این بار پای هنرمندان تاجیکستان را به فصل هفتم باز کردند.

به گزارش ایسنا، قربان صابر که بازی او سال‌ها پیش در سریال «در چشم باد» دیده شده بود، این‌بار با «پایتخت ۷» به تلویزیون کشورمان آمده است.

این بازیگر تاجیک که در سریال «در چشم باد» به‌ کارگردانی مسعود جعفری‌جوزانی به ایفای نقش پرداخته بود، پس از حدود ۱۵ سال، با فصل هفتم سریال «پایتخت» در نقشی با عنوان شمشیر به تلویزیون ایران بازگشته است.

بازگشت بازیگر تاجیکی به تلویزیون ایران با «پایتخت۷»

این هنرمند شصت و چهار ساله تاجیک پیش از این در سریال تاریخی «در چشم باد» ساخته مسعود جعفری جوزانی در نقش لواکو به ایفای نقش پرداخته بود.

فصل هفتم پایتخت دومین حضور این بازیگر در سریال های تلویزیون است. او پیش از این در تئاتر مشترک ایران و تاجیکستان هم بازی کرده بود.

بازگشت بازیگر تاجیکی به تلویزیون ایران با «پایتخت۷»

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب

اقتصاد

نخل طلای افتخاری کن برای رابرت دنیرو

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

توسط

%D9%86%D8%AE%D9%84 %D8%B7%D9%84%D8%A7%DB%8C %D8%A7%D9%81%D8%AA%D8%AE%D8%A7%D8%B1%DB%8C %DA%A9%D9%86 %D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C %D8%B1%D8%A7%D8%A8%D8%B1%D8%AA %D8%AF%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88


رابرت دنیرو، بازیگر، کارگردان و تهیه‌کننده آمریکایی، نخل طلای افتخاری را برای یک عمر دستاورد هنری دریافت خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، در مراسم افتتاحیه هفتادوهشتمین جشنواره فیلم کن در ۱۳ می ۲۰۲۵، رابرت دنیرو بازیگر، کارگردان و تهیه‌کننده آمریکایی، ۱۴ سال پس از آنکه ریاست هیات داوران این جشنواره را در سال ۲۰۱۱ بر عهده داشت، نخل طلای افتخاری را برای یک عمر دستاورد هنری دریافت خواهد کرد.

برخی چهره‌ها نماینده‌ی هنر هفتم هستند و دیالوگ‌هایی وجود دارد که برای همیشه در ذهن سینمادوستان حک می‌شود. رابرت دنیرو با سبک درونی و بازی‌های دقیقش ــ چه در لبخندی ملایم و چه در نگاهی تند ــ به اسطوره‌ای سینمایی بدل شده است.

او با شنیدن خبر دریافت این افتخار گفت: «نسبت به جشنواره کن احساس نزدیکی زیادی دارم… به‌ویژه حالا که جهان پر از چیزهایی‌ست که ما را از هم جدا می‌کند، کن ما را کنار هم می‌آورد: داستان‌پردازان، فیلم‌سازان، طرفداران و دوستان. مثل بازگشت به خانه است.»

به گزارش سایت رسمی جشنواره فیلم کن، ورود دنیرو به سینما، سرنوشت نسل مهمی از کارگردانان نیویورکی را رقم زد که بعدها نسل تازه‌ی فیلم‌سازان هالیوود شدند. از همان نخستین فیلم‌های برایان دی پالما ــ که تازه فارغ‌التحصیل شده بود ــ دنیرو نقش ضدقهرمان‌هایی را ایفا کرد که هم سبک دی پالما را شکل دادند.

دنیرو که فرزند نقاشانی نیویورکی‌ست، از جوانی درک عمیقی از اخلاق و رفتار خیابانی داشت که بعدها در همکاری با اسکورسیزی شکوفا شد. این همکاری افسانه‌ای از سال ۱۹۷۳ با «خیابان‌های پایین شهر» آغاز شد.

او در طول حرفه‌اش، اقتدار طبیعی‌اش را به شخصیت‌های مافیایی ایتالیایی-آمریکایی بخشید؛ از خلافکاران خرده‌پا تا رؤسای مافیا. یکی از برجسته‌ترین نقش‌های او، بازی در نقش ویتو کورلئونه جوان در «پدرخوانده ۲» ساخته فرانسیس فورد کاپولا بود، که موفق شد بدون تقلید از مارلون براندو، نقش جوانی شخصیت او را ایفا کند. این نقش جایزه اسکار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را برایش به ارمغان آورد.

موفقیت‌های او با فیلم‌های ماندگاری ادامه یافت. در سال ۱۹۷۶، او با دو شاهکار به بخش رسمی کن آمد: «۱۹۰۰» ساخته برناردو برتولوچی و «راننده تاکسی» ساخته مارتین اسکورسیزی که برنده نخل طلا شد. دنیرو برای این نقش، گواهی‌نامه رانندگی تاکسی گرفت و صحنه‌ی مشهورش در آینه را بداهه اجرا کرد.

همکاری او با اسکورسیزی ادامه یافت و به نقش‌هایی ماندگار انجامید: یادگیری ساکسیفون برای فیلم «نیویورک، نیویورک» ، افزایش وزن ۳۰ کیلویی برای «گاو خشمگین» (که اسکار بهترین بازیگر نقش اول را برایش به همراه داشت) و اجرای نقش طنز در «سلطان کمدی» که در سال ۱۹۸۳ فیلم افتتاحیه کن بود.

دنیرو سال بعد نیز با «روزی روزگاری در آمریکا» به کارگردانی سرجیو لئونه در کن حاضر شد. تنها ده سال پس از «راننده تاکسی» ، او در فیلمی دیگر برنده نخل طلا، نقش اول را ایفا کرد؛ «ماموریت» ساخته رولند جافه.

در دهه ۹۰، دنیرو چهره‌ای تازه از خود به نمایش گذاشت؛ ایفای نقش جدی و سخت‌گیرانه‌اش را وارد کمدی‌هایی چون «جکی براون» و «ملاقات با والدین» کرد. او در همین زمان، فعالیت تهیه‌کنندگی و کارگردانی را با تأسیس کمپانی «تریبکا پروداکشنز» آغاز کرد. نخستین فیلمش «قصه‌ای از برانکس» (۱۹۹۳) بود که موضوع همیشگی‌اش، یعنی رابطه خشونت و خانواده در بستر محله‌ای نیویورکی را روایت می‌کرد.

در دهه‌های بعد، او نقش‌هایی غیرمنتظره و متنوع ایفا کرد؛ از دوبله در انیمیشن‌ها گرفته تا حضور در سریال‌ها و درخشش در آثار موفقی همچون «مخمصه» درکنار آل پاچینو.

پس از واقعه ۱۱ سپتامبر، دنیرو جشنواره فیلم تریبکا را در سال ۲۰۰۲ بنیان نهاد تا کمک کند نیویورکی‌ها محله آسیب‌دیده‌شان را بازیابند. در این سال‌ها، وجهه‌ای دیگر از او نمایان شد: تعهد سیاسی و اجتماعی. پیش از آنکه به مدافع پرشور برابری و انسان‌گرایی بدل شود، در فیلم‌هایی نقش‌هایی ایفا کرد که چهره خشن جامعه آمریکا، افول دولت، زخم‌های جنگ ویتنام و فریب رسانه را به تصویر می‌کشیدند؛ از جمله درخشش‌اش در «جوکر» ساخته تاد فیلیپس و نقش‌آفرینی اخیرش در «قاتلان ماه کامل» به کارگردانی اسکورسیزی.

هفتاد و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کن از ۱۳ تا ۲۴ می ۲۰۲۵ (۲۳ اردیبهشت تا سوم خرداد ۱۴۰۴) برگزار می‌شود. ستاره فرانسوی، ژولیت بینوش، به عنوان رئیس هیات داوران امسال کن انتخاب شده است و پس از گرتا گرویگ که سال گذشته این نقش را بر عهده داشت، این مسئولیت را بر عهده می‌گیرد.

تیری فرمو، رئیس جشنواره، انتخاب‌های کامل جشنواره را آخر هفته جاری در یک کنفرانس مطبوعاتی در پاریس اعلام خواهد کرد.

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب
تبلیغاتZox300

برترین ها