با ما همراه باشید
Zox Leader

اقتصاد

حضور پر رنگ پسیانی‌ها بر صحنه و به سرانجام رساندن کار نیمه تمام «آتیلا»

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

%D8%AD%D8%B6%D9%88%D8%B1 %D9%BE%D8%B1 %D8%B1%D9%86%DA%AF %D9%BE%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D9%86%DB%8C%E2%80%8C%D9%87%D8%A7 %D8%A8%D8%B1 %D8%B5%D8%AD%D9%86%D9%87 %D9%88 %D8%A8%D9%87 %D8%B3%D8%B1%D8%A7%D9%86%D8%AC%D8%A7%D9%85 %D8%B1%D8%B3%D8%A7%D9%86%D8%AF%D9%86


خانواده پسیانی سال گذشته حضور پررنگی بر صحنه داشتند، آنان در نمایش‌های گوناگونی به عنوان بازیگر روی صحنه رفتند و از سویی دیگر ستاره و خسرو پسیانی، کار نیمه تمام پدر خود، آتیلا را به سرانجام رساندند.

به گزارش ایسنا، بهار تئاتر برای این خانواده با نمایش‌های «امشب به صرف بورش و خون»، «نکبت» و «صخره‌ای میان رودخانه» آغاز شد. فاطمه نقوی، بازیگر پیشکسوت و مادر ستاره و خسرو پسیانی با بازی در نمایش «امشب به صرف بورش خون» به کارگردانی صابر ابر و در کنار این بازیگر چندین ماه متوالی در پردیس موسیقی و تئاتر باغ کتاب روی صحنه بود.

متن این نمایش را مهدی یزدانی خرم بر اساس داستان «نازنین» نوشته داستایوسکی به نگارش درآورده بود. این نمایش روایتگر زندگی زن جوانی بود که به دلایلی نامعلوم دست به خودکشی زده و بعد از مرگ او همسرش، به بازگویی خاطراتی از او می‌پردازد. قرار است بخش دوم این سه گانه بهار امسال با کارگردانی صابر ابر روی صحنه برود.

حضور پر رنگ پسیانی‌ها بر صحنه و به سرانجام رساندن کار نیمه تمام «آتیلا»
فاطمه نقوی و صابر ابر در نمایش «امشب به صرف بورش و خون»

فعالیت ستاره پسیانی هم با بازی در نمایش «نکبت» نوشته استفن بلبر با ترجمه علی امیر ریاحی و کارگردانی پویا سعیدی آغاز شد که اردیبهشت سال گذشته در تالار دکتر ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه رفت. پسیانی در این نمایش با کاظم سیاحی و مجتبی پیرزاده همبازی بود.

در خلاصه داستان این نمایش که با استقبال تماشاگران رو به رو شد، آمده بود: بعد از پذیرفته شدن فیلم جان در جشنواره لنسینگ و سفر او، وینس دوست و هم‌دانشگاهی قدیمی جان نیز برای دیدن او و فیلمش به لنسینگ می‌آید. دیدار آن‌ها در اتاق کوچک متل ۶ و مواجهه با حقیقتی که هر کدام به شکلی متفاوت باورش دارند.

حضور پر رنگ پسیانی‌ها بر صحنه و به سرانجام رساندن کار نیمه تمام «آتیلا»
ستاره پسیانی و مجتبی پیرزاده در نمایش «نکبت»

خسرو پسیانی نیز از اواخر بهار با بازی در کنسرت نمایش «صخره‌ای در میان رودخانه» به نویسندگی، طراحی و کارگردانی رضا موسوی در تالار حافظ روی صحنه رفت. در خلاصه داستان این نمایش آمده بود:

«نمایش «صخره‌ای در میان رودخانه» اجرایی است به سبک Concept Music به معنی ایده‌ای برای اجرای موسیقی و تئاتر گونه، با ترکیبی داستانی از تاریخ ابداع ساز پیانو در سال ۱۷۲۰ میلادی و همزمانی آن با جنگ ایتالیا و فرانسه دوران ناپلئون و پیوند عاشقانه ‌این رویداد با عشق نافرجام یک دختر و پسر که در واقع قطعاتی از موسیقی هستند که در ذهن آهنگساز شکل گرفته و تجسدی از آنها را بشکل انسانی، روی صحنه می‌بینیم.»

حضور پر رنگ پسیانی‌ها بر صحنه و به سرانجام رساندن کار نیمه تمام «آتیلا»
خسرو پسیانی و دیبا زاهدی در اجرای «صخره‌ای میان رودخانه»

خسرو پسیانی در کنار بازیگران دیگری چون دیبازاهدی، سروش ‌کریمی ‌نژاد، توحید ‌لواسانی تا نیمه تیر ماه در این نمایش بازی کرد و بعد از آن، با فاصله‌ای اندک به همراه خواهرش در نمایش «ریش آبی» به کارگردانی آروند دشت آرای در سالن کر هال پردیس موسیقی و تئاتر باغ کتاب روی صحنه رفت. دشت آرای پیش‌تر پاییز سال ۱۴۰۲ اجرایی دیگر از این نمایش را با عنوان «آوزهای عاشقانه دختر دیوانه» در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر روی صحنه برده بود که آن زمان با بازی الناز شاکردوست، مارن ون هولک، نوید پروفرج و خسرو پسیانی روی صحنه رفت.

این نمایش بازخوانی رمان «ریش آبی» نوشته امیلی نوتوم با ترجمه ویدا سامعی بود که در خلاصه داستان آن آمده بود: «دن المیریو مردی نجیب‌زاده و ثروتمند اسپانیایی است که شهرتی مخوف دارد؛ او از بین مستاجران یک زن را به عنوان همخانه انتخاب می‌کند و حقیقت آن است که همه چیز را بر پایه اعتماد به زنان قرار داده است.

دشت آرای بعد از اولین اجرای آن در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر تصمیم گرفت دوباره آن را با خوانشی تازه و بازیگرانی متفاوت روی صحنه بیاورد و این گونه بود که اجرای جدید آن با بازی ستاره و خسرو پسیانی، پریسا شاه‌ولیان و کاظم سیاحی با اقبال تماشاگران در سالن کر هال پردیس موسیقی و تئاتر باغ کتاب مواجه شد. در این میان فقط خسرو پسیانی بود که از گروه بازیگران قبلی در اجرای جدید این نمایش حضور داشت. او در اجرای دوباره این اثر نمایشی، علاوه بر بازیگری به اجرای حرکت و نیز خواندن آواز نیز پرداخت و بازی او مورد توجه تماشاگران قرار گرفت.

حضور پر رنگ پسیانی‌ها بر صحنه و به سرانجام رساندن کار نیمه تمام «آتیلا»
خسرو و ستاره پسیانی و کاظم سیاحی در نمایش «ریش آبی»

این نمایش تا پایان شهریور روی صحنه بود و بعد از آن، ستاره پسیانی نخستین تجربه کارگردانی خود را به انجام رسانید. از آنجا که مهر ماه نخستین سالگرد درگذشت پدرش آتیلا بود، ستاره و خسرو تصمیم گرفتند به جای برگزاری مراسمی تحت عنوان مراسم سالگرد، یکی از آرزوهای محقق نشده پدرشان را اجرایی کنند.

آنان مهر سال گذشته، همزمان با سالروز درگذشت پدرشان، نمایش «جزیره لؤلؤ» را در تالار استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه بردند. آتیلا پسیانی که به داستان «جزیره گنج» علاقه‌مند بود، تصمیم داشت اقتباسی نمایشی از این داستان مشهور را روی صحنه بیاورد. او تمرین این نمایش را آغاز کرد ولی کار نیمه‌تمام ماند و فرزندان او تصمیم گرفتند رویای نیمه‌کاره پدر را به سرانجام برسانند. به همین منظور خسرو پسیانی با همراهی آرش نعیمیان متن نمایش را نوشتند و ستاره نیز آن را با حضور جمع نسبتا بزرگی از بازیگران روی صحنه برد. مادرشان فاطمه نقوی نیز ایفاگر یکی از نقش‌های این نمایش شد.

این نمایش با بازی ملودی ‌آرام ‌نیا، خسرو ‌پسیانی، نوید ‌جهانزاده، الناز ‌حبیبی، مهدی ‌حسینی ‌نیا، روح‌الله ‌حق‌گوی‌لسان، کاظم ‌سیاحی، ناز ‌شادمان، مهدی صدر، فاطمه ‌نقوی روی صحنه رفت و با استقبال تماشاگران رو به رو شد.

حضور پر رنگ پسیانی‌ها بر صحنه و به سرانجام رساندن کار نیمه تمام «آتیلا»
ستاره پسیانی در کنار بازیگران نمایش «جزیره لؤلؤ»

اجرای این اثر نمایشی تا نیمه آبان ماه ادامه پیدا کرد و بعد از حدود دو هفته، خسرو پسیانی با بازی در نمایش «با خشم به گذشته نگاه کن» به کارگردانی مازیار سیدی بار دیگر در باغ کتاب روی صحنه رفت. ستاره پسیانی هم در این نمایش حضور داشت که البته این حضور فیزیکی نبود و تنها صدای او در نمایش پخش شد.نمایش «با خشم به گذشته نگاه کن» نوشته محمد ‌زارعی بود که آن را براساس متن مشهور «با خشم به گذشته بنگر» نوشته جان آزبرن با ترجمه سارا صابری و سام ‌دولتی به نگارش درآورده بود.

این نمایش با بازی مرجان ‌اتفاقیان، شیرین ‌اسماعیلی، خسرو ‌پسیانی، مازیار ‌سیدی، با تماس تصویری رضا ‌بابک (در نقش توبیاس فون‌سنِ فضانورد) و با صدای ستاره ‌پسیانی (در نقش جمیلا جمیری، مهمان پادکست «گذشته») روی صحنه رفت.

حضور پر رنگ پسیانی‌ها بر صحنه و به سرانجام رساندن کار نیمه تمام «آتیلا»
ستاره پسیانی در نمایش «باغ دکتر کوک»

اما ستاره پسیانی از اواخر آذر با بازی در نمایش «باغ دکتر کوک» به کارگردانی ملودی آرام‌نیا بار دیگر به تالار دکتر فرهاد ناظرزاده کرمانی تماشاخانه ایرانشهر بازگشت.

متن این نمایش نوشته آیرا لوین بود که با ترجمه شهرام زرگر اجرا شد. پسیانی در این نمایش که کاری در ژانر معمایی، کارگاهی بود، با پاشا رستمی، رامتین هوشمند و رایمن سیاردشتی همبازی شد. او در این نمایش نقش زنی کهنسال را با گریمی سنگین بازی کرد.

در خلاصه داستان این نمایش آمده بود: «جیم تنیسون که حالا پزشک جوانی شده، بعد از سال‌ها به زادگاهش، گرینفیلد و نزد دکتر کوک که او را بزرگ کرده بر می‌گردد و در همین بازگشت، متوجه اتفاقات عجیب و غیر عادیِ این شهر کوچک می‌شود.»

اجرای این اثر نمایشی تا اول بهمن ادامه پیدا کرد.

حضور پر رنگ پسیانی‌ها بر صحنه و به سرانجام رساندن کار نیمه تمام «آتیلا»
فاطمه نقوی در نمایش «جزیره لؤلؤ»

خانواده پسیانی آخرین ماه سال را نیز در تماشاخانه ایرانشهر سپری کردند. آنان بار دیگر با نمایش «جزیره لؤلؤ» به این تماشاخانه آمدند و تا ۲۴ اسفند ماه در این سالن حضور داشتند.

ستاره پسیانی همزمان با دومین نوبت اجرای این نمایش شرایط خاصی را تجربه کرد و به دلیل بیماری مادرش فاطمه نقوی که همزمان مشغول بازی در این نمایش و نیز نمایش «امشب به صرف بورش و خون» به کارگردانی صابر ابر بود و از آنجا که پزشک به او اجازه حضور روی صحنه را نداده بود، ستاره پسیانی اواخر بهمن ماه همزمان با بازی در نمایش «امشب به صرف بورش و خون» در باغ کتاب و نیز «جزیره لؤلؤ» کار خودش به جای مادرش به ایفای نقش پرداخت تا اجرای این آثار دچار اخلال نشود.

در جریان اجرای این نمایش، اتابک نادری، سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی با حضور در تماشاخانه ایرانشهر از فاطمه نقوی به دلیل سال‌ها حضور مستمر روی صحنه تئاتر قدردانی کرد.

حضور پر رنگ پسیانی‌ها بر صحنه و به سرانجام رساندن کار نیمه تمام «آتیلا»

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب
تبلیغاتZox728
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اقتصاد

مونا فرجاد به «کتابخانه نیمه‌شب» پیوست

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

توسط

%D9%85%D9%88%D9%86%D8%A7 %D9%81%D8%B1%D8%AC%D8%A7%D8%AF %D8%A8%D9%87 %DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%A8%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87 %D9%86%DB%8C%D9%85%D9%87%E2%80%8C%D8%B4%D8%A8 %D9%BE%DB%8C%D9%88%D8%B3%D8%AA


دور دوم اجرای نمایش «کتابخانه نیمه‌شب» با بازی مونا فرجاد روی صحنه می‌رود.

به گزارش ایسنا، نمایش «کتابخانه نیمه‌شب» که در زمستان گذشته با ۷۰ شب اجرا و ۱۵هزار تماشاچی به عنوان یکی از پرمخاطب‌ترین نمایش‌های سال ۱۴۰۳ شناخته شد، با بازی نیکی مظفری و محمد شعبانپور روی صحنه رفت.

این نمایش به کارگردانی محمد ملک‌شاهی و تهیه‌کنندگی حسین کلهر دور دوم اجرا را با حضور مونا فرجاد و محمد شعبانپور از اواخر فروردین در تماشاخانه ملک آغاز می‌کند.

در این نمایش مجید توکلی به عنوان مشاور کارگردان و مجری طرح، مجتبی گلستانی و نیما نافع نویسندگان، عقیق بلوری دراماتورژ و مدیر تولید، سعید حسنلو طراح صحنه، کوروش جوان عکاس، مجید سیادت طراح نور و تینا تیماجچی منشی صحنه حضور دارند.

بلیت‌فروشی دور دوم اجرای «کتابخانه نیمه‌شب» به زودی در سایت تیوال آغاز می‌شود.

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب

اقتصاد

ویدئو/ «پت و مت» جدید در دست ساخت است

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

توسط

%D9%88%DB%8C%D8%AF%D8%A6%D9%88 %D9%BE%D8%AA %D9%88 %D9%85%D8%AA %D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF %D8%AF%D8%B1 %D8%AF%D8%B3%D8%AA %D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA %D8%A7%D8%B3%D8%AA


پویانمایی «پت و مت»، نخستین بار سال ۱۹۷۶ در قالب یک فیلم کوتاه با نام «متفکران» در سینماها نمایش داده شد. لوبومیر بنس، کاریکاتوریست اهل چک خالق «پت و مت» بود.
به گزارش ایسنا، «پت و مت» به شیوه استاپ موشن (حرکت-توقف) تولید می‌شود. در این شیوه عروسک و سایر اشیاء نما به نما حرکت داده می‌شود و تصویر هر حرکت را، دوربین ضبط می‌کند. تولید هر قسمت از این مجموعه سه ماه زمان می‌برد و بیشتر اشیای حاضر در صحنه با دست ساخته می‌شود. تاکنون ۱۳۰ قسمت از «پت و مت» ساخته شده و قسمت‌های جدید آن در دست ساخت است.

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب

اقتصاد

نوروز در مجارستان جشن گرفته شد

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

توسط

%D9%86%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%B2 %D8%AF%D8%B1 %D9%85%D8%AC%D8%A7%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86 %D8%AC%D8%B4%D9%86 %DA%AF%D8%B1%D9%81%D8%AA%D9%87 %D8%B4%D8%AF


همزمان با روزهای نوروز و به مناسبت آغاز سال نو خورشیدی و همچنین در راستای بزرگداشت یکصدمین سالگرد روابط دیپلماتیک ایران و مجارستان، مراسمی ویژه همراه با اجرای نقالی و موسیقی سنتی در سفارت جمهوری اسلامی ایران در بوداپست برگزار شد.

به گزارش ایسنا، این مراسم با حضور مقامات بلندپایه و شخصیت‌های برجسته مجارستانی، سفرا و دیپلمات‌های کشورهای حوزه فرهنگی نوروز، اساتید دانشگاه‌ها، افراد فرهیخته و ایرانیان مقیم مجارستان برگزار شد.

در این مراسم، نخست، مرتضی مرادیان، سفیر جمهوری اسلامی ایران در مجارستان با خوشامدگویی و تبریک سال نو به همه حاضران، به اهمیت روابط تاریخی ایران و مجارستان اشاره کرد.

او با اشاره به یکصدمین سال برقراری روابط دیپلماتیک میان دو کشور اظهار کرد: جشن نوروز فرصتی است تا روابط فرهنگی و اقتصادی میان ایران و مجارستان بیش از پیش تقویت شود.

در ادامه مراسم، پیتر یاکاب، مدیرکل بخش خاورمیانه و شمال آفریقا وزارت امور خارجه مجارستان در سخنان کوتاهی با تبریک سال نو، سابقه روابط دو کشور را چندین قرن عنوان کرد.

او روابط تهران ـ بوداپست را در زمینه‌های مختلف را خوب توصیف کرد و بر اهمیت ادامه همکاری‌های میان دو کشور در حوزه‌های مختلف به ویژه در زمینه‌های فرهنگی، اقتصادی و علمی تأکید کرد.

یاکاب گفت: ایران و مجارستان به عنوان دو کشور با تاریخ و فرهنگ غنی، باید از این فرصت‌ها برای گسترش همکاری‌های متقابل استفاده کنند.

نوروز در مجارستان جشن گرفته شد

در جشن نوروز امسال که با حضور سفرای کشورهای حوزه نوروز همچون پاکستان، ترکیه، قرقیزستان، ازبکستان و همچنین سفرای روسیه، چین، بلاروس و ژاپن برگزار شد، اجرای نقالی دو زبانه توسط بهاره جهاندوست، نقال و شاهنامه خوان ایرانی برای نخستین‌بار در مجارستان برگزار شد که مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.

بهاره جهاندوست، روایت نام‌گذاری نوروز توسط جمشید و داستان بیژن و منیژه را از شاهنامه به زبان فارسی و انگلیسی نقل کرد که مورد استقبال قرار گرفت. همچنین نیما سعیدمقدم از دانشجویان ایرانی مقیم بوداپست با تک نوازی کمانچه، این روایتگری را همراهی کرد.

همچنین در این مراسم، مهمانان با سفره هفت سین ایرانی، حکمت و آداب آن آشنا شدند و در انتها حافظ‌خوانی و تفال به حافظ توسط بهاره جهاندوست انجام شد.

در این برنامه‌ها، مهمانان با آیین‌های نوروزی، سفره هفت‌سین، و دیگر رسوم ایرانی آشنا شدند.

نوروز در مجارستان جشن گرفته شد

این مراسم به عنوان نمادی از پیوندهای فرهنگی و تمدنی میان ایران و مجارستان، در فضای دوستانه و صمیمی برگزار شد و نقطه عطفی در روابط دو کشور در قرن بیست و یکم به شمار می‌آید. سفارت جمهوری اسلامی ایران در مجارستان همچنین اعلام کرد که برنامه‌های مشابهی را در آینده برای تقویت بیشتر روابط فرهنگی و دیپلماتیک میان دو کشور در نظر دارد.

در مراسم جداگانه دیگری، نقالی توسط بهاره جهاندوست در دانشگاه دولتی الته مجارستان برگزار شد که مورد استقبال گسترده دانشجویان ایران‌شناسی و رشته‌های مختلف این دانشگاه کهن و معتبر بوداپست قرار گرفت.

پروفسور ایوان سانتو، استاد دانشگاه و رییس بخش ایران‌شناسی دانشگاه الته، به تمجید از شاهنامه و نوروز پرداخت و خواستار توجه بیشتر دانشگاه‌های غربی به ادبیات غنی ایران شد.

نوروز در مجارستان جشن گرفته شد

بهاره جهاندوست نیز در این مراسم علاوه‌بر نقالی، از صلح گرایی و فرا مرز بودن اشعار فردوسی به عنوان مهم‌ترین عناصر فرهنگی و ادبی ایران سخن گفت.

همچنین اشعاری از دیوان «تربت حافظ» سروده چوکونایی ویتز، شاعر مجارستانی که تحت تاثیر اشعار و شخصیت حافظ، اشعاری سروده، خوانده شد.

با توجه به استقبال جامعه هنری و علمی مجارستان از نقالی و شاهنامه و نوروز، مراسم دیگری در دانشگاه سملویز که بزرگترین دانشگاه علوم پزشکی مجارستان است و میزبان تعداد زیادی از دانشجویان ایرانی است، برگزار شد.

در اقدامی دیگر و به مناسبت نوروز، موزه قوم‌شناسی بوداپست به نمایش عمومی یک سفره قلمکاری شده ایرانی از دوره قاجار اقدام کرد.

نوروز در مجارستان جشن گرفته شد

جشن‌ها و برنامه‌های نوروزی ایرانی در مجارستان به ابتکار سفارت ایران در بوداپست و همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب
تبلیغاتZox300

برترین ها