با ما همراه باشید
Zox Leader

اقتصاد

نشان عکس سال مطبوعاتی ایران فراخوان داد

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

%D9%86%D8%B4%D8%A7%D9%86 %D8%B9%DA%A9%D8%B3 %D8%B3%D8%A7%D9%84 %D9%85%D8%B7%D8%A8%D9%88%D8%B9%D8%A7%D8%AA%DB%8C %D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86 %D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%86 %D8%AF%D8%A7%D8%AF


انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران با انتشار فراخوانی، از تمامی عکاسان حرفه‌ای فعال در عرصه مطبوعات دعوت کرد تا آثار خود را برای شرکت در هفتمین دوره «نشان عکس سال مطبوعاتی ایران» ارسال کنند.

به گزارش ایسنا، طبق فراخوان این رویداد که هر ساله با هدف ایجاد پویایی و انگیزه در میان عکاسان و ارتقای سطح کیفی عکاسی مطبوعاتی در کشور برپا می‌شود، هنرمندان می‌توانند آثار خود را در بخش‌های متنوعی از جمله خبری، مستند اجتماعی و ورزشی به صورت تک‌عکس و مجموعه‌عکس و همچنین مجموعه بلندمدت و داستان‌گویی بصری (مالتی‌مدیا) به دبیرخانه این رویداد ارسال کنند.

آخرین مهلت برای ارسال آثار در بخش عکس، پایان روز ۳۰ اردیبهشت تعیین شده است. علاقه‌مندان به شرکت در بخش داستان‌گویی تصویری (مالتی‌مدیا) نیز باید آثار خود را حداکثر تا پایان وقت اداری ۳۰ اردیبهشت به صورت حضوری یا از طریق پست به دبیرخانه جشنواره تحویل دهند.

عکاسان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و بارگذاری آثار خود در بخش عکس به وب‌سایت رسمی انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی ایران به آدرس https://award.iranphotojournalists.com مراجعه کنند.

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب
تبلیغاتZox728
برای افزودن دیدگاه کلیک کنید

یک پاسخ بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اقتصاد

ماجرای «فرزندان خونیار» چیست؟

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

توسط

%D9%85%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%DB%8C %D9%81%D8%B1%D8%B2%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86 %D8%AE%D9%88%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B1 %DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F


مستند «فرزندان خونیار» روایت زندگی چهار فرزند یک خانواده است که هیچگاه ازدواج نکردند و همین موضوع چالش‌های جدی برای آنها رقم‌ می‌زند.

آرمان قلی‌پور -کارگردان مستند «فرزندان خونیار»- در گفت‌وگو با ایسنا در مورد موضوع مستند فرزندان خونیار گفت: این مستند درباره چهار خواهر و برادر است که گرچه به سنین بالا رسیده‌اند اما ازدواج نکرده‌اند و همین موضوع باعث طردشدگی آنها از جامعه پیرامون‌شان شده است.

وی درباره فرآیند انتخاب سوژه برای این مستند توضیح داد: سال‌هاست که حتی محل زندگی و اقامتم را با فاصله از شهرهای شلوغ، حتی مرکز استان خودمان که چهارمحال بختیاری است انتخاب کرده‌ام و معتقدم اگر قرار است فیلم‌های مردم‌شناسانه یا مرتبط با شخصیت‌های برآمده از دل فرهنگ و مردم به خصوص اهالی زاگرس و بختیاری‌ها بسازم، زندگی در میان آن‌ها بسیار اهمیت دارد. به‌واسطه ارتباطی که در این سال‌ها با مردم این منطقه داشته‌ام و همزمان تحقیقات و گفتگوهایی که دارم به سوژه‌هایی از این دست رسیدم.

قلی‌پور افزود: در قالب گفت‌وگوهایی که با مردم دارم آنها هم دیگر می‌دانند که من به دنبال چه چیزهایی هستم و به‌واسطه خودشان به سوژه‌های دلخواهم می‌رسم. به طور مثال حین فیلمبرداری مستند دیگری به نام «استشهادی برای خوانندگی» بودیم که در یک سوپرمارکتی که از طریق فروشنده مغازه مطلع شدم که در همان روستا چهار خواهر برادر زندگی می‌کنند که با وجود سن بالا هیچ‌گاه ازدواج نکرده‌اند و این تبدیل به سوژه مستند «فرزندان خونیار» شد.

این مستندساز تصریح کرد: از میان ۱۵ فیلمی که تا به امروز ساخته‌ام بیش از ۱۰ سوژه را خود مردم به من معرفی کردند.

قلی‌پور در ادامه درباره دلیل جذابیت این سوژه از نگاه خودش تأکید کرد: زمانی که در جریان این سوژه قرار گرفتم، سریعا به روستای محل زندگی این خانواده رفتم. در اولین پرس و جو، اهالی گفتند لطفا ما را وارد این ماجرا نکنید و همانجا برایم سوال شد که مگر ماجرای این خانواده چیست؟ برای همین ایده و هسته اولیه فیلم پاسخ به همین سوال شد که چرا دیگران نسبت به این چهار نفر که ازدواج نکرده‌اند چنین نگاهی دارند و چرا ازدواج نکردن آن‌ها منجر به طردشدگی‌شان شده است؟

قلی‌پور یادآور شد: در جریان پژوهش برای تولید این مستند حرف‌های زیادی را پشت سر این چهار نفر می‌شنیدیم و بعد سراغ زندگی واقعی سوژه رفتیم.

وی یادآور شد: سبک مستند به این شکل است که مخاطب خودش تصمیم بگیرد که آیا صرف ازدواج نکردن می‌تواند دلیل فراموشی همه محبت‌ها و مهربانی‌های افراد باشد؟ به نظرم در این موارد انسانیت مقدم بر هر نکته دیگری است.

کارگردان «فرزندان خونیار» درباره عرضه آنلاین آثار مستند در پلتفرم‌های نمایش خانگی هم گفت: بارها این نکته مطرح شده است که سینمای مستند همواره در زمینه عرضه مظلوم بوده است. از طرف دیگر هم می‌دانیم که سینمای مستند چقدر می‌تواند موثر باشد. مخاطبان آثار مستند حتی در نقاط دورافتاده کشور، همواره گفته‌اند که چقدر طرفدار شبکه مستند هستند. از سوی دیگر رشد سینمای مستند در این سال‌ها، نشانه آن است که مخاطب بیشتر به‌دنبال تماشای واقعیت‌ها است.متأسفانه در این شرایط به جای آنکه مستندسازان بیشتر حمایت شوند، شاهد حمایت کمتر بودیم.

وی در مورد اکران مستند خود در شبکه نمایش خانگی تصریح کرد: «فرزندان خونیار» برای اولین‌بار روی فیلیمو عرضه می‌شود و خوشحالم از این اتفاق زیرا این اکران‌ها می‌تواند مخاطب را بیشتر از قبل با سینمای مستند آشنا کند. ما فیلم می‌سازیم که به دست مخاطب برسد و این فرصت‌ها می‌تواند اتفاق خوبی برای مستندسازان باشد.

بیشتر بخوانید:

۴ مستند ایرانی در جشنواره مورد تائید آکادمی اسکار

۲ مستند ایرانی به جشنواره لهستان دعوت شدند

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب

اقتصاد

فرهاد قائمیان: هنر تبدیل به اصلی‌ترین سلاح مؤثر برای مبارزه شده است

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

توسط

%D9%81%D8%B1%D9%87%D8%A7%D8%AF %D9%82%D8%A7%D8%A6%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86 %D9%87%D9%86%D8%B1 %D8%AA%D8%A8%D8%AF%DB%8C%D9%84 %D8%A8%D9%87 %D8%A7%D8%B5%D9%84%DB%8C%E2%80%8C%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86 %D8%B3%D9%84%D8%A7%D8%AD %D9%85%D8%A4%D8%AB%D8%B1 %D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C %D9%85%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D8%B2%D9%87


مدیر بیست‌ویکمین جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) با بیان اینکه هنر، رسالتی عظیم برای انتقال مفاهیم انسانی به دنیای معاصر دارد، گفت: سیره رضوی بهترین منبع برای خلق آثار هنری است.

به گزارش ایسنا، فرهاد قائمیان ـ بازیگر سینما وتلویزیون ـاظهار کرد: هنر همواره با وجود تفاوت‌های فراوان و تنوع قومیت‌های گوناگون در قالب یک رسانه جریان‌ساز و جهانی، بیانگر احساس و اندیشه‌ای بوده که بدون توجه به مرزهای جغرافیایی، توانسته با جوامع و تمدن‌های مختلف ارتباط برقرار کرده و آن‌ها را تحت تاثیر خود قرار دهد.

وی گفت: هنر به مثابه رسانه‌ای قدرتمند با تمام ابزارها و توانمندی‌هایش تغییرات شگرفی را در زیست انسان‌ها ایجاد کرده که تانل در این بُعد و توجه تغییرات فرهنگی و اجتماعی در این زمینه تأمل‌برانگیز است.

این هنرمند پیشکسوت با تاکید بر لزوم توجه و تاکید بر گنجینه‌ی غنی ادبیات و فرهنگ و ارزش‌های دینی ایران بر لزوم استفاده از ابزار هنر در مسیر حفظ و پاسداشت این گنجینه تاکید کرد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر شاهدیم به‌واسطه برخی بدخواهی‌ها و کج‌اندیشی‌های تمامیت‌خواهانه فرهنگ بیگانه و مهاجمی که شکوفایی و بالندگی فرهنگ و هنر تمدن‌های بزرگ و دارای ریشه را نشانه رفته، “هنر” تبدیل به اصلی‌ترین سلاح مؤثر برای مبارزه شده تا ارزش‌های اصیل دینی و تمدنی کشورهای اسلامی به ویژه ایران را به حاشیه براند.

قائمیان با اشاره به پیشینه‌ای بسیار ارزشمند مبتنی بر آموزه‌های الهی و عرفانی ایران به پشتوانه سیره و روش ائمه اطهار (ع) پیام‌آور راستین هنر متعهد اشاره کرد و سیره رضوی را به عنوان خوان نعمت ایران زمین بهترین منبع برای خلق اثر در کنار دیگر مبانی دینی قلمداد کرد.

وی با بیان اینکه هنر، رسالتی عظیم برای انتقال مفاهیم انسانی به دنیای معاصر دارد، متذکر شد: هنر در واقع می‌بایست روشن‌کننده مسیری باشد که به‌واسطه رویدادهای مؤثر و جریان ساز نقش مهمی در اعتلای مفاهیم انسان دوستانه، صلح طلبانه و عدالت‌خواهانه اهل‌بیت(ع) ایفا کند.

مدیر بیست‌ویکمین جشنواره فرهنگی هنری امام رضا علیه‌السلام با اشاره به عبور از مسیر بیست ساله این جشنواره نیز گفت: این مهم در قالب جشنواره‌ها و رویدادهای موثر تلاش کرده تا با توجه به ظرفیت‌ها و امکانات محدود خود بازوی قدرتمندی برای عرضه مفاهیم والا و سیره، فرهنگ و معارف رضوی در تمام کشور و حتی دیگر کشورها باشد.

وی تاکید کرد: جشنواره رضوی با اهداف و کارویژه‌های شاخصی که مدنظر دارد، مسیری پر از عطر و ارادت را از نام نامی علی ابن موسی‌الرضا (ع) که سرشار از برکت و مهر و مهرورزی به‌واسطه دریچه و گستره «هنر» است، رقم زده و در این مسیر در تلاش است به اهداف نشر و ترویج فرهنگ رضوی بیش از پیش کمک رسان باشد.

برای فاصله گرفتن از کلیشه‌ها نیازمند اراده و نگاه خلاق هستیم

سید جواد شرافت ـ شاعر ـ با اشاره به ظرفیت‌های غنی شعر رضوی گفت: شعر رضوی می‌تواند آینه‌ای از معارف متنوع و عمیق مرتبط با حضرت امام رضا (ع) باشد.

وی افزود: ما در کشوری زندگی می‌کنیم که از نعمت حضور حرم مطهر امام رضا(ع) بهره‌مند است و این از بزرگ‌ترین موهبت‌های الهی برای ایران عزیز است لذا بسیاری از ما خاطراتی شیرین و معنوی از زیارت داریم؛ بخشی از شعر رضوی می‌تواند بازتاب‌دهنده همین حس‌ها، خاطرات، حال خوش زیارت و فضای روحانی حرم، رواق‌ها و ضریح مقدس باشد؛ فضایی که برای مردم بسیار جذاب و دوست‌داشتنی است و نوعی همدلی و فهم مشترک را میان مخاطبان ایجاد می‌کند.

شرافت خاطرنشان کرد: البته شعر رضوی صرفاً نباید به بیان خاطرات و حال‌وهوای زیارت محدود بماند. شعر رضوی گستره‌ای وسیع‌تر دارد که شامل مدح امام رضا (ع)، بیان جایگاه والای ایشان، تفسیر و شرح شاعرانه و هنرمندانه کلمات نورانی امام و همچنین بازتاب سیره، مرام و ابعاد مختلف زندگی، حرکت‌های اجتماعی و سیاسی، و کرامات حضرت است.

این شاعر در ادامه تاکید کرد: اگر این ابعاد در شعر مورد توجه قرار گیرد، شعر رضوی به شعری متنوع و غنی تبدیل می‌شود و می‌تواند معارف امام رضا (ع) را بهتر و بیشتر در جامعه جاری سازد.

شرافت در بخش دیگری از سخنان خود درباره نوآوری در شعر رضوی اظهار کرد: برای فاصله گرفتن از کلیشه‌ها و تکرار مضامین، نیازمند اراده و نگاه خلاق هستیم. وی افزود: شاعر خلاق می‌تواند با تمرکز، تفکر، خلوت و تمرین، به افق‌های تازه‌ای در شعر رضوی دست یابد. برخی شاعران ذاتاً خلاق‌اند و حتی در ساده‌ترین احساسات نیز نگاه متفاوتی دارند. نمونه بارز این خلاقیت را می‌توان در اشعار مرحوم قیصر امین‌پور دید؛ آنجا که در شعری با ردیف “تو را می‌شناسند”، از مضامین تازه و نگاه نو بهره گرفته و پیوندی زیبا میان امام رضا (ع) و شهیدان برقرار کرده است.

وی ادامه داد: نوآوری می‌تواند هم در قالب و فرم و هم در محتوا اتفاق بیفتد. مثلاً استفاده از قالب‌هایی چون مثنوی طویل یا شعر نیمایی در شعر رضوی می‌تواند راهی تازه باشد.

شرافت در ادامه ابراز کرد: از سوی دیگر، ورود به مضامینی کمتر پرداخته‌شده، مانند مناظرات علمی امام رضا (ع)، ادعیه و روایات صادرشده از ایشان، و حتی بازتاب حضور حضرت در ایران و تأثیر این حضور در تاریخ تشیع، می‌تواند زمینه‌های جدیدی برای خلق شعر رضوی ایجاد کند.

این شاعر همچنین بر ضرورت تقویت دانش ادبی و معرفتی شاعران تأکید کرد و گفت: شاعر برای نوآوری نیاز دارد هم از نظر ادبی مهارت‌های خود را ارتقا دهد و هم از لحاظ معرفتی با آیات، روایات، سیره امام رضا (ع) و منابع مکتوب و رسانه‌ای آشنا باشد. این شناخت به او امکان می‌دهد حرف تازه‌ای در شعر رضوی بزند.

وی اشاره کرد: در موضوع شهادت امام رضا (ع) که ظرفیت بالایی برای خلق مضامین دارد، هنوز آن‌طور که باید و شاید شعرهای متنوع و عمیقی سروده نشده و نیاز است شاعران بیش از پیش به این عرصه ورود کنند.

شرافت ابراز امیدواری کرد: در کنار سرودن اشعاری درباره فضای حرم، آن هم با نگاه تازه، بتوانیم سایر مضامین مرتبط با امام رضا (ع) را نیز در شعر رضوی گسترش دهیم.

به عقیده وی حتی خود زیارت‌نامه امام رضا (ع) می‌تواند الهام‌بخش حرف‌ها و نگاه‌های تازه باشد.

داستان‌های امام رضا (ع) در نمایش ورود کند

کاظم نظری ـ عضو شورای هنرهای نمایشی رضوی ـ گفت: احادیث، قصه‌ها و داستان‌های هجرت این امام همام و مسیر حرکت ایشان و اوج و فرودها و فراز و نشیب هایی که در این زمینه داشتند به خوبی می‌تواند در پرده نمایش و خلق اثر ورود پیدا کند.

وی ادامه داد: به واسطه خلق چنین آثاری در حوزه رضوی می‌توان پند و اندرزهای ارزشمندی را برای بهره‌گیری در زندگی روزمره مردم و مخاطبان ارائه داد.

عضو شورای هنرهای نمایشی رضوی عنوان کرد: نویسندگان خیلی خوبی نیز به واسطه بنیاد امام رضا که چندین ساله جشنواره مهم، سراسری و بین المللی موضوعی را برگزار می‌کند، ارائه آثار فاخر داشته‌اند و لذا تولیدات ارزشمندی در این حوزه رقم خورده است.

وی با بیان اینکه تولیدات جشنواره‌های رضوی به خوبی در اختیار هنرمندان در استان‌ها و شهرهای مختلف قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: برنامه‌های متعددی که مدیرعامل بنیاد و همکاران این مجموعه طراحی کرده‌اند موجب شد که تولیدات فاخری در این زمینه تولید شده و ابتدا در استان‌های خودشان به اجرا درآید که مورد استقبال بینظیر مردم قرار گرفته است

نظری گفت: به واسطه اجرای عموم تئاترهای رضوی در این جشنواره، مردم به نوعی با خصوصیات، ویژگی‌ها دانش و قدرت و صلابت امام رضا(ع) آشنا می‌شوند و ارتباط برقرار می‌کنند.

وی با بیان اینکه حوزه هنرهای نمایشی کارکرد آموزشی هم دارد گفت: بنیاد به تبع از این کارکرد استفاده بهینه کرده و توانسته با برگزاری جشنواره‌های حوزه کودک و نوجوان، نمایشنامه نویسی، نمایش‌های صحنه‌ای و حرفه‌ای در سراسر کشور به خوبی عمل کند.

نظری با بیان اینکه همکاران بنیاد امام از فرهیختگان و اساتید دانشگاه و سیاست گذاران فرهنگی هستند، تصریح کرد: در این مجموعه روال برگزاری جشنواره‌ها ارزیابی میشود و نقاط قوت و ضعف احصا می‌شود و بر همین اساس است که ریل‌گذاری این رویداد موضوع محور باعث شده بیش از ۳۰۰ تا ۴۰۰ نمایشنامه‌ در حوزه رضوی تولید شود که سابقا همچنین میزانی وجود نداشت.

وی خاطرنشان کرد: این بنیاد با همفکری هنرمندان و مشاوران توانمند توانسته چنین جریان موضوع محور و پویایی را خلق کند؛ چراکه باید برای موضوع محور بود آثار هنری در کشور برنامه ریزی و سیاست گذاری شود و حوزه های پژوهشی و آموزشی آن نیز در استان‌ها فعال باشد.

نظری اضافه کرد: بنیاد امام رضا (ع) به واسطه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و آستانه قدس رضوی و سایر نهادهایی که این بنیاد رو حمایت می کند، توانسته یک جریان باشکوه هنری را برگزار کند که در شأن این امام رئوفی است که در کشور ماست.

آثار این دوره از جشنواره آمیخته با نگاهی نو بود

مصطفی رحماندوست ـ شاعر و نویسنده پیشکسوت ـ هم گفت: با توجه به حضور در بخش داوری آثار این دوره از جشنواره شعر کودک و نوجوان رضوی باید بگویم شعرهایی که به عنوان داور خوانده‌ام از نظر فنی شعر متوسط به بالا بودند. او در ادامه بر اهمیت توجه به مضامین این آثار و دوری از تکرار تاکید کرد.

وی با تاکید بر لزوم توجه به نوآوری و گرایش به مضامین مورد نیاز نسل امروز جامعه به ویژه کودکان و نوجوانان تصریح کرد: گرایش به نوآوری و بهره‌گیری از مضامین به‌روز در خلق آثار رضوی حائز اهمیت است.

این شاعر و نویسنده گفت: برگزاری چنین جشنواره‌های بزرگی در بخش‌های مختلف اتفاق مبارکی است که در حول و هوش زندگی و حرم امام رضا (ع) اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه همیشه بیم من از این بوده که این جشنواره تبدیل به کار تکراری مذهبی معمولی و سطحی شود و اثرگذاری خود را از دست بدهد، تصریح کرد: الحمدالله طی دو سال اخیر در حوزه داوری شاهد بودم آثار خیلی خوبی به جشنواره رسیده که این افزایش کیفی آثار، نشان از تفکر نو گردانندگان این رویداد است.

رحماندوست گفت: مسئولان جشنواره‌های رضوی باید واقف باشند جشنواره ای که دید نو و فکر نو داشته و به نیازهای مخاطبان امروز فکر کند مسلما کار نو و آثار نو و گیرا نیز ارایه خواهد کرد.

وی با بیان اینکه سال گذشته در این جشنواره آثار قوی و تازه‌ای دیدم که مایه امید است عنوان کرد: این آثار آمیخته با نگاه تازه هنری بودند که امیدوارم در ادوار آینده این نگاه نو حفظ شود و با شیوه‌های مختلف و ابزارهای متفاوت هنری به موضوع رضوی و شخصیت امام رضا علیه السلام پرداخته شود.

این شاعر و نویسنده پیشکسوت تاکید کرد: اگر این جشنواره در مسیر درست خودش همچنان حرکت کند و از عوام‌زدگی و سطحی نگری به دور باشد، می‌تواند درگاهی برای خلق آثاری فاخر و اثرگذار در حوزه رضوی تبدیل شود.

شعر رضوی نیازمند نگاهی تازه و وحدت‌آفرین است

سعید سلمانپور ـ از شاعران کشور ـبا اشاره به اهمیت محفل شعر ارادت در ارتقای جایگاه شعر آیینی گفت: محفل شعر ارادت، ابتکاری مؤثر و خلاقانه در عرصه شعر آیینی است.

وی گفت: ایرانیان همواره از موالیان خالص اهل بیت (ع) بوده‌اند و امام رضا (ع) تنها امام معصومی است که مرقد شریفش خاک ایران را متبرک کرده است. از این‌ رو، زیارت مشهد مقدس و پیوند روحی و قلبی مردم ایران با این امام بزرگوار بخشی از هویت فرهنگی و دینی ملت ایران به شمار می‌رود. بر همین اساس، لزوم ایجاد محفلی ویژه برای شعر رضوی احساس می‌شد.

وی ادامه داد: یکی از نقاط قوت محفل شعر ارادت این است که محدود به مکان خاصی نیست و دامنه آن سراسر کشور را پوشش می‌دهد. مطمئناً این محفل در معرفت‌افزایی شاعران رضوی نقش مهمی ایفا خواهد کرد و تلاش می‌کند شعرهای پرشور رضوی از حکمت و معارف رضوی بیش از پیش بهره‌مند شوند.

سلمان‌پور ابراز امیدواری کرد این رویکرد تنها به شعر رضوی محدود نخواهد ماند و به سایر حوزه‌های شعر آیینی کشور نیز گسترش خواهد یافت.

این شاعر و طنزپرداز درباره محورهای محتوایی مهم برای شعر رضوی گفت: با توجه به شرایط سیاسی امروز جهان و تلاش دشمنان برای ضربه‌زدن به وحدت مسلمانان و اختلاف‌افکنی بین شیعه و سنی، یکی از مهم‌ترین ابعاد شخصیتی امام رضا (ع) که باید در اشعار برجسته شود، تأکید آن حضرت بر حفظ امت واحده و همگرایی امت اسلام است.

وی ادامه داد: جایگاه والایی که اهل سنت در طول تاریخ برای ایشان قائل بوده‌اند و حضور پررنگ زائران اهل سنت از ایران و کشورهای دیگر در حرم مطهر، اهمیت این بُعد شخصیتی امام رضا (ع) را دوچندان می‌کند.

وی درباره نوآوری در شعر رضوی افزود: نوآوری در شعر رضوی، همچون هر موضوع دیگر، قبل از هر چیز به نگاه تازه و جست‌وجوگر شاعر بستگی دارد؛ این‌که شاعر چگونه از زاویه‌ای جدید و بدیع به این موضوع نگاه کند.

این شاعر ادامه داد: همین تغییر زاویه و کشف منظرهای نو اگر با خلاقیت همراه شود، نوآوری‌های مؤثری را در شعر رضوی رقم خواهد زد. از سوی دیگر، پرداختن به بخش‌هایی از فرهنگ رضوی که کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند نیز از منظر محتوایی نوعی نوآوری محسوب می‌شود.

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب

اقتصاد

در هیچ دانشگاهی جایی ندارند!

4e0269d8236ceb576013f23b6def1f44

منتشر شده

در

توسط

%D8%AF%D8%B1 %D9%87%DB%8C%DA%86 %D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C %D8%AC%D8%A7%DB%8C%DB%8C %D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%86%D8%AF


یک فعال تئاتر از نبود رشته تئاتر کودک و نوجوان در دانشگاه انتقاد کرد و گفت: وقتی هیچ پاتوقی برای فعالیت‌های فرهنگی نوجوانان نداریم، نباید هم تعجب کنیم اگر در دام مواد مخدر افتادند.

مهدی قلعه که این روزها نمایش «ونوش و کوهستان» را اجرا می‌کند، در گفتگو با ایسنا با ارایه توضیحاتی درباره این اثر نمایشی، از وضعیت تولید تئاتر کودک ابراز تاسف کرد.

این کارگردان تئاتر که نمایش خود را برای گروه سنی خردسال و کودک روی صحنه می‌برد، درباره وضعیت تئاتر کودک و نوجوان توضیح داد: وضعیت تئاتر کودک و نوجوان هم مانند وضعیت کلی تئاتر است. ضمن اینکه در بخش سخت‌افرازی هم مشکلات خود را داریم. ما هنوز یک سالن تخصصی برای تئاتر کودک نداریم؛ سالنی که صندلی‌هایش مناسب تماشاگران کودک باشد. در حال حاضر اگر بچه‌های در تالار هنر ردیف‌های عقب سالن بنشیند، ممکن است نتواند صحنه را ببیند. اینها مسایلی است که باید برای آن فکری کنیم.

او ادامه داد: از سوی دیگر تولید تئاتر کودک هزینه‌های بالایی دارد؛ در تئاتر کودک باید برای دکور، لباس، گریم و … هزینه کرد. این در حالی است که بودجه‌ای برای ساخت تئاتر کودک تعریف نشده و گروه‌های فعال در این زمینه برابر کمک هزینه‌های ناچیز باید نمایش‌های خود را اجرا کنند یا تماما باید به گیشه تکیه کنند و همه اینها شرایط ساخت تئاتر کودک را دشوار کرده است. به همین دلیل دوستان گاه ناچار می‌شوند قناعت کنند و همین به کیفیت آثار آسیب می‌زند. البته با وجود همه این سختی‌ها تولیدات خوبی در زمینه تئاتر کودک داریم که حتی در خارج از کشور هم موفقیت‌هایی به دست آورده‌اند.

این فعال تئاتر کودک در ادامه از نبود رشته یا دانشگاهی برای آموزش تئاتر کودک و نوجوان انتقاد کرد و افزود: هیچ دانشگاهی برای آموزش تئاتر کودک نداریم و در دانشگاه هم چنین رشته‌ای نیست. به همین دلیل فعالان تئاتر کودک به صورت خودجوش آموزش می‌بینند یا از راه شرکت در کارگاه‌های آموزشی داخلی یا خارجی، دانش خود را ارتقا می‌دهند. به همین دلیل به کانون پرورش فکری پیشنهاد کردم دانشگاهی را برای آموزش تئاتر کودک و نوجوان تاسیس کند که البته این پیشنهاد هنوز به جایی نرسیده است.

در هیچ دانشگاهی جایی ندارند!

قلعه در پاسخ به اینکه پیش از این بنیاد تئاتر کودک پیگیر تشکیل رشته تئاتر کودک و نوجوان در دانشگاه بود، توضیح داد: سال‌ها پیش آقای داود کیانیان و محمد باقر قهرمانی، مدیر گروه وقت تئاتر دانشکده هنرهای زیبا پیگیر ایجاد این رشته بودند و حتی ۹۵ واحد درسی هم تعریف کردند اما متاسفانه تلاش‌شان بی‌نتیجه ماند و این در حالی است که هر از گاهی زمزمه‌هایی هم شنیده می‌شود مبنی بر حذف مقطع کارشناسی ارشد رشته عروسکی که این هم در نوع خود اتفاق بدی است.

او با تاکید بر اینکه نبود آموزش آکادمیک به تئاتر کودک و نوجوان آسیب جدی وارد می‌کند، ادامه داد:کسی که می‌خواهد نمایش عروسکی اجرا کند، حتما باید کودک را بشناسد، روانشناسی بداند، رنگ‌ها را بشناسد و … قطعا نبود آموزش آکادمیک در سطح کیفی آثار کودک و نوجوان تاثیرگذار است. با این حال فعالان تئاتر کودک می‌کوشند از راه ارتباط با گروه‌های فعال دیگر کشورها، دانش و تجربیات خود را به روز کنند.

قلعه اضافه کرد: با همه اینها فعالیت‌هایی در حوزه تئاتر کودک و خردسال انجام می‌شود ولی در زمینه تئاتر نوجوان بسیار ضعف داریم. نوجوانان حاضر نیستند در مکان‌هایی مانند تالار هنر یا کانون پرورش فکری نمایش‌های نوجوانانه ببینند چون عمده فعالیت این مراکز بر تئاتر کودک بوده و تماشاگران آنها کودکان و خردسالان هستند. متاسفانه هیچ پاتوقی برای نوجوانان نداریم و ایجاد چنین مراکزی به همراهی شهرداری و وزارت ارشاد وابسته است. وقتی پاتوقی برای فعالیت‌های فرهنگی نوجوانان نداریم نباید هم تعجب کنیم که آنان در این سن حساس به دام مواد مخدر بی افتند چون ما هیچ کالای مناسبی به آنان ارایه نداده‌ایم.

در هیچ دانشگاهی جایی ندارند!

قلعه در بخش بعدی این گفتگو با ارایه توضیحاتی درباره نمایش خود افزود: نمایش ما درباره رابطه دوستی یک بچه گرگ و یک گوسفند است. در این نمایش برخلاف معمول، بچه گرگ خیلی هم مهربان است ولی چون گرگ و گوسفند قطعا دشمن هستند، آنان به این نتیجه می‌رسند که هرکس باید طبق طبیعت خود زندگی کند، جای گوسفند و گرگ با یکدیگر متفاوت است. ضمن اینکه کودکان هم باید در انتخاب دوست دقت کنند.

به گزارش ایسنا، نمایش «ونوش و کوهستان» نوشته شهرام کرمی است که با بازی قاسم ‌انصاری ‌شاد، رسول قنبری، مهدی ‌مزدارانی، بهاره سلیمانی، روژینا ‌میرزایی، مهدی قلعه، علی صفا روی صحنه می‌رود.

این اثر نمایشی ویژه گروه سنی بالای ۴ سال هر روز ساعت ۱۸ و پانزده دقیقه در سالن بوستان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اجرا می‌شود. این نمایش صبح‌ها نیز اجرای ویژه برای مدارس دارد.

انتهای پیام



منبع خبر

ادامه مطلب
تبلیغاتZox300

برترین ها