به گزارش ایسنا، اختتامیه چهاردهمین جشنواره بینالمللی ۱۰۰ بعداظهر جمعه(۱۹ اردیبهشتماه) در حالی برگزار شد که در ابتدای این مراسم پس از تلاوت آیاتی چند از کلامالله مجید، کلیپی از امام رضا(ع) ساخته صادق رمضانی مقدم به مناسب میلاد امام رضا(ع) پخش شد.
در ادامه با حضور محمد سلوکی که اجرای این برنامه را برعهده داشت مراسم رسما آغاز و در همان ابتدا تیزر رسمی چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰ پخش شد.
سپس کلیپی از روند برگزاری سه روزه جشنواره فیلم ۱۰۰ در چهاردهمین دوره آن به نمایش در آمد.
پس از آن یوسف منصوری دبیر چهاردهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰ در یک پیام تصویری که در حاشیه همین جشنواره در پردیس ملت ضبط شده بود به حضار خیر مقدم گفت و گزارشی از روند برگزاری این دوره ارائه کرد.
در ادامه کلیپی از هیات داوران بخش بینالملل و فراصد پخش و قواعد این قسمت برای حضار بیان شد.
در ادامه با حضور احمدرضا درویش، مصطفی رزاق کریمی و جوهاری از برگزیدگان بخش بینالملل تجلیل به عمل آمد.
تندیس چهاردهمین جشنوارهی بین المللی فیلم ۱۰۰، دیپلم افتخار و هدیهی نقدیِ برگزیدهی بهترین فیلم داستانیِ بخش بین الملل، به فیلم «اَلعناق» ساختهی زینب نجاتی تعلق گرفت.
تندیس جشنوارهی چهاردهم، دیپلم افتخار و هدیهی نقدی برای بهترین فیلم پویانمایی بخش بین الملل، هم به جان س ْ وِنْس ْ کی برای فیلم skinnies اهدا شد.
تندیس جشنوارهی چهاردهم، دیپلم افتخار و هدیهی نقدی برای بهترین فیلم مستند بخش بین الملل، به مستند «گلچین» ساختهی محمدجواد معصومی تقدیم شد.
در بخش فلسطین آزاد سه اثر به ترتیب «خانهام اینجاست» اثر علیرضا آقامحمدی، Aschool day اثر ahmad danaf و عاتقه اثر مسعود دهنوی مورد تجلیل قرار گرفت.
در ادامه یک اثر موسیقیای که پیش از این برادران روحانی در سال ۱۹۶۵ ساخته بودند توسط یک گروه موسیقی بازخوانی شد.
در ادامه کلیپی از علیرضا داوودنژاد به عنوان پیشکسوت سینما پخش شد و او نیز از چگونگی حضورش در سینما توضیحاتی ارائه داد.
سپس با حضور احمدرضا درویش، رسول صدرعاملی، مصطفی زمانی، محمدرضا شریفینیا و محمدمهدی دادمان بزرگداشت علیرضا داودنژاد برگزار و از این هنرمند تجلیل شد.
رسول صدرعاملی در سخنان کوتاهی در مورد علیرضا داودنژاد گفت: علیرضا داودنژاد معلم همه ما فیلمسازان بعد از انقلاب بوده است، چه با ساخت فیلم و چه با حضور و معرفتش در سینمای ایران و چه با پرداختن به نوعی سینمایی که به من یاد داد چگونه میتوان از قصههای مردم این سرزمین یک روز فیلم ساخت.
وی ادامه داد: معنی خانواده و فیلمسازی درست را علیرضا داودنژاد به سینمای ایران مفهوم داد و هیچکسی به اندازه او دغدغه سینما نداشته است و در مقالات و نوشتههایش و صحبتهایش دائما رنج سینما ایران را کشیده است و اگر خوبی هم بوده زیاد آن را بیان کرده است و بیشتر در سینما حرص خورده است.
این کارگردان یادآور شد: هر وقت ما به دونفرههای خودمان میرسیم او همیشه در مورد سینما سخن میگوید و همیشه پرسش دارد که چرا سینما مسیری که باید میرفت را نرفته است.
در ادامه علیرضا داودنژاد نیز در سخنانی خاطرنشان کرد: از پارسال تا به حال مناسبتهای زیادی بود که من را دعوت کردند اما دل و دماغ حضور در آنها را نداشتم اما در این جشنواره به یک دلیل خاصی وظیفه خودم دانستم که حضور پیدا کنم و آن هم عنوان این جشنواره یعنی فیلم ۱۰۰ ثانیهای است.
وی ادامه داد: فیلم ۱۰۰ ثانیه موضوع مهمی است زیرا موضوع زمان در آن مطرح است. زمان محور دانایی سینمایی است و دانایی سینمایی همیشه با زمان گره خورده است. اگر قرار یک روایت و ماجرا در ۱۰۰ثانیه یا حتی ۱۰۰دقیقه روایت کنید این داستان را متفاوت میکند.
این کارگردان تصریح کرد: دانایی سینما با زمان آمیخته شده است، برعکس در سریال این امر مصداق ندارد. در سریال شما دستتان بازتر است اما در سینما موضوع فرق میکند. پس دانایی سینمایی با ساختن فیلمهای سینمایی به وجود میآید و محفوط میماند و وقتی سینما تضعیف میشود دانایی سینمایی هم تضعیف خواهد شد. اگر سریال موفقی هم داشتهایم به خاطر دانایی سینمایی که سازنده آن از قبلا داشته است. ما در شرایطی هستیم که ۸۰ فیلم اکران میشود و ۶۰ فیلم آن ضرر میکند و تنها چند فیلم تجاری فروش خوبی دارد.
داودنژاد تصریح کرد: اصلا با فیلم تجاری مخالف نیستم، وقتی بازار ناامن است و سانسور وجود دارد چگونه باید آمار مخاطب و سالنها را نگه داریم.
وی افزود: امروز تکلیف هنر سینما چیست؟، چرا فیلمها به زیر زمین رفته است، امروز دانایی سینمایی در کشور ما در خطر است و نمیشود کشوری دانایی سینمایی نداشته باشد و اثرگذار باشد.
این کارگردان خاطرنشان کرد: چرا اصغر فرهادی را فراری دادیم در حالی که نیروی خلاق را باید نگه داشت و به دور آن یک حلقه آموزشی قرار دهیم، ما متاسفانه دلسوز دانایی سینمایی و نیروی خلاق سینما نداریم. امیدوارم یک اتفاقی برای سینما بیافتد که سینما تبلیغاتی، تجاری و هنری همه در کنار هم قرار بگیرند.
در ادامه کلیپی از پشت صحنههای ساخت فیلمهای ۱۰۰ ثانیهای پخش شد.
پس از آن کلیپی از هیات داوران بخش ملی پخش شد و داوران توضیحاتشان در مورد آثار را ارائه کردند.
سپس با حضور رسول صدرعاملی، ژاله صامتی، لیلا زارع، سید محمود رضوی، محسن اسلامزاده و محمد خیراندیش از برگزیدگان بخش ملی این جشنواره تجلیل شد.
دیپلم افتخار و جایزهی نقدی بهترین فیلم داستانی بخش مسابقهی ملی، به امیر ربوئین برای فیلم «مشق هر روز» تعلق گرفت.
برندهی تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه ی نقدی برای بهترین فیلم داستانی بخش ملی،به فیلم «چشم چشم» ساختهی حمید ملیحی رسید.
دیپلم افتخار و جایزهی نقدی بهترین فیلم پویانماییِ بخش مسابقهی ملی به «آرامش زن، آرامش خانه» اثر علیرضا پورشکوری اهدا شد.
برندهی تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزهی نقدی برای بهترین فیلم پویانمایی به حیدر صفر پور برای فیلم «ته تغاری» تعلق گرفت.
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزهی نقدی برای بهترین فیلم مستند بخش ملی تقدیم به فیلم «شانه به شانه» اثر مهدی شاهسواری و عطیه سادات حجتی شد.
در ادامه با حضور حامد ملکزاده، یوسف منصوری و محدثه پیرهادی فیلمهای منتخب سازمان سینمایی سوره مورد تجلیل قرار گرفت.
اولین فیلم برگزیدهی سازمان سینمایی سوره، «بی درد» اثر حانیه باستان بود، دومین فیلم برگزیده که ساخت اثر بعدی شان تحت حمایت سازمان سینمایی سوره خواهد بود فیلم «کیوسک» اثر محمد قادری و سومین فیلم منتخب سازمان سینمایی «چرخ و فلک» ساختهی مریم محمدی بود.
در ادامه تجلیلها هم جایزه ایران جوان به مرتضی معتمدیراد برای فیلم «یکی مثل خودم» اهدا شد.
بعد از آن حامد ملکزاده مسئول ستاد نوآوریهای اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) در سخنان کوتاهی گفت: ما در بنیاد برکت از مادرانی که مشکل بارداری، ناباروری و حتی کسانی که میخواهند از سقط جنین جلوگیری کنند، حمایت میکنیم و خوشحالیم که جشنواره فیلم ۱۰۰ در این زمینه با ما همکاری داشت.
سپس یوسف منصوری دبیر چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰ با اشاره به حمایت سازمان سینمایی سوره از سه اثر جشنواره کفت: ما در سازمان سینمای سوره دو رسالت داریم که یکی برگزاری درست جشنواره است و دیگری کمک مادی به سازندگان فیلمهاست تا بتوانند کار بعدی خود را هم بسازند. درست است که جوایز خودش به نوعی حمایت مادی است اما به سه اثر مجزا کمک خواهیم کرد. همچنین آقایان واعظیان، فتاح و رائدفریدزاده هم قول حمایت از فیلمسازان برتر را به ما دادند.
سپس با حضور محمدمهدی دادمان، حمیدرضا جعفریان و یوسف منصوری جایزه ویژه دبیر جشنواره به فیلم «علم» اثر سیدمحمدحسین حسینی اهدا شد.
همچینین جایزه ویژه هیات داوران به «پیامبر» اثر سجاد انتظاری رسید.
در بخش پایانی این مراسم رضا میرکریمی -کارگردان سینما- با اشاره به اینکه جشنواره فیلم ۱۰۰ را دوست دارم چون جایی برای استعدادیابی جوانان است، اظهار کرد: از وقتی موضوع بینالمللی شدن به این جشنواره اضافه شده است آورده بیشتری برای این جشنواره داشته است. همچنین مدل برگزاری جشنواره نشان میدهد که افراد خوش ذوقی پشت این جشنواره بودند.
وی ادامه داد: کسانی که علاقه ورود به سینما دارند بدانند اولین گام مهم داشتن ایده است، هرکسی اگر کلاسهای مختلف هم برود اما ایده نداشته باشد چیزی برای فیلمسازی نخواهد داشت چون خیلی از تکنیکهای فیلمسازی امروز با هوش مصنوعی ساخته میشود و تنها تفاوت ما با هوشمصنوعی در همین ایده است.
میرکریمی یادآور شد: اگر ایده نداشته باشید شما یک اپراتور هستید. در شرایط فعلی نمیتوانید مخاطب را با تکنیکهای سینمایی و فرم گول بزنید بلکه تنها راه موفقیت داشتن ایده است. بهترین روش برای استعدادیابی برگزاری جشنوارههای همچون فیلم ۱۰۰ است.
وی در پایان با ابراز تاسف از نبودنش در مراسم بزرگداشت علیرضا داودنژاد، گفت: خیلی ناراحتم از اینکه موقع بزرگداشت استاد داودنژاد نرسیدم ولی خیلی ایشان را دوست دارم هرچند این علاقه یکطرفه است. ایشان از جمله آدمهای اصیلی است که در روند فعالیت ایشان میتوان به این درک رسید و با یکی دو تا کار معلوم نیست و من هم به خاطر همین اصالت ایشان را دوست دارم.
انتهای پیام